About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 13 ΜΑΪΟΥ


13 Μαϊου 1967

Γεννιέται στο Long Island, της Νέας Υόρκης, απο Εβραίο πατέρα Αυστριακής καταγωγής και μητέρα Νοτιοαμερικανή, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος DEATH, Ο Chuck Schuldiner (Charles Michael "Chuck" Schuldiner).

Οι γονείς του δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα. Το μικρότερο παιδί της οικογένειας, έχοντας έναν μεγαλύτερο αδελφό (Frank ) και μια μεγαλύτερη αδελφή (Bethann).

Ο Schuldiner ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 16άχρονου αδελφού τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που οι γονείς του, του αγόρασαν μια κιθάρα για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την θλίψη του.

Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας για ένα χρόνο, αλλά όταν ο δάσκαλός του προσπάθησε να του μάθει το "Mary had a Little Lamb", απογοητεύτηκε, αφού του φάνηκε γελοίο και σχεδόν τα παράτησε, μέχρι που οι γονείς του, του αγόρασαν μια ηλεκτρική κιθάρα.

Ο νεαρός Schuldiner άρπαξε αμέσως την κιθάρα και στην συνέχεια αγόρασε ενισχυτές, περνώντας ασταμάτητες ώρες παίζοντας και μαθαίνοντας κιθάρα

Αρχικά οι επιρροές, εκτός των άλλων,  ήταν οι  Iron Maiden, Kiss και ο Billy Idol,   όπως και το NWOBHM - (New Wave of British Heavy Metal) . Συχνά ανέφερε σαν αγαπημένη του μπάντα, τους Γάλλους Sortilege. Αργότερα επικράτησαν σαν κύριες επιρροές οι Slayer, Possessed, Mercyful Fate / King Diamond , Metallica, Watchtower και Queensrÿche, ενώ ο ίδιος αναφέρει οτι του άρεσε επίσης η Jazz και η κλασσική μουσική.

Ίδρυσε το 1983 σε ηλικία 16 ετών τους Mantas που αργότερα μετονομάστηκαν σε DEATH.

Το 1986 μετακόμισε στο Τορόντο και συμμετείχε προσωρινά στους Καναδέζους Slaughter, όπου όμως γρήγορα επέστρεψε πίσω για να συνεχίσει τους DEATH

DEATH είχαν πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους, χρησιμοποιώντας αργότερα μόνο season μουσικούς.

Για ένα μικρό διάστημα, άφησε για λίγο στην άκρη τους DEATH προκειμένου να δουλέψει επάνω σε ένα άλλο του project τους Control Denied , και κυκλοφόρησε μαζί τους το "The Fragile Art of Existence" το 1999.

Επίσης συμμετείχε στους Voodoocult το 1994, στο album,  "Jesus Killing Machine".

O  Schuldiner to 1999 είχε επίμονους πόνους στο επάνω μέρος του λαιμού του, που ο ίδιος θεωρούσε οτι πρόκειται για νευρόπονο, και στα πλαίσια βελονισμού και θεραπευτικού μασάζ του προτάθηκαν περαιτέρω εξετάσεις όπου και διαγνώστηκε οτι το νεύρο είχε ερεθιστεί απο έναν κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Αμέσως ξεκίνησε θεραπεία με ακτινοβολία.

Τον Ιανουάριο του 2000 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του υπολοιπόμενου όγκου του.

Στη συνέχεια  συνέχισε να εργάζεται με τους Control Denied, αλλά 2 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, ο καρκίνος επανήλθε και ο Schuldiner αρρώστησε ξανά. Αρχικά αρνήθηκε την χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν να γίνει άμεσα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, και πολλοί καλλιτέχνες όπως Kid Rock,  Korn , Red Hot Chili Peppers κα άλλοι, πούλησαν σε δημοπρασία το καλοκαίρι του 1991, προσωπικά τους αντικείμενα μέσω του MTV, βοηθώντας στα ιατρικά έξοδα του Schuldiner.

Στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, τα βαριά φάρμακα εξασθένησαν περισσότερο τον οργανισμό του και αρρώστησε απο πνευμονία. Απεβίωσε στις 13 Δεκεμβρίου του 2001 και το σώμα του αποτεφρώθηκε.





13/05/2003



Οι Marilyn Manson κυκλοφορούν στην Αμερική το 5ο στούντιο album τους, με τίτλο "The Golden Age of Grotesque".

Την πρώτη κι όλας εβδομάδα κυκλοφορίας του,  πούλησε μόνο στις ΗΠΑ 120.000 αντίτυπα και έκανε ντεμπούτο στην 1η θέση του Billboard 200

Κυκλοφόρησε επίσης και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, σε συλλεκτικό CD που περιλάμβανε ενα DVD με μια σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Manson,  με τίτλο "Doppelherz"

Μπορείτε παρακάτω να ακούσετε ολόκληρο το album





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: