About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


01/04/1976

Οι Rush κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο album τους με τίτλο "2112"

Το 2112 είναι ένα απο τα δύο album της μπάντας (το δεύτερο είναι το "Moving Pictures"που  συμπεριλαμβ'ανονται στο βιβλίο του Robert Dimery, "1001 Albums You Must Hear Before You Die"

Πριν απο λίγους μήνες το album ήρθε στην δεύτερη θέση απο τους αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone  για το "Your Favorite Prog Rock Albums of All Time".

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




01/04/1984



O τραγουδιστής Marvin Gaye (Marvin Pentz Gay, Jr.) δολοφονείται από τον πατέρα του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, μια ημέρα πριν τα 44α γενέθλιά του.

 Μετά από λεκτικές διαφωνίες που είχαν οι γονείς του για τα οικονομικά, ο Gaye προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μητέρα του και τον εαυτό του νιώθοντας θιγμένος, απαγορεύτονας του την είσοδο στο δωμάτιο του, ο πατέρας του όμως μετά από λίγο παράκουσε την εντολή του, και τον πυροβόλησε στην καρδιά.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα του τραγουδιστή στην αστυνομία, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι τον πυροβόλησε αφού πρώτα ο 44χρονος γιός του τον είχε δείρει. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν σχετικά μικρή, γιατί διαγνώστηκε ότι έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο, άρα δεν ήταν σε πνευματική διαύγεια, αλλά και επειδή ο  ισχυρισμός έγινε δεκτός στο δικαστήριο και δεν δικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού.

Το ειρωνικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν δώρο του γιου προς τον πατέρα.

Το 1982 κέρδισε βραβείο Grammy για το τραγούδι "Sexual Healing". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.




01/04/2003




Οι The White Stripes κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο album τους με τίτλο "Elephant".

Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε με περισσότερα από έξι διαφορετικά εξώφυλλα.

Το Φεβρουάριο του 2004 στην 46η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ θα κερδίσει το βραβείο "Best Alternative Music Album" και το τραγούδι "Seven Nation Army" θα χαρίσει στον Jack White ως τραγουδοποιό το βραβείο "Best Rock Song".

Mπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album  εδώ 


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: