About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



28/12/1968

The Doors κυκλοφορούν το single "Touch Me", το οποίο και θα φτάσει στην 3η θέση Billboard Hot 100. Το τραγούδι θα συμπεριληφθεί στο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 1968,  με τίτλο "The Soft Parade"



28/12/1983



O Αμερικανός ντράμερ, , κιμπορντίστας, τραγουσιστής, συνθέτης, παραγωγός και ιδρυτικό μέλος των The Beach Boys, Dennis Carl Wilson ,  απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών, όταν μεθυσμένος προσπάθησε να κάνει καταδύσεις την Marina Del Rey του Λος Άντζελες για να βρεί αντικείμενα τα οποία είχε ρίξει ο ίδιος στην μαρίνα πριν τρία χρόνια.

Ο Dennis Carl Wilson μαζί με  τον εξάδεφό του Mike Love και τα αδέλφια του Brian Wilson και Carl Wilson, σχημάτισαν τον Αύγουστο του 1961 τους The Beach Boys οπου και γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία.

Το 1963 μαζί με τον γείτονά του Gary Usher έκαναν ένα project στο οποίο αυτοαποκαλούνται Four-Speeds. Με δική τους παραγωγή κυκλοφόρησαν το single "RPM"/"My Stingray". Αργότερα, στις 4 Δεκεμβρίου του 1970, κυκλοφόρησε το πρώτο δείγμα απο το σόλο υλικό του με ένα single το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στην Ευρώπη με το όνομα "Dennis Wilson & Rumbo". Το single περιλάμβανε τα "Sound of Free" και "Lady" (γνωστό και ως  "Fallin' In Love")

Ο Dennis το 1971 πρωταγωνίστησε μαζί με τους James Taylor και Warren Oates στην ταινία  "Two-Lane Blacktop" (1971) ως "Ο Μηχανικός (The Mechanic). Στην ταινία απεικονίζεται  "Ο Οδηγός" (The Driver) --Taylor-- και ο Μηχανικός, να οδηγούν άσκοπα στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα Chevrolet του 1955, επιβιώνοντας με χρήματα που κερδίζουν απο αγώνες δρόμου με το αυτοκίνητό τους.





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: