About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 14 ΜΑΪΟΥ


14/04/1952


Γεννιέται στο Dumbarton της Σκωτίας, ο τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος του  Αμερικανικού συγκροτήματος Talking Heads, David Byrne.

Το 2002 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων μελών των Talking Heads, γράφηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

 Μετά την διάλυση του συγκροτήματος, το 1991,  ακολούθησε σόλο καριέρα ενώ ασχολήθηκε παράλληλα με τον κινηματογράφο, την φωτογραφία και την όπερα.

 Έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ για την μουσική στην ταινία "The Last Emperor" (1988).




14/05/1962



Γεννιέται στο Merseyside της Αγγλίας ο μουσικός, τραγουδιστής συνθέστης, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Cult, Ian Astbury (Ian Robert Astbury).

Σε ηλικία 10 ετών βλέποντας την ταινία "Apocalypse Now", ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το τραγούδι των Doors, "The End" , που αργότερα θα το περιγράψει σαν μια "μια θρησκευτική εμπειρία". O Morrison αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη επιρροή για τον Astbury. 

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1980 στο Liverpool οπου δραστηριοποιήθηκε στην punk σκηνη και αφού έμεινε για ένα διάστημα άστεγος, λόγω μιας διαφωνίας που είχε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που διέμενε, για ένα πάρτι που έκανε ο Astbury, ακολούθησε μια αναρική punk μπάντα ονόματι Crass.

Το 1981 και ενώ είχε ήδη μετακομίσει πριν απο μερικούς μήνες στο Bradford, θα σχηματίσει το punk συγκρότημα Southern Death Cult.  Το 1983 η μπάντα θα διαλυθεί και ο Astbury  μαζί με τους Billy Duffy, Jamie Stewart και  Raymond Taylor Smith, θα σχηματίσουν τους Death Cult, που μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου EP τους θα μετονομαστούν σε Cult.

Το 1996, λόγω διαφορών που είχε  με τον κιθαρίστα Duffy , ο Astbury θα αποχωρήσει απο το συγκρότημα. Αμέσως μετά την αποχώρησή του απο τους Cult θα αλλάξει κατευθυνση και θα  ξεκινήσει να γράφει νέα κομμάτια σχηματίζοντας το 1996 τους  The Holy Barbarians, κυκλοφόρησαν την ίδια κι όλας χρονιά το ντεμπούτο album τους "Cream".  Κάποιες όμως προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε το διάστημα εκείνο ο Astbury, θα τον οδηγήσουν εκτός συγκροτήματος και θα ασχοληθεί πάνω σε ένα σόλο album που ετοίμαζε.

Το 1999 θα ακολουθήσει η επανένωση των Cult που μετά απο μιά παύση απο το 2002 μέχρι το 2006 ου οφείλοταν στην δισκογραφική εταιρία, οι Cult είναι ακόμη στην ενεργό δράση μέχρι και σήμερα.

Το 2002 και ενώ οι Cult βρίσκοταν σε παύση, ο Astbury θα  βρεθεί στην ίδια μπάντα με τα πρώην μέλη των Doors,   Robby Krieger και Ray Manzarek, στους The Doors of the 21st Century,  αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του τραγουδιστή.




14/05/1998




Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια,  από καρδιακή προσβολή,  ο ηθοποιός και τραγουδιστής , Frank Sinatra (Francis Albert Sinatra).

Το 1965 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement", για την προσφορά του στη μουσική και τον κινηματογράφο, ενώ το 1953 κέρδισε βραβείο Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία "From Here to Eternity".




14/05/2001




Οι Depeche Mode κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το 10ο στούντιο album Τους με τίτλο "Exciter". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει μια ημέρα μετά,  15 Μαϊου.

Απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του album, οι πωλήσεις του στην Αμερική έφτασαν στα 115.000 αντίτυπα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: