About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


08/04/1947

Γεννιέται στην περιοχή Holloway του Βόρειου Λονδίνου ο κιθαρίστας Steve Howe (Stephen James  Howe).

Ο Howe ξεκίνησε την καριέρα του στους Syndicats και το 1964 ηχογράφησε μαζί τους αρκετά singles. Στην συνέχεια εντάχθηκε στους In Crowd που μετονομάστηκαν σε Tomorrow και μετά την διάλυσή τους, το 1968, ο Howe εντάχθηκε στους Bodast.  Το 1970 θα ενταχθεί στους Yes οπου και θα συμβάλει αρκετά στην αλλαγή του ήχου της μπάντας. Στους Yes θα παραμείνει μέχρι και την διάλυση της μπάντας,  το 1980, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε το 1976 και 1979 δύο σόλο albums .

Το 1981 μαζί με τους John Wetton (King Crimson, UK), Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer) και  Geoff Downes (The Buggles & Yes) θα σχηματίσουν τους Asia οπου μετά απο την κυκλοφορία 2 album και μερικών singe θα αποχωρήσει απο την μπάντα, λόγω διαφωνιών που είχε με τον Wetton.

Το  1985 μαζί με τον κιθαρίστα Steve Hackett ( ex-Genesis) θα σχηματίσουν ενα είδος supergroup τους GTR. Το 1989 μαζί με τους Anderson, Bruford και Wakeman κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο album σαν Anderson, Bruford, Wakeman and Howe.

Εκτοτε συμμετεχε σαν μέλος των Asia και  Yes σε διάφορες περιοδείες αλλά και ηχογραφήσεις με τελευταία αποχώρησή του στις 10 Ιανουαρίου (2013) απο τους Asia.

Μέχρι το 2010 έχει κυκλοφορήσει 19 σόλο albums, με πιο πρόσφατο το "Travelling" με ένα project που ονόμασε Steve Howe Trio ενώ έχει παράλληλα συνεργαστεί με διάφορα ονόματα όπως Queen, Lou Reed,Billy Currie, Frankie Goes to Hollywood, Dixie Dregs, Fish , Explorer's Club κ.α.





08/04/1975


Οι Aerosmith κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο album που έχει ως τίτλο "Toys in the Attic".
Οι πωλήσει του "Toys in the Attic" , μόνο στην Αμερική θα ξεπεράσουν τα 8.000.000 αντίτυπα, γίνοντας έτσι το δεύτερο εμπορικότερο album της μπάντας.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




08/04/1977




The Clash κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους "The Clash", ένα απο τα σημαντικότερα punk rock album όλων των εποχών.

Στις 26 Ιουλίου του 1979 το album θα κυκλοφορήσει στην Αμερική οπυ θα συμπεριλαμβάνει και αρκετά bonus κομμάτια που ηχογράφησε η μπάντα μετά το 1977.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




08/04/1979



Γεννιέται στο Espoo της Φινλανδίας ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Children of BodomAlexi "Wildchild" Laiho (Markku Uula Aleksi Laiho).


Το 1993 ο 'Wildchild' (παρατσούκλι που βγαίνει απο το γνωστό κομμάτι των W.A.S.P.), θα σχηματίσει τους IneartheD που αργότερα θα μετονομαστούν σε Children of Bodom, επειδή όλα τα μέλη της μπάντας είχαν μεγαλώσει κοντά σε λίμνη.

Εκτός απο τους  Children of Bodom, ο Laiho  έχει συνεργαστεί  με συγκροτήματα όπως Thy Serpent, Impaled Nazarene, Sinergy, Warmen και Hypocrisy.

Το 2004 σχημάτισε ένα punk-rock project με το οποίο κάνουν ανα 2 περίπου χρόνια ηχογραφήσεις, τους Kylähullut.




08/04/1991



Αυτοκτονεί σε ηλικία 22 ετών ο τραγουδιστής των Mayhem,  Per "Dead" Ohlin (Per Yngve Ohlin).

O "Dead", όπως ήταν το παρατσούκλι του επι σκηνής, επειδή σε ηλικά 10 ετών υπέστη εσωτερική αιμορραγία, από ρήξη σπλήνας και έμεινε κλινικά νεκρός για 1 χρόνο,  αυτοκτόνησε κόβωντας με μαχαίρι τους καρπούς και τον λαιμό του και αυτοπυροβολώντας το μετωπό του στην συνέχεια.

Το άψυχο σώμα του Ohlin βρήκε ο συγκάτοικός του, Euronymous, ο οποίος έγβαλε φωτογραφιες  το πτώμα και φήμες λένε οτι τις έστειλε στην Warmaster Records προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο εξώφυλλο ενός live bootleg album, που κυκλοφόρησε το 1995 με τίτλο " Dawn of the Black Hearts". 

Πριν απο τους Mayhem, το 1986, ο  Ohlin σχημάτισε τους Morbit με τους οποίους ηχογράφησε ένα demo αλλά το 1987 αποχώρησε απο την μπάντα λόγω ασυμφωνίας με τα υπόλοιπα μέλη αναφορικά με την πορεία της μουσικής κατευθυνσης του συγκροτήματος και εντάχθηκε στους Mayhem που παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του.






Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: