About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

MOANING SILENCE: "A Waltz Into Darkness"

Νέο και δεύτερο άλμπουμ για τους Moaning Silence (έχουν και ένα EP ακόμη) που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την Symmetric Records και βρίσκει την μπάντα σταθερή στο ατμοσφαιρικό doom και gothic ύφος της, συνεπικουρούμενη από μια ακόμα φοβερή παραγωγή του Bob Katsionis.
MOANING SILENCE: "A Waltz Into Darkness"

Νέο και δεύτερο άλμπουμ για τους Moaning Silence (έχουν και ένα EP ακόμη) που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την Symmetric Records και βρίσκει την μπάντα σταθερή στο ατμοσφαιρικό doom και gothic ύφος της, συνεπικουρούμενη από μια ακόμα φοβερή παραγωγή του Bob Katsionis.

Η μπάντα κάθε άλλο παρά επηρεασμένη φαίνεται από την αλλαγή τραγουδίστριας και με την Ελευθερία Αγγελούδη πια να έχει αναλάβει τα γυναικεία φωνητικά μας δίνει μια σφιχτοδεμένη και πένθιμη δουλειά που αντλεί επιρροές από Paradise Lost, My Dying Bride, Theatre of Tragedy και λοιπά μεγαθήρια του είδους, αλλά χρησιμοποιεί έξυπνα και το ελληνικό ηχητικό περιβάλλον, ώστε να περάσει τα προσωπικά της στοιχεία.

Οι γνωστές αργές κιθαριστικές αρμονίες είναι εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του δίσκου και με τις επίσης γνωστές αργές «πλάτες» στην κιθάρα. Τα αντρικά φωνητικά δεν περιορίζονται στο γνωστό brutal ρόλο τους, αλλά δίνουν και μελωδικές ή θεατρικές γραμμές σε σημεία, θυμίζοντας ελαφρά Tiamat στον εκφραστικό τους τόνο.

Όπως είπαμε και πριν, η παραγωγή είναι άψογη, αλλά βοηθιέται και από το άρτιο παίξιμο της μπάντας, όπως και τις έξυπνες ενορχηστρώσεις.

Τα κομμάτια είναι ομοιόμορφα και δίνουν το στίγμα της μπάντας ανά πάση στιγμή. Με τον καιρό η μπάντα έχει διαμορφώσει ένα σταθερό στυλ και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι μια από τις καλύτερες δουλειές στο χώρο του doom στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Σαν κομμάτια θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε το "Rite Of Decay" που ανοίγει υπέροχα και πολύ δυναμικά το δίσκο, το "Towards The Sun" με τα εντυπωσιακά και υποβλητικά φωνητικά της Ελευθερίας και το «ντουμοδέστατο» "Songs Of Winter" με τις ανατριχιαστικές αλλαγές από τα βαριά ριφ στα αιθέρια φωνητικά. Θυμίζει λίγο Draconian, αλλά δεν πειράζει. Τους αγαπάμε πολύ.

Σούπερ θετικό πρόσημο για τη νέα δουλειά των Moaning Silence που αγγίζει την τελειότητα. Πραγματικά δυσκολευόμαστε να φανταστούμε πόσο πιο άρτια μπορούν να εκτελέσουν το είδος που αγαπούν! Ίσως θα πειραματιστούν λίγο στο μέλλον; Ποιος ξέρει…για την ώρα μας φτάνει και μας περισσεύει αυτό που μας προσφέρουν!

Μάθετε περισσότερα για το συγκρότημα στη συνέντευξη των Moaning Silence στο bbr.


Limks:

Moaning Silence - I am the sorrow (official lyric video)


'Αφροδίτη Κ' for bbr
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: