About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



27/12/1944

Γεννιέται στο Portsmouth της Αγγλίας ο κιθαρίστας, συνθέστης, παραγωγός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Foreigner, Mick Jones (Michael Leslie "Mick" Jones).

Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στις αρχές του 1960 σαν μέλος στο συγκρότημα Nero and the Gladiators με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο singles.
Μετά την διάλυση της μπάντας, και σε ηλικία 18 ετών,  άρχισε να γράφει τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων και των Sylvie Vartan και Johnny Hallyday, μέχρι που γνώρισε τον Gary Wrigh (πρώην μέλος των Spooky Tooth) και σχημάτισαν μαζί τους Wonderwheel.

Το 1973 ο Jones και ο Wright ανασχημάτισαν τους Spooky Tooth και στην συνέχεια εντάχθηκε στους Leslie West Band. Επιπρόσθετα έπαιξε κιθάρα στα album "Wind of Change" (1972) για τον Peter Frampton και  "Dark Horse" (1974) για τον George Harrison.

Το 1976 σχημάτισε μαζί με τον Ian McDonald  τους Foreigner οπου προσέλαβαν τραγουδιστή τον Lou Gramm.
Ο Jones έχει βοηθήσει στην παραγωγή όλων των album του συγκροτήματος, ενώ μαζί με τον Gramm έγραψε τα περισσότερα τραγούδια της μπάντας, συμπεριλαμβανομένου και του "I Want to Know What Love Is".

Ο Gramm το 1989 αποχώρησε απο την μπάντα μετά απο εσωτερικές διαφονίες της μπάντας αλλά επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα. Το 1989 ήταν και η κυκλοφορία του μοναδικού ομώνυμου σόλο album του Jones. Έκτοτε είναι ο μοναδικός ο οποίος εμφανίζεται σε κάθε δουλειά των  Foreigner





27/12/1952


Γεννιέται στην Γλασκόβη της Σκοτίας ο κιθαρίστας, συνθέτης, τραγουδιστής, πιανίστας και συνιδρυτής των Dire Straits, David Knopfler.

O David Knopfler και ο αδελφός του  Mark Knopfler μεγάλωσαν στο Newcastle.
Σε ηλικία 11 ετών, απέκτησε κιθάρα, πιάνο καθώς και ντραμς και απο τα 12 του, έπαιζε και τραγουδούσε τις δικές του συνθέσεις σε διάφορα folk club.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πολυτεχνείο του Bristol, εργάστηκε σαν κοινωνικός λειτουργός στο Λονδίνο οπου και συγκατοικούσε με τον John Illsley ο οποίος έπαιζε  μπάσο.

Ο David Knopfler σύστησε τον μεγαλύτερο αδεφό του, Mark,  στον John Illsley και μαζί με τον ντράμερ Pick Withers σχημάτισαν τους Dire Straits.

O David Knopfler θα παραμείνει στο συγκρότημα για 3 χρόνια και στην συνέχεια θα ακολουθήσει σόλο καριέρα.





27/12/1969



Led Zeppelin βρίσκονται στο Νο1 στο US album chart με το album τους "Led Zeppelin II", το οποίο πούλησε μόνο στην Αμερική, πάνω απο 6.000.000 αντίτυπα.

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε ολόκληρο το album


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: