About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

LAMB OF GOD: Επίσημη ανακοίνωση των Η.Π.Α. για τον Randy Blythe

Ο Randy Blythe συνελήφθη μετά την κατηγορία πως προκάλεσε το θάνατο ενός άντρα αφού τον τραυμάτισε ρίχνοντάς τον από τη σκηνή κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας των Lamb Of God στην Τσεχία το 2010. Δείτε περισσότερα εδώ

Ο Randy Blythe συνελήφθη μετά την κατηγορία πως προκάλεσε το θάνατο ενός άντρα αφού τον τραυμάτισε ρίχνοντάς τον από τη σκηνή κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας των Lamb Of God στην Τσεχία το 2010.  Δείτε περισσότερα εδώ

Με την σύλληψη του Blythe, ένας οπαδός του συγκροτήματος απο το Κεντάκι των ΗΠΑ έκανε μία αναφορά στο forum του Λευκού Οίκου ώστε η πολιτεία να βοηθήσει τον τραγουδιστή που κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Για να εξεταστεί το αίτημά του απο το συμβούλιο, θα έπρεπε μέσα σε 30 ημέρες να συμπληρωθούν 25.000 ηλεκτρονικές υπογραφές. Η συγκεκριμένη αίτηση κατάφερε να συγκεντρώσει 29.000 ηλεκτρονικές υπογραφές!


Ο Βοηθός Γραμματέα του Γραφείου για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  Michael Posner,  εξέδωσε την επίσημη απάντηση της πολιτείας:

“Εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας για την υπόθεση του D. Randall Blythe, ο οποίος αποφυλακίστηκε από την Τσεχία στις 3 Αυγούστου 2012 και επέστρεψε αμέσως μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Blythe δήλωσε δημοσίως την επιθυμία του να επιστρέψει στην Τσεχία και να δικαστεί για τη λεγόμενη ανθρωποκτονία του Τσέχου κατά τη διάρκεια συναυλίας το 2010. Πρόσφατα είπε στο MTV “Είναι το σωστό πράγμα… η οικογένεια αυτού του άτυχου ανθρώπου δικαιούται κάποιες απαντήσεις.” Όσο αναμένουμε την δίκη του κ. Blythe, δεν μπορούμε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Παρακολουθούμε προσεκτικά την διαδικασία της δίκης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε στην αναφορά του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2011 ότι για τη Τσεχία, “Οι νόμοι παρέχουν όλα τα μέσα για μία δίκαιη δίκη και το ανεξάρτητη δικαστική εξουσία εξασφάλισε αυτό το δικαίωμα.” Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της Τσεχίας θα κάνει όλα τα απαραίτητα για μία δίκαιη, διαφανή και σωστή δίκη για τον κ. Blythe και θα εγγυηθεί την προστασία των νομικών δικαιωμάτων του.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών για πολίτες των Η.Π.Α. στο εξωτερικό παρακαλώ επισκεφθείτε την σελίδα Travel.State.Gov. Γενικές πληροφορίες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι διαθέσιμα στο HumanRights.Gov.”

Σύμφωνα με την τσέχικη ιστοσελίδα Novinky.cz, το γραφείο εισαγγελέα της Πράγας, κατηγόρησε και επισήμως τον frontman των Lamb Of God,  Randy Blythe για ανθρωποκτονία. Τώρα το δικαστήριο έχει τρεις μήνες μέχρι να θέσει ημερομηνία για τη δίκη ή να το καθυστερήσει για περαιτέρω έρευνες.

Randy Blythe

Σύμφωνα με τον Blythe, η χειρότερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς να μπορεί να μειωθεί για λόγους καλής διαγωγής.

“Για τη συγκεκριμένη κατηγορία – μιλάμε για ανθρωποκτονία, αλλά είναι επίθεση τετάρτου βαθμού με πρόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αυτού του νέου ανθρώπου – η ποινή είναι πέντε με δέκα χρόνια χωρίς να μπορεί να μειωθεί. Στη χειρότερη περίπτωση όταν βγω θα είμαι 51, 52 ετών. Προσπαθώ να μη το σκέφτομαι πολύ γιατί είναι τρομακτικό. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή, δεν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να γίνει. Θα αντιμετωπίσω ότι έρθει. Αυτό μπορώ να κάνω μόνο. Εάν έχεις ένα πόδι στο παρελθόν και ένα στο μέλλον, κατουράς το παρόν. Αυτό που έχω τώρα είναι το παρόν και έτσι προετοιμάζω τον εαυτό μου όσο καλύτερα γίνεται. Το συγκρότημα με στηρίζει όπως επίσης και η οικογένεια μου και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αποδείξουμε την αθωότητα μου. Αλλά το να στεναχωριέμαι για το τι θα γίνει ή για το τι έγινε τις 37 ημέρες που ήμουν στη φυλακή δεν είναι καλό για εμένα.”

Και αντίστοιχα η ανακοίνωση του manager των Lamb Of God, Larry Mazer:

“Μετά από έρευνες τριών μηνών, ο κατήγορος στη Τσεχία, αποφάσισε να προχωρήσει με την απαγγελία κατηγορίας στον Randy Blythe για ανθρωποκτονία με πρόθεση να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Προφανώς σκοπεύουμε να παλέψουμε σθεναρά εναντίων αυτών των κατηγοριών καθώς πιστεύουμε ότι για κανένα λόγο ο Randy δε σκόπευε να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε ένα νέο οπαδό ο οποίος τελικά απεβίωσε λόγω των τραυμάτων του. Όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα ο Randy, σκοπεύει να πάει στην Πράγα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δίκη.

Αν και είναι τραγωδία που ένας οπαδός των Lamb Of God απεβίωσε μετά από συναυλία του συγκροτήματος, δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε κάτι ο Randy που να προκάλεσε το τραυματισμό και τελικά το θάνατο του. Το αντίτιμο των εισιτηρίων της συναυλίας, δεν δίνει το δικαίωμα στους οπαδούς να ανεβαίνουν στη σκηνή.

Τα χρόνια μετά το θάνατο του Dimebag Darrell Abbott στη σκηνή, όλοι οι καλλιτέχνες έπρεπε να γίνουν πιο προσεκτικοί λόγω των κινδύνων που παρουσιαζόταν από οπαδούς που προσπαθούσαν να γίνουν μέρος της συναυλίας. Πιστεύουμε ότι ο Randy αντέδρασε επαγγελματικά στο πολυάριθμο κοινό που ανέβηκε στη σκηνή εκείνη τη μέρα, ένα κοινό που φαίνεται στα videos που έχουν ανέβει στο . Έχουμε μαρτυρία από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού που επιβεβαιώνει την ελλιπή ασφάλεια και τον ακατάλληλο εξοπλισμό (κάγκελα) που χρησιμοποιήθηκε εκείνη τη μέρα. Πολλές μαρτυρίες οπαδών επίσης είναι αντικρουόμενες για τις ενέργειες πολλών οπαδών που προσπάθησαν να ανέβουν στη σκηνή.

Σε αυτό το σημείο, το μόνο που το συγκρότημα, εγώ και οι δικηγόροι μας μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρουσιάσουμε την υπεράσπιση μας και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους δικαστές που θα ακούσουν την υπόθεση, ότι ο Randy είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες, να καθαρίσουμε το όνομα και την υπόληψη του και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του και τη καριέρα ξέροντας πάντα όμως πως ένας οπαδός πέθανε μετά από συναυλία των Lamb Of God.” 

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: