About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Γενέθλια σήμερα για τον Klaus Meine (Scorpions ), ο οποίος κλείνει τα 72 του χρόνια. 55 χρόνια απο το θάνατο του μπλουζίστα Sonny Boy Williamson II . Κυκλοφορούν τα ιστορικά "Scream Bloody Gore" (Death) και "Holy Diver" (Dio). Ντεμπούτο άλμπουμ απο τους Anvil ("Hard 'n' Heavy") και David Gilmour. Οι Anthrax κυκλοφορούν το "Sound of White Noise", οι Slipknot το "Vol. 3: (The Subliminal Verses)", οι Sonata Arctica το "Unia" και οι Visions of Atlantis το "Trinity"
Σαν Σήμερα: 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Γενέθλια σήμερα για τον Klaus Meine (Scorpions ), ο οποίος κλείνει τα 72 του χρόνια. 55 χρόνια απο το θάνατο του μπλουζίστα Sonny Boy Williamson II . Κυκλοφορούν τα ιστορικά "Scream Bloody Gore" (Death) και "Holy Diver" (Dio). Ντεμπούτο άλμπουμ απο τους Anvil  ("Hard 'n' Heavy") και David Gilmour. Οι Anthrax κυκλοφορούν το "Sound of White Noise", οι Slipknot το "Vol. 3: (The Subliminal Verses)", οι Sonata Arctica το "Unia" και οι Visions of Atlantis το "Trinity"


25/05/1948

Klaus Meine

Γεννιέται στο Ανόβερο της Γερμανίας ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine.

Γνωστός για το εύρος και το χρώμα της φωνής του αλλά και για την έντονη Γερμανική προφορά του, ο Meine γράφει τους περισσότερους στίχους των Scorpions .

Ο ίδιος είχε σχηματίσει δύο μπάντες, τους Mushroom, και αργότερα τους  Copernicus, μέχρι που το 1970 εντάχθηκε στους Scorpions, μπάντα που είχε ιδρύσει ο κιθαρίστας Rudolf Schenker το 1965 και που μέχρι τότε έκανε ο ίδιος τα φωνητικά. 

Το 1981, μετά από μια παγκόσμια περιοδεία και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του album  "Blackout", ο Meine θα χάσει την φωνή τους σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Οι γιατροί του του είχαν συστήσει να μην τραγουδήσει ξανά, ωστόσο η μπάντα έμεινε ενωμένη και μετά απο θεραπεία και δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις φωνητικές του χορδές, η φωνή του επανήλθε.

Ο Meine, αν και εντάχθηκε στην μπάντα το 1970, είναι το μοναδικό μέλος της που εμφανίζεται σε κάθε album, έχοντας ηχογραφήσει 18 στούντιο άλμπουμ.



25/05/1965

Sonny Boy Williamson II

Απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών απο έμφραγμα ο μπλουζίστας Sonny Boy Williamson II (Alex Miller).

Υπήρξε σημαντική επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες της blues αλλά και της rock μουσικής, ενώ τραγούδια του έχουν διασκευαστεί απο Muddy Waters, Junior Wells, Howlin' Wolf, B. B. King, Led Zeppelin, The Allman Brothers Band, Van Morrison, New York Dolls, Ten Years After, The Who, Aerosmith, Gary Moore, Rory Gallagher και πολλά άλλα γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής


25/05/1978

David Gilmour - David Gilmour

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Pink FloydDavid Gilmour, κυκλοφορεί το ομώνυμο, παρθενικό του προσωπικό άλμπουμ. Ο δίσκος έγινε χρυσός στην Αμερική.


25/05/1981

Anvil - Hard 'n' Heavy

Οι Anvil κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Ο λόγος για το "Hard 'n' Heavy"


25/05/1983

 DIO - Holy Diver album

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album των DIO με τίτλο "Holy Diver". 
Ένα απο τα καλύτερα metal album στην ιστορία της μουσικής.


25/04/1987

Death - Scream Bloody Gore

Κυκλοφορεί το πρώτο death metal άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. Ο λόγος για το ντεμπούτο άλμπουμ των Death, που δεν είναι άλλο απο το "Scream Bloody Gore". Ο Chuck Schuldiner παίζει μπάσο, έχει γράψει όλα τα κομμάτια του δίσκου, κάνει τα φωνητικά και παράλληλα παίζει κιθάρα.


25/05/1993

Anthrax - Sound of White Noise

Οι Anthrax κυκλοφορούν το έκτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Sound of White Noise".
Είναι το πρώτο άλμπουμ της thrash metal μπάντας με τον John Bush στα φωνητικά, ο οποίος αντικατέστησε τον Joey Belladonna το 1992, και το τελευταίο με τον κιθαρίστα Dan Spitz.


25/05/2004

Slipknot - Vol. 3: (The Subliminal Verses)

Οι Slipknot κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Vol. 3: (The Subliminal Verses)"
Ήταν στην πρώτη δεκάδα των άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε ένδεκα χώρες και έγινε πλατινένιο στην Αμερική. Το συγκρότημα βραβεύτηκε με Grammy για την καλύτερη metal ερμηνεία στο τραγούδι "Before I Forget".



25/05/2007

Sonata Arctica - Unia

Κυκλοφορεί το πέμπτο άλμπουμ των Sonata Arctica, με τίτλο "Unia". Πρόκειται για το τελευταίο άλμπουμ με τον Jani Liimatainen, ο οποίος μετά την κυκλοφορία του αντικαταστάθηκε απο το τον Elias Viljanen.



25/05/2007



Οι Visions of Atlantis κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Trinity".
Είναι το μοναδικό άλμπουμ της Αυστριακής symphonic power metal μπάντας με την Melissa Ferlaak στα φωνητικά.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: