About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 24 ΜΑΙΟΥ 2020

Σήμερα ο Bob Dylan κλείνει τα 79 του χρόνια. Γενέθλια επίσης για τους Fotis Benardo, Albert Bouchard (Blue Öyster Cult) και Steve Upton (Wishbone Ash). Ο μπασίστας και συνιδρυτής των Slipknot, Paul Gray σαν σήμερα βρίσκεται νεκρός. Οι AC/DC κυκλοφορούν το "Who Made Who", οι Destruction το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Infernal Overkill", οι Van Halen το "OU812" και ο John Lennon το βιβλίο "A Spaniard in the Works"
Σαν Σήμερα: 24 ΜΑΪΟΥ 2019

Σήμερα ο Bob Dylan κλείνει τα 79 του χρόνια. Γενέθλια επίσης για τους Fotis Benardo, Albert Bouchard (Blue Öyster Cult) και Steve Upton (Wishbone Ash). Ο μπασίστας και συνιδρυτής των SlipknotPaul Gray σαν σήμερα βρίσκεται νεκρός. Οι AC/DC κυκλοφορούν το "Who Made Who", οι Destruction το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Infernal Overkill", οι Van Halen το "OU812" και ο John Lennon το βιβλίο "A Spaniard in the Works"


24/05/1941

Bob Dylan

Γεννιέται στην πόλη Duluth της Minnesota των ΗΠΑ ο μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman).

Πιστεύεται οτι το όνομα Dylan το πήρε απο τον Ουαλό ποιητή  Dylan Thomas.

Θεωρείται ως ένας απο τους πιο σημαντικούς μουσικούς στην ιστορία της μουσικής .Τα τραγούδια του έχουν διασκευαστεί απο αμέτρητους καλλιτέχνες ενώ υπήρξε σημαντική επιρροή  στην σύγχρονη ροκ μουσική. Οι στίχοι του έχουν κοινονικοπολιτικά μηνύματα και έχουν συνδεθεί με την φωνή της αμερικανικής νεολαίας για την παγκόσμια ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ "Best Original Song" και μία Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι "Things Have Changed" που είναι μέρος του soundtrack της ταινίας "Wonder Boys" (2000).

Το 1991 κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική, ενώ το 2016 τιμήθηκε με νόμπελ λογοτεχνίας.

24/05/1946


Steve Upton

Γεννιέται στο Wrexham της Ουαλίας ο drummer και συνιδρυτής των Wishbone Ash, Steve Upton. 

Ο Upton μαζί με τον μπασίστα Martin Turner σχημάτισαν τους Wishbone Ash το 1969.

 Έκτοτε ο Upton ήταν μόνιμο μέλος της σύνθεσης της μπάντας μέχρι το 1990, που αποφάσισε να αποχωρήσει λόγω προσωπικών προβλημάτων αλλά και για την επιθυμία του για μια πιο  ήσυχη ζωή.


24/05/1947

Albert Bouchard

Γεννιέται στο Watertown της Νέας Υόρκης ο drummer και συνιδρυτής των Blue Öyster Cult, Albert Bouchard.

Το 1967 ο  Bouchard με την παρότρυνση του κριτικού και μάνατζερ Sandy Pearlman  και  τους συμφοιτητές του  Buck Dharma , Allen Lanier,  Les Braunstein και  Andrew Winters σχηματίζει τους Soft White Underbelly . Αργότερα η μπάντα θα μετονομαστεί σε  Blue Öyster Cult, ωστόσο σε μικρές συναυλίες τους σε διάφορα κλαμπάκια της Αμερικής την δεκαετία του '70 και '80 θα χρησιμοποιήσουν το όνομα Soft White Underbelly.

Το 1981, θα αποχωρήσει απο την μπάντα για να δουλέψει πάνω σε μια σόλο δουλειά του, που βασιζόταν στο ποίημα του Sandy Pearlman, "Imaginos". Δουλειά που του πήρε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το 1985 θα επιστρέψει στους Blue Öyster Cult, για μια περιοδεία της μπάντας στην Καλιφόρνια, γνωστή και ως "Albert Returns" Tour. Ο Bouchard όμως δεν θα μείνει για πολύ αφού θα καταλάβει οτι η μπάντα τον χρησιμοποιούσε προσωρινά μέχρι να βρει άλλον drummer, κι έτσι αποχώρησε μόλις ολοκληρώθηκε η περιοδεία τους. Αργότερα θα συνεργαστεί  με τους The Mamas & the Papas, Herman's Hermits και τους Spencer Davis Group.

Το καλοκαίρι του 1987, οι Blue Öyster Cult μετά απο μια μικρή παύση διάρκειας περίπου ενός έτους, είχαν μια πρόταση για περιοδεία στην Ελλάδα και η μπάντα επαναδραστηριοποιείται.  Το τότε line-up της μπάντας ήταν Eric Bloom, Donald "Buck Dharma" Roeser , Allen Lanie , Jon Rogers και drummer τον  Ron Riddle.

 Παράλληλα η Columbia Records δεν ενδιαφερόταν να κυκλοφορήσει την σόλο δουλειά του Bouchard, "Imaginos"  και ο Pearlman κανόνισε με την δισκογραφική εταιρία να κυκλοφορήσει σαν album των Blue Öyster Cult . Έτσι το 1988 η μπάντα κυκλοφόρησε μέσω της Columbia το ενδέκατο στούντιο album της που δεν ήταν άλλο απο το "Imaginos" με ορισμένα νέα φωνητικά και κάποιες ορχηστρικές  αλλαγές.

Ο Bouchard μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες ενώ το 2008 σχημάτισε μαζί με τον αδελφό του Joe Bouchard και τον μπασίστα του Alice Cooper, Dennis Dunaway  τους Blue Coupe , το 2010 κυκλοφόρησαν το album "Tornado on the Tracks" και τρία χρόνια αργότερα το "Million Miles More".

Το 2016 γιορτάζοντας τα 40 χρόνια απο την κυκλοφορία του "Agents Of Fortune" οι Blue Öyster Cult έδωσαν δυο sold out συναυλίες σε Λονδίνο και Δουβλίνο, παίζοντας με τον Albert Bouchard στην σύνθεσή τους, ολόκληρο το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1976 .


24/05/1965

John Lennon -  "A Spaniard in the Works"

O John Lennon κυκλοφορεί το βιβλίο "A Spaniard in the Works" το οποίο περιλαμβάνει μικρές ιστορίες και ζωγραφιές. Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 1997 απο τον Σουηδικό οίκο Bakhåll, μαζί με ένα CD με συνεντεύξεις του Lennon και ακυκλοφόρητα τραγούδια του.


24/05/1980

Fotis Benardo

Γεννιέται στην Θεσσαλονίκη ο drummer Fotis Benardo (Φώτης Γιαννακόπουλος).

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1998 στην power/progressive τοπική μπάντα Dream Devoid και λίγο αργότερα, το 2000,  στους Innerwish. Το 2002 θα περιοδεύσει με τους Septicflesh για το "Summerian Daemons", ενώ το 2004 θα ηχογραφήσει με τους Nightrage, το "Descent into chaos" και παράλληλα θα είναι session μέλος στους Firewind για τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις.

Την ίδια περίοδο θα ηχογραφήσει αρκετά album με διάφορα ως επι των πλείστων metal συγκροτήματα και το 2003 θα ενταχθεί μόνιμα πλέον στους  Septicflesh μέχρι και το 2014 που αποχώρησε.

Το 2010, μαζί με τον Χρήστο Αντωνίου θα ιδρύσουν την δική τους εταιρία παραγωγής,  τα "DEVASOUDZ" στούντιο

Συμμετέχει στους Necromantia (2007 εως και σήμερα), ενώ έχει αναλάβει καθήκοντα τραγουδιστή στους SixforNine, κυκλοφορώντας μαζί τους δύο άλμπουμ, τα "Sixfornine" (2015) και "Parallel Universe" (2019).

Ο ταλαντούχος drummer έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα μεταξύ άλλων ChaostarBob Katsionis, Double Square, The Devilworx κ.α.


24/05/1986

AC/DC - Who Made Who

Οι AC/DC κυκλοφορούν το άλμπουμ "Who Made Who". Κυκλοφόρησε ως soundtrack της ταινίας "Maximum Overdrive" του Stephen King. Το ομότιτλο κομμάτι, καθώς και τα ορχηστρικά "D.T." και "Chase the Ace" αποτέλεσαν τις νέες ηχογραφήσεις στην εν λόγω κυκλοφορία, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από παλιότερα άλμπουμ της μπάντας.


24/05/1988

Van Halen - OU812

Οι Van Halen κυκλοφορούν το όγδοο στούντιο album τους με τίτλο "OU812"


24/05/2010

Paul Dedrick Gray

Βρίσκεται νεκρός σε ηλικία 38 ετών στο δωμάτιο 431 του ξενοδοχείου TownePlace Suites στο Johnston της Iowa, ο μπασίστας και συνιδρυτής των SlipknotPaul Gray (Paul Dedrick Gray).

Η νεκροψία έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε απο υπερβολική δόση μορφίνης, ενώ βρέθηκε οτι έπασχε και απο σημαντική καρδιακή πάθηση.

Ο Gray, ο οποίος ήταν γνωστός και ως "The Pig" ή με τον αριθμό #2,  ήταν ένα απο τα τρία εναπομείναντα αρχικά μέλη των Slipknot και το μοναδικό με σταθερό ρόλο στην μπάντα

Την επομένη του θανάτου του, στις 25 Μαΐου 2010, οι Slipknot χωρίς τις μάσκες τους, πραγματοποίησαν επίσημη συνέντευξη τύπου, αποτίοντάς του μαζί με τον αδελφό του, Tony, και η σύζυγός του Brenna, φόρο τιμής .


24/05/1985

Destruction - Infernal Overkill

Οι Destruction κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο "Infernal Overkill"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: