About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



04/01/1956

Γεννιέται στην περιοχή  Salford του Μάντσεστερ της Αγγλίας ο τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας, κιμπορντίστας και παραγωγός Bernard Sumner (Bernard Edward Sumner), γνωστός και ως Bernard Dickin, Bernard Dicken και Bernard Albrecht.

Συνιδρυτής των Joy Division , Bad Lieutenant, New Order,  και Electronic 

 


04/01/1960




Γεννιέται στο Decatur της Georgia ο αμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός Michael Stipe (John Michael Stipe)

Ο Stipe ήταν ο τραγουδιστής και συνιδρυτής του εναλλακτικού ροκ συγκρότημα REM  από το σχηματισμό τους, το 1980, μέχρι τη διάλυσή τους το 2011.

Επιπλέον υπήρχε μέλος της ομάδας παραγωγής των ταινιών  "Being John Malkovich" και "Man on the Moon". Είναι ιδιοκτήτης δύο εταιριών παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, C-00 και Single Cell Pictures.





04/01/1967


Οι The Doors κυκλοφορούν το πρώτο τους album "The Doors" 
To album ανέβηκε στην θέση του Billboard Music Charts, ενώ στο περιοδικό Rolling Stone βρίσκεται στο Νο42 στην λίστα με τα 500 Greatest Albums of All Time

 Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω απο 12.500.000 αντίτυπα

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album 




04/01/1986




Ο Ιρλανδός μουσικός ,  συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας, μπασίστας και  ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Thin Lizzy, Phil Lynott (Philip Parris Lynott) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών σε νοσοκομείο του Σάλσμπουρι της Αγγλίας από πνευμονία και σήψη λόγω χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο Lynott γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949, απο ιρλανδή μητέρα και αφροαμερικανό πατέρα στο West Bromwich της Ιρλανδίας. Οι γονείς του γνωρίστηκαν στο Birmingham το 1948 και έκαναν σχέση για μερικούς μήνες, μέχρι που η μητέρα του Philomena ( Phyllis) Lynott μετακόμισε στο Λονδίνο. Λίγο αργότερα η Phyllis ανακάλυψε οτι ήταν έγκυος και μετά την γέννηση του Lynott φιλοξενήθηκε μαζί με το μωρό της σε ένα σπίτι για ανύπαντρες μητέρες στο Selly Oak του Birmingham. Όταν ο πατέρας του έμαθε για την γέννησή του, επέστρεψε στο Birmingham και νοίκιασε ένα κατάλυμα στο Blackheath, Η σχέση τους διέρκησε άλλα 2 χρόνια  αν και ο ίδιος εξακολουθούσε να εργάζεται στο Λονδίνο και δεν ζούσαν μαζί.

Σε ηλικία 5 ετών, ο Lynott μετακόμισε στην γιαγιά του στο Δουβλίνο, για να ζήσυν μαζί. Η μητέρα του έμεινε στο Manchester οπου και ανέλαβε την διαχείριση του ξενοδοχείου Clifton Grange Hotel .
Το ξενοδοχείο με το παρατσούκλι "The Biz", έγινε δημοφιλής στην showbiz για την διασκέδασή του και αργότερα θα αναφέρεται σε ένα αποο τα τραγούδια των Thin Lizzy στο πρώτο τους ομώνυμο album το 1971.

Η πρώτη επαφή του Lynott με την μουσική ήταν απο την συλλογή δίσκων του θείου του, και θα επηρεάστεί από τους Tamla Motown και Mamas and the Papas.

Το 1965 εντάχθηκε στο πρώτο του συγκρότημα, τους Black Eagles, σαν τραγουδιστής, παίζοντας γνωστές διασκευές  σε τοπικά κλαμπάκια γύρω απο το Δουβλίνο.

Φοίτησε στη Σχολή Christian Brothers οπου εκεί γνώρισε τον φίλο του Brian Downey, ο οποίος αργότερα τον έπεισε να ενταχθεί στην μπάντα του "Liffey Beats". Το συγκρότημα διαλύθηκε λόγω της σταδιακής αδιαφορίας του manager  Joe Smith, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση τουν δύο γιών του Danny (κιθάρα) και Frankie (κιθάρα).

Στη συνέχεια ο Lynott μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Clontarf και εντάχθηκε για λίγο στους "Kama Sutra" οπου και έμαθε τις δεξιότητες του frontman και πώς να "επικοινωνεί" με το κοινό.

Το 1968 σε συνεργασία με τον μπασίστα Brendan 'Brush' Shiels σχημάτισε τους Skid Row. Στα μέσα της χρονιάς, ο κιθαρίστας Bernard Cheevers έφυγε απο το συγκρότημα για να δουλέψει στο εργοστάσιο της Guinness και αντικαταστάθηκε απο τον Gary Moore.

Παρά την μεγάλη επιτυχία της μπάντας και την κυκλοφορία του single "New Faces, Old Places" ,  o Shiels άρχισε να ανησυχεί για την τάση του Lynott να τραγουδάει σε διαφορετική συχνότητα και ανακάλυψε οτι αυτό οφειλόταν στις αμυγδαλές του, με αποτέλεσμα να πάρει άδεια απουσίας απο την μπάντα. Ο Shiels αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος τα φωνητικά. Νιώθοντας όμως ενοχές που έδιωξε τον Lynott απο την μπάντα, του έμαθε  να παίζει μπάσο.

Σύντομα ο Lynott και ο Downey σχημάτισαν τους "Orphanage".
Στα τέλη του 1969 ο κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος των The Who, Eric Wrixon, τους σύστησε τον Eric Bell, ο οποίος ήταν μέλος των The Who και οι οι τέσσερίς τους ίδρυσαν τους Thin Lizzy.

 Το 1974 ο Lynott δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με ποιήματα "Songs for While I'm Away", το οποίο περιλαμβάνει 21 ποιήματα που όλα τους, εκτός του "A Holy Encounter" ήταν στίχοι τραγουδιών των Thin Lizzy. Μόλις 1000 αντίγραφα του βιβλίου τυπώθηκαν.

Το 1977 κυκλοφόρησε ένας δεύτερος τόμος με τίτλο "Philip" οπου επίσης τα περισσότερα απο τα 25 ποιήματα τα οποία περιλαμβανόταν, ήταν στίχοι του συγκροτήματος , ενώ αργότερα, το 1997 τα 2 αυτά βιβλία κυκλοφόρησαν σαν ένα με τον τίτλο "Songs for While I'm Away"





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: