About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


23/04/1960

Γεννιέται στο  Hillsborough της Αγγλίας ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Def Leppard,  Steve Clark (Stephen Maynard Clark)

Ο  Clark ξέκινησε να πάιζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών και το 1978 εντάχθηκε στην τοπική μπάντα Electric Chicken. Την ίδια περίοδο συνάντησε τον Pete Willis όπου περνόντας απο ακρόαση και παίζοντας ολόκληρο το "Freebird" των Lynyrd Skynyrd σχηματίστηκαν οι Def Leppard.

Στην μπάντα έγραφε μουσική και στίχους, ενώ το ψευδώνυμο του ήταν "The Riffmaster".  Όταν ο Willis έφυγε από τους Leppard, τον αντικατέστησε ο Phil Collen, με τον οποίο ο Clark έγινε κολλητός  δημιουργώντας τον δίδυμο κιθαριστικό ήχο με τον οποίο καθιερώθηκε το συγκρότημα κι έγιναν  γνωστοί ως "Terror Twins".

Στο συγκρότημα θα παραμείνει μέχρι και τον θάνατό του, στις 08 Ιανουαρίου 1991  που βρέθηκε νεκρός στο σαλόνι του σπιτιού του σε ηλικία 30 ετών, απο υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών σε συνδιασμό με αλκοόλ.




23/04/1971



Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το 9o στούντιο album τους με τίτλο "Sticky Fingers".

Είναι το πρώτο album του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε μέσω της δικής τους δισκογραφικής εταιρείας,   Rolling Stones Records.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album εδώ



23/04/1976



 Οι Ramones κυκλοφορούν το ομώνυμο ντεμπούτο album τους "Ramones".

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω




23/04/1976



Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το 13ο στούντιο album τους που είναι και το πρώτο με τον  Ronnie Wood στις κιθάρες, στη θέση του Mick Taylor, με τίτλο "Black and Blue"

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω




23/04/1977



Οι Judas Priest  κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο album τους με τίτλο "Sin after Sin"

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




23/04/1991


 
Απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο κιθαρίστας ,στιχουργός  και τραγουδιστής Johnny Thunders (John Anthony Genzale).

Στις αρχές της δεκαετίας του '70, εντάχθηκε στην μπάντα Actress η οποία μετονομάστηκε σε  New York Dolls. Με το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο στούντιο album, τα "New York Dolls" (1973) και "Too Much Too Soon" (1974) επηρέασαν  πολλούς καλλιτέχνες της εποχής , όπως τους Sex Pistols.

Εκτός απο τους New York Dolls, ο Thunders συμμετείχε και στο συγκρότημα The Heartbreakers.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: