About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι KOSMOGONIA στο bbr: "Για εμάς το κοσμογονικό στοιχείο είναι η μουσική μας"

KOSMOGONIA: "Για εμάς το κοσμογονικό στοιχείο είναι η μουσική μας. Είναι αυτή που γεννά μέσα μας τη ζωή και την όρεξη για δημιουργία φιλοσοφικά, στιχουργικά και μουσικά."
Οι KOSMOGONIA στο bbr: "Για εμάς το κοσμογονικό στοιχείο είναι η μουσική μας"
"Για εμάς το κοσμογονικό στοιχείο είναι η μουσική μας. Είναι αυτή που γεννά μέσα μας τη ζωή και την όρεξη για δημιουργία φιλοσοφικά, στιχουργικά και μουσικά."

Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των Kosmogonia, "Εnthrone the Gods", το bbr βρήκε την ευκαιρία και μίλησε με την ελληνική Folk/Melodic Death Metal μπάντα για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ' όλης της ύλης! Απολαύστε την παρακάτω!


Kosmogonia. Πως προέκυψε το όνομα; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω απο αυτό;
Καλησπέρα!! Το όνομα της μπάντας υποδηλώνει πολλά πράγματα. Αρχικά είναι εμπνευσμένο από την θεματολογία μας, μεγάλο μέρος της οποίας αποτελεί η αρχαία Ελλάδα με τους μύθους, την ιστορία και τις παραδόσεις της. Ακόμα η ίδια η λέξη δηλώνει κάτι το επιβλητικό, τη γέννηση του κόσμου, του σύμπαντος και της ζωής. Το όλον που γεννιέται και γεμίζει ζωή μέσα από τη συμπαντική δημιουργία. Για εμάς το κοσμογονικό στοιχείο είναι η μουσική μας. Είναι αυτή που γεννά μέσα μας τη ζωή και την όρεξη για δημιουργία φιλοσοφικά, στιχουργικά και μουσικά.

Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Εnthrone the Gods".  Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.
Το ''Enthrone the Gods" αποτελεί την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά. Πρόκειται για ένα σύνολό κομματιών εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδος. Ο δίσκος καταπιάνεται από όλες τις εκφάνσεις και πτυχές του αρχαίου κόσμου. Θέματα όπως η αρχαία ελληνική θρησκεία, οι παραδόσεις, οι ένδοξες μάχες και το πολιτιστικό μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδος βρίσκονται διάχυτα στα κομμάτια του δίσκου. Η μουσική μας διαθέτει πολλές επιρροές πέρα του μελωδικού death metal, όπως πολλά στοιχεία από τη παραδοσιακή μουσική κουλτούρα της Ευρώπης (κέλτικη, σκανδιναβική, βαλκανική). Πρόκειται για ένα κράμα σκληρού μελωδικού death ήχου και παραδοσιακών παγανιστικών στοιχείων από την Ευρώπη. Ελπίζουμε το ''Enthrone the Gods'' να αρέσει στον κόσμο και να  αγαπηθεί.

Πόσο καιρό δουλεύατε πάνω σε αυτό και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα; 
Το ''Enthrone the Gods '' αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και εργασίας . Η ολοκλήρωσή του πέρασε από πολλά στάδια και δυσκολίες αλλά και από πολλή επιμονή και αγάπη για αυτό που κάνουμε. Πρόκειται για μια ''Οδύσσεια'' 2-3 ετών που στο τέλος, όπως και η Οδύσσεια του Ομήρου, είχε αίσιο τέλος για εμάς και μας ικανοποιεί απολύτως!

Το "Εnthrone the Gods" στάθηκε αφορμή για την κυκλοφορία του πρώτου σας video clip, για το κομμάτι "Raven's Call". Για ποιο λόγο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κομμάτι και ποιοι βρίσκονται πίσω απο την δημιουργία του βίντεο;
Το Raven's call αποτέλεσε το πρώτο μας video clip για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι πως θεωρήσαμε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του δίσκου. Πρόκειται για ένα κομμάτι που αναδεικνύει πλήρως τα χαρακτηριστικά της μπάντας, όπως είναι το μελωδικό της στοιχείο, ο συναισθηματισμός, η επική διάσταση της οπτικής μας σε συνδυασμό με τα σκοτεινά μονοπάτια που μπορεί μια folk μπάντα να διαβεί. Πρόκειται για ένα κομμάτι αρκετά συναισθηματικό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό και μελωδικό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας και την ομάδα που δούλεψε πάνω σε αυτό το video. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας στήριξαν τόσο στη διαδικασία δημιουργίας του clip όσο και ψυχολογικά γενικότερα σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του δίσκου. Δεν θα αναφέρουμε κάποιον εδώ για να μην αδικήσουμε κανέναν, ωστόσο ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε.

Θα ακολουθήσουν άλλα βίντεο (video clip ή lyric video) μέσα απο το άλμπουμ;
Ναι . Σκοπός της μπάντας είναι να κυκλοφορήσουμε τουλάχιστον δύο ακόμα videos με ένα από αυτά να είναι lyric. Όταν έρθει η στιγμή θα υπάρξουν και ανάλογες ανακοινώσεις.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατι;
Ενδιαφέρουσα ερώτηση... Επειδή είμαστε πολύ φίλοι του κινηματογράφου, των τηλεοπτικών σειρών αλλά και των επικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μια επιλογή από αυτούς τους  χώρους θα ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον για να ασχοληθούμε μουσικά. Μια διασκευή από τον κόσμο του ''Lord of the Rings'', του ''Game of Thrones'' αλλά και του ''Skyrim'' θα αποτελούσε ιδανικός στόχος για εμάς και μια σπουδαία πρόκληση.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή διαθέτει πολύ καλές μπάντες και υλικό. Όποιος ασχοληθεί πραγματικά μαζί της θα κατανοήσει πως οι ελληνικές μπάντες σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες μεγάλες του εξωτερικού. Το διαχρονικό πρόβλημα της σκηνής είναι η προώθηση και η οργάνωση. Θα μπορούσε η ελληνική metal σκηνή να αποτελεί εθνικό χαρακτηριστικό μας με την πληθώρα των μπαντών και τη δισκογραφία που διαθέτει η σκηνή. Ωστόσο πολλές φορές αδικεί η ίδια τον εαυτό της, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ομόνοια και αλληλοστήριξη. Η ξενομανία αποτελεί άλλο ένα βασικό πρόβλημα του Έλληνα ακροατή. Πάντα θεωρούμε ότι το ξένο είναι και καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να γίνει σύνθημα. Όχι, πρέπει να καταλάβουμε ότι διαθέτουμε ως σκηνή αξιόλογο υλικό και σπουδαίους μουσικούς. Επιτέλους ας στηρίξουμε το σπίτι μας. Πάντα με ομόνοια και με καθόλου διχόνοια. Δυστυχώς η διχόνοια αποτελεί ελληνικό χαρακτηριστικό, όμως κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Έτσι θα βοηθηθούμε και ατομικά και συλλογικά.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με βάση το είδος μας θα ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε με μπάντες όπως οι Eluveitie, Ensiferum, Arkona κτλ... Μπάντες που έχουν καταξιώσει το είδος και που εμπνέουν με τη θεματολογία τους και τα μουσικά τους μονοπάτια.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του Covid-19, ποια είναι τα σχέδια των Kosmogonia για την προώθηση του "Εnthrone the Gods"; 
Η εποχή που διανύουμε όντως είναι παράξενη. Όλοι οι τομείς της οικονομίας έχουν δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα, ενώ ο φόβος υπάρχει ακόμα διάχυτος στις κοινωνίες και σε όλες τις χώρες. Η μουσική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τη δουλειά μας μέσω του μοναδικού όπλου που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, το διαδίκτυο. Χωρίς lives προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος τρόπος εφαρμόσιμος και αποδοτικός. Πάνω από όλα όμως το ''Enthrone the Gods'' θα προωθηθεί μέσω της αγάπης του κοινού που μας ακούει και μας στηρίζει !

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.  Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο. Ο επίλογος δικός σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ. Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν και μας βοήθησαν στη δημιουργία του πρώτου μας δίσκου. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά από καρδιάς όλους όσους μας στηρίζουν και αυτούς που είναι ήδη δίπλα μας και αυτούς που θα έρθουν. Χωρίς τη στήριξη του κόσμου τίποτα δεν είναι εφικτό. Η στήριξη τους, δύναμή μας!! Ευχαριστούμε.

Special thanks to

Recorded and engineered by Ntinos Lavrentakis at Woodstock Studios Reamped, Mixed and Mastered by OGrego (Athanasios Karapanos) Symphonic Orchestration by Marinos Tokas Album Artwork by Cosmas Hiolos (Krieg-Design) Band Logo by Chuck Cuevas(Blaqk Design) 


Find Kosmogonia below:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: