About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


06/04/1952

Γεννιέται στο Wuppertal της Γερμανίας ο Udo Dirkschneider, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Accept και U.D.O

Σε ηλικία 16 ετών σχημάτισε μαζί με τον Wagener τους Band  X, οι οποίοι τρία χρόνια αργότερα θα μετονομαστούν σε Accept.

Το 1987 θα αποχωρήσει απο τους Accept διοτι όπως δήλωσε ο ίδιος, η μουσική βιομηχανία επέβαλλε στην επιτυχημένη πλέον μπάντα να γίνουν περισσότερο εμπορικοί.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του απο τους  Accept σχηματίζει τους U.D.O.  Το 1992 θα ακολουθήσει επανένωση των Accept . Μέχρι το 1997 ο Dirkschneider θα παραμείνει στην σύνθεση των Accept, θέτωντας παράλληλα τους  U.D.O σε πάυση για το διάστημα αυτό.

Οι U.D.O παραμένουν ενεργοί μέχρι και σήμερα. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το "Rev-Raptor"  το 2011 .




06/04/1960



Γεννιέται στη Βόρεια Καρολίνα ο κιθαρίστας, στιχουργός, ιδρυτικό μέλος των  Gov't Mule, γνωστός απο την μακροχρόνια θητεία του με τους The Allman Brothers BandWarren Haynes. 

Σε ηλικία 20 ετών εντάχθηκε στους The David Allan Coe Band ηχογραφώντας και κάνοντας μαζί τους περιοδείες. Το καλοκαίρι του 1985 μαζί με τους Mark Dever, Mickey Hayes και Tommy Irwin, θα σχηματίσουν τους Rich Hippies που θα παίζουν σε διάφορα club στην περιοχή Nashville, ηχογραφώντας κάποια demos προκειμένου να τα προωθήσουν στα club. Η μπάντα δεν θα κρατήσει για πολύ και το 1987, ο Haynes μαζί  με τον Matt Abts και τον Johnny Neel θα σχηματίσουν τους  Dickey Betts Band οπου θα κυκλοφόρησουν το album "Pattern Disruptive"  (1988).

Το 1989, οι The Allman Brothers Band αποφάσισαν να επανενωθούν, με τον  Haynes πλέον στην νέα τους σύνθεση.  Το 1994, μαζί με τους Abts και Woody,  o Haynes σχηματίζει τους Gov’t Mule, με τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από το 2000, έχει επιστρέψει παράλληλα και στους Allman Brothers, ενώ απο το 1993 παράλληλα διατηρεί και σόλο καριέρα και τέλος το 2009 σχημάτισε τους The Warren Haynes Band. 





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: