About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 15 ΜΑΡΤΙΟΥ




15/03/1947


Γεννήθηκε στο Los Angeles της Καλιφόρνια ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Ry Cooder (Ryland Peter Cooder).

Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’60 σαν μέλος του συγκροτήματος Captain Beefheart.

Στα τέλη της δεκαετίας συνεργάστηκε με τους Rolling Stones ηχογραφώντας μαζί τους για τα άλμπουμ "Let It Bleed" και "Sticky Fingers".

Από το 1988 μέχρι το 2003 κέρδισε έξι βραβεία Grammy. Ένα από αυτά για το άλμπουμ "Buena Vista Social Club" (1997). Σε αυτό το άλμπουμ συνεργάστηκε με τον μεγάλο Κουβανό μουσικό Juan de Marcos González και με παραδοσιακούς μουσικούς και τραγουδιστές της Κούβας.  Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Έγραψε μουσική για ταινίες όπως "The Long Riders" (1980), "Southern Comfort" (1981), "Paris, Texas" (1984), "Last Man Standing" (1996) κ.α.




15/03/1955



Γεννιέται στην Astoria στης Νέας Υόρκης, ο τραγουδιστής, σεναριογράφος και μουσικός παραγωγός  Dee Snider (Daniel Dee Snider).

Μικρός τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία και στις χορωδίες του σχολείου. Αφού δοκίμασε την τύχη του σε διάφορα ροκ συγκροτήματα,  τo 1976 εντάχθηκε στους Twisted Sister, που ειχαν  ιδρυθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα.  Θέλοντας να δώσει έμφαση στην εικόνα του "twisted sister" , ο  Snider υιοθέτησε μια χαρακτηριστική persona μιας metal-drag queen με μακρυά ξανθά μαλλιά, έντονο μακιγιάζ και κόκκινο κραγιόν.

 Ήταν οικοδεσπότης στην εκπομπή του MTV"Heavy metal mania", το 1985 ενώ την ίδια χρονιά, μαζί με τους μουσικούς John Denver και Frank Zappa, ένωσε τη φωνή του ενάντια στη λογοκρισία, καταθέτοντας  σε μια ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας, που υποκινήθηκε από την επιτροπή της  Parents Music Resource Center, με αίτημα την εισαγωγή γονικού συστήματος προειδοποίησης ώστε να επισημαίνονται δήθεν όλα τα άλμπουμ που περιέχουν προσβλητικό υλικό.

Το 1987, ο Sniderανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους Twisted Sister, κάτι που οδήγησε στη διάλυσή τους.

Στην συνέχεια προσπάθησε να επαναδραστηριοποιηθεί μέσα από διάφορα project χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, έχοντας πολλά σκαμπανευάσματα σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Snider ίδρυσε τους Widowmaker, που κυκλοφόρησαν δυο δουλειές και είχαν μέτρια επιτυχία. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, έφτιαξε μια δική του tribute μπάντα που ονόμασε Dee Snider's SMFs, από τη σύνθεση της οποίας πέρναγαν διάφοροι πρώην συνάδελφοι του απ’ τους Twisted Sister αλλά και φίλοι του γκρουπ.

Το 1998, ήρθε και η πρώτη συμμετοχή του ως ηθοποιός και σεναριογράφος σε ταινία, στο "Strangeland". Μετά απο αυτό έγραψε το σενάριο για το sequel της ταινίας, το "Strangeland 2: Cult of Personality" και συνέχισε κάνοντας διάφορες εκπομπές.

τον Ιούνιο του 1999, ξεκίνησε να κάνει πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία κράτησε για τρία χρόνια και επέστρεψε πάλι  το 2004, με βραδινή εκπομπή, που φιλοξενούσε συχνά δημοφιλή ονόματα της μουσικής. Από τον Ιούλιο του 2010, ο ίδιος και η οικογένεια του άρχισαν να εμφανίζονται σε reality σόου της τηλεόρασης.




15/03/1963



Γειννιέται στην Pennsylvania, των ΗΠΑ, ο  τραγουδιστής, μουσικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος των Poison , Bret Michaels (Bret Michael Sychak).

Ο  Michaels μαζί με τους Rikki Rockett, Bobby Dall και Matt Smith θα σχηματίσουν το 1983 τους Paris  οι οποίοι ένα χρόνο μετά θα μετονομαστούν σε Poison.

Κυκλοφόρησαν το 1986 το ντεμπούτο τους άλμπουμ τους με τίτλο "Look What the Cat Dragged In" με τον Michaels στον ρόλο του τραγουδιστή αλλα και του βασικού συνθέτη,  το οποίο και γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς έγινε 3 φορές πλατινένιο στην Αμερική. Θα ακολουθήσουν άλλα 6 άλμπουμ με το πιο πρόσφατο, αυτό του 2007,  "Poison’d!". Οι πωλήσεις των δίσκων τους έχουν ξεπεράσει τις 30.000.000 παγκοσμίως.

Ο Michaels  το 1998 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του προσωπικό album  "A Letter from Death Row", το οποίο είναι και soundtrack στην ομότιτλη ταινία. Θα ακολουθήσουν άλλα 3 με πιο πρόσφατο το "Custom Built" του 2010 και φέτος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κυκλοφορήσει και το 4ο.

Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές (‘"Yes, Dear" -2003 κ.α.) και ταινίες ("No Code of Conduct"-1998 κ.α.).






15/03/1968



Γεννιέται στο Franklin της Indiana, ο μουσικός, κιθαρίστας και ιρδυτικό μέλος των Iced Earth, Jon Schaffer (Jon Ryan Schaffer).

Το 1984 σχημάτισε τους Purgatory  οι οποίοι μετά από ένα χρόνο θα μετονομαστούν σε Iced Earth, στων οποίων την κιθάρα παραμένει μέχρι σήμερα και έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 10 άλμπουμ.

Στα τέλη ης δεκαετίας του 90  ξεκίνησε μαζί με τον frontman των Blind Guardian,  Hansi Kürsch, το project, Demons and Wizards, το ντεμπούτο των οποίωνκυκλοφόρησε το  2000.μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ένα ακόμη album , ενώ υπάρχει η πρόθεση και για κάτι καινούριο στο μέλλον.

Από το 2009, διατηρεί και τους Sons of Liberty, ένα άλλο project έντονου πολιτικού χαρακτήρα, που η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά έγινε το  2009. Πρόκειται για μια δουλειά στην οποία ο Schaffer, τραγουδά, παίζει κιθάρα και κάνει τον προγραμματισμό στα ντραμς, ενώ εμφανίζεται και μια σειρά από guest.




15/03/1969



Cream βρίσκονται στο Νο1 στο UK chart με το τέταρτο και τελευταίο album τους με τίτλο "Goodbye". Θα παραμείνει στην κορυφή για 2 εβδομάδες.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album  εδώ


15/03/1969



Γεννιέται στο Borås της Σουηδίας ο Aπόστολος Παπαθανασίου ή αλλιώς Apollo Papathanasio. 

Το 2005 θα τον δούμε στα φωνητικά των  Evil Masquerade  με τους οποίους παραμένει μέχρι σήμερα.

Ένα χρόνο μετά έρχεται η συνεργασία με τους Firewind, με τους οποίους κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ και τον περασμένο Ιανουάριο αποχώρησε.

Επιπρόσθετα, το 2010 ξεκίνησε συνεργασία με τους Spiritual Beggars  με τους οποίους μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 1 άλμπουμ "Return to Zero" (2010).




15/03/1969



 Γεννιέται στο Lappajärvi της Φινλανδίας  ο τραγουδιστής Timo Kotipelto.

Ο  Kotipelto εντάχθηκε στους Stratovarius to 1994 όταν η μπάντα έψαχνε για τραγουδιστή και βρισκόταν ήδη στα στουντιο για την ηχογράφηση του "Fourth Dimension". 

Στα τέλη του 2003, ο Kotipelto αποχώρησε λόγω των εσωτερικών ζητημάτων που είχαν  προκύψει με τον κιθαρίστα, Timo Tolkki. Το 2004, επέστρεψε στη σύνθεσή τους στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα, διατηρώντας ενεργούς τους Stratovarius μετά την αποχώρηση του Tolkki.

Το 2002, ξεκίνησε ένα δικό του προσωπικό project, που φέρει το όνομά του. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές δουλειές, με την πιο πρόσφατη να χρονολογείται στο 2007.




15/03/1972




Γεννιέται στο Poway της Καλιφόρνια ο μπασίστας, τραγουδιστής , παραγωγός και ιδρυτικό μέλος των Blink -182,  Mark Hoppus (Mark Allan Hoppus).

To 1992 μαζί με τους  Tom DeLonge και Scott Raynor σχημάτισε τους Blink-182. Εκτός απο την επιτυχημένη καριέρα των Blink-182, ο Hoppus εργάζεται με επιτυχία πίσω απο την κονσόλα κάνοντας ηχογραφήσεις για διάφορα συγκροτήματα όπως  Idiot Pilot, New Found Glory, The Matches,  Motion City Soundtrack κ.α.

Είναι ήδη συνιδιοκτήτης δύο εταιριών ( Atticus και Macbeth Footwear) και έχει ξεκινήσει σειρά ρούχω με την επωνυμία "Hi My Name is Mark" 

Επιπλέον το 2005 και 2006 είχε εβδομαδιαίο podcast  και απο το 2010 εως το 2012 είχε το δικό του talk show στο τηλεοπτικό κανάλι Fuse.




15/03/1976



 Oι Kiss kυκλοφορούν το τέταρτο sτούντιο album τους με τίτλο "Destroyer"

Θα γίνει το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα χαρακτηριστεί πλατινένιο.


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: