About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

24/12/1945

Γεννιέται στο Burslem της Αγγλίας ο μπασίστας τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Motörhead, Ian Fraser "Lemmy" Kilmister.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ο Lemmy ήταν 3ων μηνών και η μητέρα του ξαναπαντεύτηκε όταν ο Lemmy ήταν 10. Η οικογένεια μετακόμισε σε μία φάρμα στο Benllech της Βόρειας Ουαλίας και κατα την διάρκεια αυτής της περιόδου, άρχισε άρχισε να ενδιαφέρεται για την Rock 'N' Roll μουσική , τα άλογα και τα κορίτσια.

Το παρατσούκλι "Lemmy" το πήρε στο σχολείο του (Ysgol Syr Thomas Jones στο Amlwch), οπου ο ίδιος δεν είναι σίγουρος για ποιό λόγο. Αργότερα θα ισχυριστεί οτι προέρχεται απο την φράση "Δάνεισέ  μου μια λίρα μέχρι την Παρασκευή"  ("lemmy [lend me] a quid till Friday") , λόγω της συνήθειάς του να δανείζεται χρήματα  για να τροφοδοτήσει τον εθισμό του για φρουτάκια (κουλοχέρηδες).

Στα 16 του είδε τους The Beatles στο Cavern Club και ξεκίνισε να παίζει κιθάρα μαθαίνοντας τις συγχορίες του album τους "Please Please Me", αφού θαύμαζε την σαρκατική στάση του συγκροτήματος και ιδιαίτερα του John Lennon.

Στην συνέχεια λόγω της ματακόμισης της οικογένειας στην πόλη Conwy, ο Lemmy σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορες δουλειές συμπεριλαμβανομένου και του εργοστασίου Hotpoint Electric Heating Company, ενώ παράλληλα έπαιζε κιθάρα σε διάφορες τοπικές μπάντες όπως στους Sundowners και στον ελεύθερο χρόνο του έκανε μαθήματα ιππασίας.


Στα 17 του γνώρισε την Cathy η οποία βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές, και την ακολούθησε μέχρι το Stockport της Cheshire οπου και απέκτησε τον γιό του Sean.

Εκεί έπαιξε στην τοπική μπάντα The Rainmakers και αργότερα στους The Motown Sect με τους οποίους έπαιζε σε διάφορα βόρεια Clubs για 3 χρόνια.

Το 1965 εντάχθηκε στους The Rockin' Vickers οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο με την CBS και κυκλοφόρησαν 3 singles κάνοντας ταυτόχρονα περιοδεία στην Ευρώπη (Η μπάντα φέρεται ώς η πρώτη βρετανική μπάντα που επισκέφθηκε τη Γιουγκοσλαβία). Με την μπάντα να διαμένει σε ένα διαμέρισμα στο Manchester, ο Lemmy γνώρισε μια κοπέλα (Tracy) με την οποία έκανε τον δεύτερο γιό του,  Paul Inder.

Το 1967 μετακόμισε στο Λονδίνο οπου και έπιασε δουλεια σαν roadie στους  The Jimi Hendrix Experience.

Το 1968 εντάχθηκε στους  Sam Gopal και ηχογράφησαν το album "Escalator"  και το single  "Horse". Αυτό το διάστημα, σκεφτόταν να αλλάξει το επώνυμό του σε αυτό του πατριού του Willis και στο "Escalator"  εμφανίζεται ως Ian Willis, ωστόσο επειδή η αλλαγή στοιχείων στο πιστοποιητικό γέννησης και το διαβατήριο θα ήταν πολύ χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία, αποφάσισε τελικά να μην μπεί στον κόπο να το κάνει.


Το 1969, γνώρισε σε ένα εμπορικό κέντρο του Chelsea τον Simon King και εντάχθηκε στους Opal Butterfly,  οι οποίοι όμως σύντομα θα αποτύχουν να κερδίσουν αρκετό ενδιαφέρον με τα single τους.

Το 1971 ο Lemmy εντάχθηκε στους Hawkwind σαν μπασίστας και τραγουδιστής. Δεν είχε προηγούμενη εμπειρία σαν μπασίτασς, αλλά γρήγορα ανέπτυξε ένα δικό του  διακριτικό στύλ, που διαμορφώνεται έντονα απο την εμπειρία του στην ρυθμική κιθάρα.

Ο ήχος του μπάσου αποτελεί θεμελιώδες μέρος του ήχου των Hawkwind κατα την διάρκεια της θητείας του εκεί. Επιπρόσθετα έκανε φωνητικά σε διάφορα τραγούδια τους συμπεριαμβανομένου και του "Silver Machine", το οποίο έφτασε στο Νο3 του UK single chart.

Το 1975 συνελήφθη στα Καναδικά σύνορα στο Windsor του Οντάριο για κατοχή ναρκωτικών και απολύθηκε για τον λόγο αυτό απο τους Hawkwind,  περνόντας 5 ημέρες στην φυλακή.

Αμέσως μετά προσπάθησε να σχηματίσει μια νέα μπάντα που ονόμασε "Bastard" μαζί με τον κιθαρίστα Larry Wallis ( Pink Fairies, Steve Took's Shagrat , UFO) και τον ντράμερ Lucas Fox.

 Όταν ο μάνατζερ του, τον ενημέρωσε οτι ένα συγκρότημα με το όνομα "Bastard", δεν θα μπορούσε να μπεί στα Top of the Pops (τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC) και έτσι ο Lemmy μετονόμασε τους Bastard σε Motörhead, απο το τελευταίο τραγούδι που είχε γράψει για τους Hawkwind






24/12/1988



Οι Poison βρίσκονται στο Νο1 του US singles chart με το "Every Rose Has Its Thorn", οπου και θα παραμείνει για τρείς εβδομάδες.




24/12/1990



Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το δεύτερο single για το album "No Prayer for the Dying"  με τίτλο "Bring Your Daughter" , με το οποίο και θα ανεβούν για μία και μοναδική φορά στο Νο1 του UK single Chart, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί από το BBC


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: