About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Why Not? στο bbr

Οι Why Not? μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν!
Οι Why Not? στο bbr

Οι Why Not? μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν!


Είστε ένα συγκρότημα που μετρά αρκετά χρόνια επί σκηνής και φαίνεται πως του αρέσει να ταξιδεύει μουσικά πίσω στο χρόνο. Πότε έγινε η γνωριμία σας και πως ξεκίνησε αυτό το μουσικό ταξίδι;
- Στεφανιδάκη: Η γνωριμία μας με τον Περικλή ξεκίνησε πριν από 4 περίπου χρόνια οταν χρειάστηκα εκτάκτως έναν κιθαρίστα για ένα live μας τι οποίο ήταν προγραμματισμένο κ δεν ήθελα να ακυρώσω. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε η ουσιαστική συνεργασία μας όταν του έστειλα τους στίχους μου .Η μπάντα βέβαια είναι ενεργή στο χώρο 19 συναπτά έτη!!!
- Παλαμιώτης: Γνωριστήκαμε σε αυτό το live, τους ήξερα τους υπόλοιπους εκτός της Μαρίας. Και όταν μου έστειλε τους στίχους, μία ήταν η απάντηση φυσικά : why not?

Έχουν υπάρξει φορές που έχετε πει why not ή not σε πράγματα, καταστάσεις αλλά και προτάσεις;
- Στεφανιδάκη: Μα εννοείται!!! Το όνομα της μπάντας είναι κ η γενικότερη ιδεολογία μου. Why Not?  λέω στο ρίσκο που σε ωριμάζει, στους νέους έρωτες που σε ανεβάζουν, στις συνεργασίες με δύσκολους ανθρώπους που σου μαθαίνουν την υπομονή ,στις διάφορες δουλειές που σε κάνουν πιο έμπειρο κ ανθεκτικό άνθρωπο.
- Παλαμιώτης: Συνεχώς ... για να δούμε ...τι θα δούμε ...

Why Not? - Keep Rockin
Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά που έχει τον τίτλο «Keep Rockin’» και περιέχει 9 καινούρια τραγούδια. Μιλήστε μας για αυτό το album.
- Στεφανιδάκη: Στιχουργικά το άλμπουμ είναι αυτοβιογραφικό θα έλεγα! Δηλαδή όποιος με ξέρει ήδη με αναγνωρίζει κ όποιος δεν με γνωρίζει, με μαθαίνει. Μουσικά τώρα, έχοντας με τον Περικλή τα ίδια ακούσματα, κάθε φορά που μου μάθαινε ένα κομμάτι ενθουσιαζόμουν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι όλο το αποτέλεσμα με χαροποιεί κ με ικανοποιεί πλήρως.
- Παλαμιώτης: Είναι ένα album με στίχους που εκφράζουν πολλούς και πολλές, και μουσική που τους ταιριάζει και που μας αρέσει. Είναι τελείως αντιπροσωπευτικό του "τώρα" της μπάντας.

Πως είναι να μπαίνεις σε ένα στούντιο και να δουλεύεις πλέον για κάτι δικό σου;
- Στεφανιδάκη: Οι ώρες στο στούντιο ήταν μια πανέμορφη κ αξέχαστη εμπειρία γιατί μπορεί να είμαι 22 χρόνια on stage αλλά στα live ό παράγοντας κοινό παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Ο κόσμος σε φτιάχνει με την θετική του ενέργεια. Στο studio δεν υπάρχει ούτε κόσμος ούτε performing. Υπάρχει μόνο ερμηνεία. Για καλή μου τύχη ό Περικλής κ ο Τάσος Ιωαννίδης με καθοδήγησαν με τεράστια υπομονή κ κατάφερα να ανταπεξέλθω.
- Παλαμιώτης: Τό 'χω ξανακάνει, αλλά κάθε φορά είναι διαφορετική. Και μόνος σου να είσαι στο στούντιο όπως εγώ συνηθίζω, πάλι υπάρχει και κάποιος άλλος, η μουσική η ίδια, η οποία σχεδόν σε κατευθύνει.

Δουλεύατε καιρό αυτό το album; Πέρα από τις ηχογραφήσεις.
- Στεφανιδάκη: Από τη στιγμή που αποφάσισα να αλλάξω όλη τη σύνθεση της μπάντας με σκοπό το άλμπουμ επικράτησε ένας δημιουργικός πανικός με πολλές πρόβες, πολλά  live κ τα καινούρια κομμάτια στην άνθιση τους. Όλο αυτό το trip κράτησε ένα χρόνο περίπου.
- Παλαμιώτης: Έτσι ακριβώς. Τα πράματα άλλαξαν και αρχίσαμε ηχογραφήσεις, όταν αποφασίσαμε με τη Μαρία, ότι θα το κάνουμε οι δυο μας, όπως και έγινε εν τέλει σταδιακά σε ένα εξάμηνο.

Why Not?
Τι είναι αυτό που αναζητάτε μουσικά;
- Στεφανιδάκη: Τραγουδάω πάντα για να εκφράσω με τον θετικότερο τρόπο τα συναισθήματα μου. Θέλω να κλείνω όλο κ περισσότερα live για να μας ακούει κ να μας βλέπει ο κόσμος. Να γινόμαστε όλοι μια παρέα που μας δένει η μουσική που αγαπάμε. Με λίγα λόγια ότι κάνουμε τόσα χρόνια!
- Παλαμιώτης: Ερώτηση για βιβλίο ... την αρμονική συνήχηση ανθρώπων και οργάνων.

Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, τι είναι αυτό που ίσως να αλλάζατε;
- Στεφανιδάκη: Στη μουσική μου πορεία  δεν θα άλλαζα κάτι γιατί αυτό που ήθελα τόσα χρόνια αυτό έκανα δηλαδή να τραγουδάω τα τραγούδια που αγαπώ live με την μπάντα μου. Μόλις έγραψα τους στίχους πάλι έκανα τις σωστές κινήσεις κ γράφτηκε ό δίσκος. Προσωπικά όμως,επειδή πάντα λειτουργούσα αυθόρμητα με βάση το συναίσθημα κ μόλις την τελευταία δεκαετία επιτρέπω στο μυαλό μου να επεμβαίνει στις αποφάσεις μου ,σκέφτομαι ότι ίσως έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα προς όφελος μου.
- Παλαμιώτης: Ό,τι έγινε, έγινε, αυτό δεν θα αλλάξει. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε όμως. Άρα, τον εαυτό μου, γιατί τους άλλους είναι πολύ περίπλοκη εξίσωση.

Τι ετοιμάζετε αυτό το διάστημα και που μπορεί να σας βρει κάποιος;
- WhyNot: Αυτή τη στιγμή κάνουμε το promotion του άλμπουμ κ παρατηρούμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις φίλων κ αγνώστων. Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη πάμε γερά με πολλές live εμφανίσεις όπως πάντα!



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: