About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα - 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα - 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Γενέθλια για τον frontman των Prodigy, Keith Flint. Οι Judas Priest κυκλοφορούν το πρώτο τους live album, το "Unleashed in the East", o Ozzy Osbourne το "No More Tears", οι Guns N 'Roses τα "Use Your Illusion Ι" και "Use Your Illusion ΙI", οι Scorpions το "In Trance" και ο Steve Vai το "Fire Garden".
Σαν Σήμερα - 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γενέθλια για τον frontman των ProdigyKeith Flint. Οι Judas Priest κυκλοφορούν το πρώτο τους live album, το "Unleashed in the East", o Ozzy Osbourne το "No More Tears", οι Guns N 'Roses τα "Use Your Illusion Ι" και "Use Your Illusion ΙI", οι Scorpions το "In Trance" και ο Steve Vai το "Fire Garden".


17/09/1969


Keith Flint

Γεννιέται στο Redbridge του Λονδίνου, ο frontman των ProdigyKeith Flint (Keith Charles Keef Flint).

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, γνώρισε τον DJ Liam Howlett σε ένα rave club του Λονδίνου, και του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το γούστο του στην μουσική. Λίγο αργότερα ο Howlett του έδωσε μια κασέτα με μιξαρισμένα κομμάτια του και ο Flint  ενθουσιάστηκε τόσο που του πρότεινε να δημιουργήσουν μαζί μια μπάντα και να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις. Όπερ και εγένετο και δημιουργήθηκαν οι Prodigy.

 Οι Prodigy θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method τις δεκαετίες 1990 και 2000.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν κερδίσει δύο βραβεία Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και έχουν υπάρξει δύο φορές προτεινόμενοι για βραβείο Grammy.

Μέχρι μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει με τους Prodigy επτά στούντιο album με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 25.000.000 παγκοσμίως.

Πέρα απο τη μουσική, η μεγάλη αγάπη του ο Flint είναι οι μοτοσυκλέτες. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και έχει σχηματίσει τη δική του ομάδα, τους "Team Traction Control".



17/09/1975


Scorpions - In Trance

Κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ των Scorpions το "In Trance", το οποίο θα κάνει το συγκρότημα γνωστό στο ευρύ κοινό. Μουσικά το άλμπουμ διαφοροποιείται απο τα προηγούμενα δύο, ενώ το εξώφυλλο με την γυμνόστηθη κοπέλα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ της μπάντας με το γνωστό λογότυπο, το οποίο θα κοσμεί στη συνέχεια όλες τις μελλοντικές κυκλοφορίες των Scorpions.



17/09/1979



Οι Judas Priest κυκλοφορούν το πρώτο τους live album. Πρόκειται για το "Unleashed in the East" το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Τόκιο κατα τη διάρκεια της Hell Bent for Leather περιοδείας τους. Υπήρξε το μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ της μπάντας εκείνη τη περίοδο κι έγινε ένα απο τα πέντε live album των Judas Priest που έγιναν πλατινένια.



17/09/1991



Οι Guns N 'Roses κυκλοφορούν τα "Use Your Illusion Ι" και "Use Your Illusion ΙΙ". Τα δύο αυτά διπλά album αν και κυκλοφόρησαν ξεχωριστά, συχνά αναφέρονται ως ένα τετραπλό album της μπάντας.



17/09/1991


Ozzy Osbourne - No More Tears

Ο Ozzy Osbourne κυκλοφορεί το έκτο του άλμπουμ, με τίτλο "No More Tears". Η ιαπωνική έκδοση του δίσκου περιελάμβανε τα επιπλέον κομμάτια "Don't Blame Me" και "Party with the Animals", τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στην επανέκδοση του άλμπουμ το 2002. Στην συγγραφή του άλμπουμ συμμετείχε και ο Ian "Lemmy" Kilmister των Motörhead ο οποίος έγραψε τους στίχους για τέσσερα από τα κομμάτια του δίσκου.



17/09/1996


Steve Vai - Fire Garden

Κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ του κιθαρίστα Steve Vai, με τίτλο "Fire Garden"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: