About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι LACHRYMOSE στο bbr

Οι LACHRYMOSE στο bbr: "Από εδώ και πέρα θα έχετε πολλά να δείτε από τους Lachrymose"
Οι LACHRYMOSE στο bbr
"Από εδώ και πέρα θα έχετε πολλά να δείτε από τους Lachrymose"

Οι Lachrymose είναι μια μπάντα με dark, doom και gothic επιρροές. Έχοντας δημιουργηθεί το 2013, η μπάντα κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο,  “Carpe Noctum”, δυο χρόνια μετά, με μίξη και mastering του Chris Fielding (Primordial, Conan, etc). Έκτοτε μοιράστηκαν τη σκηνή με ονόματα όπως Moonspell, Serenity, Loudness και Tysondog, μεταξύ άλλων.

Ύστερα από αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, οι Lachrymose επανέρχονται με ένα νέο EP και το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας τους. Το EP, με τίτλο “The Unseen”, αποτελείται από πέντε νέα τραγούδια, ηχογραφημένα στο Valve studio, με μίξη του Γιώργου Εμμανουήλ (Rotting Christ, Lucifer’s Child) στο Pentagram studio και mastering του Chris Fielding στο Skyhammer studio. Συμμετέχουν ως guests ο Jimmy Tott (Funeral Revolt, WalkingStone Giants, Kaera Vane) στο μπάσο και Κώστας Μάτης στα drums, όπως επίσης και οι “The Dead Creed” σε μια ιδιαίτερη μουσική σύνθεση.

Με αφορμή τη νέα τους δουλειά οι Lachrymose  μιλούν στο bbr. 


Καλησπέρα παιδιά σας καλοσωρίζουμε στο bbr. Από ποιόν ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία των LACHRYMOSE;
Οι Lachrymose δημιουργήθηκαν πριν 5 χρόνια με διαφορετικό lineup από το τωρινό. Ήμασταν 4 άτομα με κοινή αγάπη για τη μουσική και η μπάντα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο, με τα παλιά μέλη να έχουν ακολουθήσει τον δικό τους δρόμο.

Θα θέλαμε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες για την νέα σας δουλειά. Πώς δημιουργήθηκε το  “The Unseen”
Το «The Unseen» δημιουργήθηκε με πολύ κόπο, πείσμα και βαθιά αγάπη και προσήλωση στο όραμα της μπάντας. Είχαμε διάφορα εμπόδια και αναπόφευκτες καθυστερήσεις στον δρόμο μας, αλλά τελικά πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2017 στο Valve studio, στη Θεσσαλονίκη και η μίξη έγινε τον Νοέμβριο στο Pentagram studio, στην Αθήνα, από τον Γιώργο Εμμανουήλ. Ακολούθησε το mastering του δίσκου στο Skyhammer studio, στην Αγγλία, από τον Chris Fielding.

Πόσο διάστημα σας πήρε για να το κυκλοφορήσετε;
Πέρασαν περίπου 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του δίσκου, για διαδικαστικούς κυρίως λόγους. Είχαμε 2.5 χρόνια να κυκλοφορήσουμε καινούρια μουσική, που είναι αρκετός χρόνος ίσως. Περισσότερο από όσο υπολογίζαμε, εν πάση περιπτώσει.  Μεσολάβησαν όμως διάφορες αλλαγές στις ζωές μας και στη μπάντα αντίστοιχα, οπότε ήταν αναμενόμενο. Από εδώ και πέρα θα έχετε πολλά να δείτε από τους Lachrymose.

Πόσο ικανοποιημένοι  είστε από το αποτέλεσμα;
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και από την παραγωγή, αλλά και από την πορεία που πήραν οι νέες μας συνθέσεις. Το «The Unseen» είναι ότι καλύτερο έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και περήφανοι για το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να αγγίξει εξίσου και τον κόσμο.

Lachrymose - The Unseen

Ποια ήταν τα ακούσματα σας και πως αυτά επηρέασαν και οδήγησαν τελικά στον ξεχωριστό ομολογουμένως ήχο σας;
Τον καιρό που γράφαμε το ΕΡ, ακούγαμε αρκετά Paradise Lost, Primordial, Ghost, Black Sabbath, Metallica, Mercyful Fate και Celtic Frost, μεταξύ άλλων. Δεν ξέρω κατά πόσο και αν επηρέασε αυτό, αλλά κατά κάποιον τρόπο θυμίζαμε στους εαυτούς μας προς τα που πρέπει να κοιτάζουμε. Και φυσικά ακούμε και άλλες ροκ και μέταλ μπάντες και όχι μόνο.

Πείτε μας τους αγαπημένους σας στίχους από ένα τραγούδι σας .
Πρόκειται για concept δίσκο και αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας που ξεκίνησε στον προηγούμενό μας δίσκο. Αποφεύγω να συζητώ τους στίχους, αλλά κυκλοφορούν ελεύθερα και ο καθένας μπορεί να τους διαβάσει. Ας σχηματίσει ο καθένας τη δική του γνώμη και ας κρίνει για τον εαυτό του.

Αν είχατε την δυνατότητα να βρεθείτε επί σκηνής με ένα μεγάλο όνομα ποιο θα ήταν αυτό;
Προσωπικά, θα ήθελα πάρα πολύ να παίξουμε με Primordial και King Diamond, που είναι από τις μεγαλύτερές μου επιρροές. Μερικούς μήνες πριν θα έλεγα και για τους Nevermore, αλλά δυστυχώς το όνειρο αυτό κηδεύτηκε μαζί με τον Warrel.

Τι θα θέλατε να πείτε στο κοινό που διαβάζει αυτή τη συνέντευξη;
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στηρίζουν τόσον καιρό και να καλωσορίσουμε στον σκοτεινό μας κόσμο αυτούς που μας γνωρίζουν τώρα. Μπορεί να νιώθουμε αόρατοι και διαφορετικοί, μπορεί να βαλλόμαστε από αόρατους φόβους και ανησυχίες, αλλά είμαστε όλοι ένα.

Μελλοντικά σχέδια;
Θα κάνουμε κάποια shows με αφορμή το καινούριο EP, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, στις 17 Ιουνίου. Αυτό θα είναι και το επίσημο release show, όπου θα παίξουμε μαζί με τους Vlad In Tears, τους gothic rockers από το Βερολίνο. Περισσότερες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις σελίδες μας προσεχώς.


Find Lachrymose  below:
Official Website: www.lachrymose.gr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: