About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Nomen illi Mors στο bbr

Οι Nomen illi Mors στο bbr: "Το 3ο demo album “the curse” είναι το βήμα πριν από το μεγάλο «κτύπημα». Στο τέλος του 2018 υπάρχει στόχος να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις από το 4ο άλμπουμ το οποίο ουσιαστικά θα είναι το 1ο studio album, και θεωρώ ότι θα μας πάει σε άλλο επίπεδο"

Οι Nomen illi Mors στο bbr
"Το 3ο demo album “the curse” είναι το βήμα πριν από το μεγάλο «κτύπημα». Στο τέλος του 2018 υπάρχει στόχος να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις από το 4ο άλμπουμ το οποίο ουσιαστικά θα είναι το 1ο studio album, και θεωρώ ότι θα μας πάει σε άλλο επίπεδο"


Οι Nomen illi Mors με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου τους demo album "The Curse" μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο ιθύνων νους της ελληνικής μπάντας, Chris Siatiris.


Πως δημιουργήθηκαν οι Nomen illi Mors;
Το καλοκαίρι του 1997 στην Πάτρα, είχα ήδη καταλήξει στο όνομα Nomen illi Mors για την μπάντα μου, και είχα ήδη κάποια κομμάτια έτοιμα, και αποφάσισα να βρω μέλη και να ξεκινήσω τις πρόβες. Στόχος μου ήταν η συμμετοχή σε συναυλίες metal. Πράγματι, το καλοκαίρι του 1998 οι Nomen illi Mors έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε live. Λίγα χρόνια αργότερα, το γύρισα σε 1 man band και ολοκλήρωσα τα 2 demo albums με home recording (1999 και 2005). Έκτοτε, υπήρξε μία μακρά περίοδος αδράνειας. Πριν 2 χρόνια περίπου ξαναβρήκα (νέα) μέλη για την μπάντα με σκοπό την εμφάνιση σε lives. Το 3ο demo album είναι πλέον έτοιμο, και έχω ήδη έτοιμο και το υλικό για το 4ο album. Θα ακούτε συχνά νέα πράγματα από τους Nomen illi Mors.

Πως προέκυψε το όνομα;
Γύρω στο 1993-1995 (περίπου) διάβασα το βιβλίο «Το εκκρεμές του Φουκώ» και το είχα βρει εκεί. Το λάτρεψα κατευθείαν, και βάπτισα την μπάντα μου με αυτό. Μέχρι το 1997 είχα σχεδιάσει και το logo. 


Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Παρόλο που συνοπτικά μας κατατάσσω ως «Heavy/Thrash Metal», η μουσική των Nomen illi Mors έχει ανοικτούς ορίζοντες, και αυτό φαίνεται στο ότι το 1ο demo album ήταν σε ύφος Ride the Lightning, το 2ο demo album ήταν σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, το 3ο demo album είναι σε πιο heavy metal ύφος, και το επόμενο album θα είναι πάλι λίγο διαφορετικό. Οι στίχοι καταπιάνονται με σκοτάδι, ατμόσφαιρα τρόμου, και διάφορα gothic θέματα.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το τρίτο σας άλμπουμ με τίτλο "The Curse". Πείτε μας λίγα λόγια γι’αυτό.
Το 3ο demo album έχει πιο κλασικές metal συνθέσεις, και είναι ένα πακέτο κομματιών που ακούγονται σαν να βγήκαν από την δεκαετία του ’90. Θα φέρει στο μυαλό –ως συνθέσεις και ήχο- την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Νομίζω ότι θα αρέσει σε πολλούς.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε μέχρι στιγμής με το αποτέλεσμα; 
Με δεδομένο το ότι υπήρξε μία μακρά περίοδο αδράνειας, ο στόχος που έθεσα το 2015 (που ξαναενεργοποίησα την μπάντα με νέα μέλη) ήταν (i) να βρω αξιόλογους μουσικούς για την πλαισίωση της μπάντας, (ii) να βγούμε σε live με τα κομμάτια από τα 2 παλιά demo albums, (iii) να ολοκληρώσω μέχρι το 2017 το 3ο demo album. Αυτή την στιγμή –και μετά από αρκετές αλλαγές- η μπάντα έχει πολύ καλό έμψυχο δυναμικό (τα 2 νέα μέλη ήρθαν στην μπάντα τον Οκτώβριο του 2017), έχουμε ήδη 2 συμμετοχές σε live στο 2017 (η μία με τον Blaze Bayley στα Ιωάννινα), και το 3ο demo album είναι έτοιμο.  Άρα, με καθυστέρηση λίγων μηνών, οι στόχοι επετεύχθησαν, και είμαι ικανοποιημένος για αυτό.


Είναι στα σχέδιά σας η κυκλοφορία videos (video clip ή lyric video) στο πλαίσιο της προώθησης του "The Curse";
Θα κυκλοφορήσουν κυρίως lyric videos. Υπάρχει μία μικρή περίπτωση μόνο σε 1 κομμάτι -στο «impossible to cure»- να γίνει ένα (low budget) video clip. 

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Πριν καιρό ήθελα να κάνω αυτό ακριβώς, με 3 κομμάτια: 1) Midnight oil – the dead heart, 2) Bolland & Bolland – In the army now, και το 3) Louis Armstrong – What a wonderful world, αλλά με κόντρα αλλαγή στους στίχους που να αναδεικνύουν τον σκατόκοσμο που ζούμε (ως «What a sick fucking world”). Εάν πρέπει να διαλέξω ένα, θα επιλέξω το the dead heart γιατί θα γινόταν «δυναμίτης» και έχει και πολύ ωραίο (και ξεχασμένο) θέμα στους στίχους.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Opeth – Blackwater Park και Machine Head – Burn my eyes.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Σε μία λίστα με πολλά ονόματα, θα έβαζα στην κορυφή τους Marty Friedman, Jeff Loomis, Jeff Waters. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από αυτούς.  Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα «solo guitar»!! Συνεργασία με κάποιον από αυτούς, σημαίνει solos που απογειώνουν το κομμάτι.


Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Ναι. Ο στόχος είναι η συμμετοχή σε lives και σε άλλες πόλεις πέρα από τα Ιωάννινα, για να μας γνωρίζει ο κόσμος. Θέλουμε να ζεστάνουμε καλά το «μεταλλικό» κοινό, για αυτά που ακολουθούν από τους  Nomen illi Mors στο άμεσο μέλλον. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή.
Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που παρουσιάζουν την δουλειά τους με άρτιες παραγωγές, και βλέπω ότι υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο, και ποικιλία μουσικής. Η ελληνική σκηνή είναι πολύ δυνατή. Παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, οι ελληνικές μπάντες αξίζουν μεγάλης προσοχής από το κοινό. 

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας.
Το 3ο demo album “the curse” είναι το βήμα πριν από το μεγάλο «κτύπημα». Στο τέλος του 2018 υπάρχει στόχος να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις από το 4ο άλμπουμ το οποίο ουσιαστικά θα είναι το 1ο studio album, και θεωρώ ότι θα μας πάει σε άλλο επίπεδο. Έχω ήδη έτοιμες τις συνθέσεις –είναι το καλύτερο υλικό μου εκεί μέσα- και δεν κρύβω πως, κάνω όνειρα για την κυκλοφορία αυτή. Αναμένουμε τα καλύτερα στην συνέχεια, από Nomen illi Mors λοιπόν. Σας ευχαριστώ, να είσαστε καλά!!



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: