About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 18 ΜΑΙΟΥ


18/05/1949

Γεννιέται στο προάστιο Northolt του Δυτικού Λονδίνου, ο μουσικός, συνθέτης και κιμπορντίστας Rick Wakeman (Richard Christopher Wakeman).

Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε πολύ νεαρή ηλικία και μεγαλώνοντας επέλεξε να φοιτήσει στο Royal College of Music, οπου ωστόσο ένα χρόνο αργότερα θα σταματήσει τις σπουδές του για να ασχοληθεί με με την μουσική του καριέρα. Πολύ σύντομα θα καθιερωθεί ως session καλλιτέχνης συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις για ονόματα όπως, Lou Reed, Black Sabbath, Al Stewart , David Bowie κ.α.

Το 1970 θα ενταχθεί στους The Strawbs, ενω το 1971 θα ενσωματωθεί στους Yes, αντικαθιστώντας τον Tony Kaye στα πλήκτρα . To 1972 παράλληλα με τους Yes θα ασχοληθεί με την ηχογράφηση του προσωπικού του album "The Six Wives of Henry VIII",  ενώ το 1974 θα αποχωρήσει απο τους Yes για να  ακολουθήσει σόλο καριέρα, και να ασχοληθεί με την σύνθεση  soundtrack.

Το 1977 θα επιστρέψει στους Yes, ηχογραφόντας και συμμετέχοντας σε περιοδείες τους, μέχρι και το 2008. Το 1982 και για τα επόμενα 8 χρόνια, θα παρουσιάζει την μουσική τηλεοπτική εκπομπή "Gastank" , ενώ παράλληλα θα συμμετέχει και σε διάφορες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές.




18/05/1980



Αυτοκτονεί σε ηλικία 23 ετών, δι' απαγχονισμού στην κουζίνα του σπιτιού του στο Macclesfield,  ο μουσικός, τραγουδιστής, στιχουργός και ποιητής Ian Curtis (Ian Kevin Curtis)

Ο Curtis υπήρξε ο τραγουδιστής και ο στιχουργός των Joy Division απο  την ίδρυσή τους το 1976 εως και τον πρόωρο θάνατό του το 1980. Υπήρξε τεράστια επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως The Sisters of Mercy, The Cure, The Jesus & Mary Chain, Radiohead, U2  κ.α., Είχε ανεξίτηλη επίδραση στην  post punk μουσική και θα βάλει τα θεμέλια για το gothic rock της δεκαετίας του '80, του industrial και του alternative rock.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ian Curtis,  στο αφιέρωμα που ετοίμασε το BBR για την συμπλήρωση 33 χρόνων απο τον θάνατό του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη  εδώ




18/05/1988



Οι Γερμανοί Blind Guardian κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους με τίτλο "Battalions of Fear".

Μπορείτε παρακάτω να ακούσετε ολόκληρο το album



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: