About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα - 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σαν Σήμερα - 10 ΙΟΥΛΙΟΥ: 76 χρόνια απο τη γέννηση του τεράστιου Ronnie James Dio. Γενέθλια επίσης για τον Neil Tennant (Pet Shop Boys). Οι Firewind κυκλοφορούν το "Allegiance" και οι Steppenwolf το "For Ladies Only".
76 χρόνια απο τη γέννηση του τεράστιου Ronnie James Dio. Γενέθλια επίσης για τον Neil Tennant (Pet Shop Boys). Οι Firewind κυκλοφορούν το "Allegiance" και οι Steppenwolf το "For Ladies Only".



10/07/1949



Ronnie James Dio

Γεννιέται στο Portsmouth του New Hampshire των ΗΠΑ, απο Ιταλοαμερικανούς γονείς, μια απο τις πιο θρυλικές φωνές στην ιστορία της metal μουσικής, ο Ronnie James Dio (Ronald James Padavona).

Διαβάστε περισσότερα για τον τεράστιο μουσικό, στο σχετικό αφιέρωμα του bbr για τον Ronnie James Dio.




10/07/1954


Neil Tennant

Γεννιέται στο  North Shields του Tyneside της Αγγλίας ο μουσικός, συνθέτης , τραγουδιστής και συνιδρυτής των Pet Shop Boys,  Neil Tennant (Neil Francis Tennant)

Τον Αύγουστο του 1981, ο Tennant , ο οποίος δούλευε εκείνο το διάστημα ως δημοσιογράγος και βοηθός συντάκτη στο περιοδικό Smash Hits, θα γνωρίσει σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά τον Chris Lowe. Το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δυο μουσικών για την μουσική, θα τους οδηγήσει στο δουλέψουν μαζί δημιουργώντας νέο υλικό και κατ' επέκταση στην δημιουργία των  Pet Shop Boys το 1981.




10/7/1971

Steppenwolf - For Ladies Only

Οι Steppenwolf κυκλοφορούν το έκτο τους άλμπουμ με τίτλο "For Ladies Only". Πρόκειται για ένα πολιτικού περιεχομένου concept κυρίως σχετικά με τον φεμινισμό και με ορισμένα ρομαντικά τραγούδια. Θεματολογία ασυνήθιστη για τους Steppenwolf.  Κάποιοι κριτικοί είδαν τον δίσκο ως σεξιστικό λόγω των στίχων αλλά και της φωτογραφίας που υπήρχε στο εσώφυλλο με ένα αυτοκίνητο σε σχήμα πέους.




10/07/2006



Firewind - Allegiance

Οι Firewind κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο album τους με τίτλο "Allegiance "

Ο Chitral Somapala αντικαθίσταται απο τον Apolllo Papathasio στα φωνητικά και ο Stian L. Kristoffersen ανοίγει δρόμο στον Mark Cross στα drums, τελειώνοντας την προηγούμενη παράδοση της μπάντας που ήθελε αλλαγή στη σύνθεσή της ανάμεσα στα άλμπουμ.




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: