About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Προφίλ και Μπαλάντες για Φόνους στο bbr

Με αφορμή την εμφάνισή τους στις 14 Απριλίου στο An Club, οι Προφίλ και Μπαλάντες για Φόνους μιλούν στο bbr. Διαβάστε τι μας είπαν τα δύο συγκροτήματα.
Προφίλ και Μπαλάντες για Φόνους στο bbr
Με αφορμή την εμφάνισή τους στις 14 Απριλίου στο An Club, οι Προφίλ και Μπαλάντες για Φόνους μιλούν στο bbr. Διαβάστε τι μας είπαν τα δύο συγκροτήματα.


Προφίλ και Μπαλάντες για Φόνους. Πως δημιουργήθηκαν οι δύο μπάντες και πως προέκυψε το όνομα; 
Μπαλάντες για φόνους: Οι Μπαλάντες για Φόνους δημιουργήθηκαν τον Μάρτη του 2014 στην Αθήνα ,έχοντας όλοι παρελθόν και με άλλες μπάντες, γνωριζόμασταν από καιρό, και είχαμε ούτως η άλλως κοινά ακούσματα και αγάπη προς την ανεξάρτητη σκηνή  και τον δρόμο, δανειστήκαμε το όνομα αυτό από έναν αγαπημένο μας δίσκο του Νick Cave.

Προφίλ: Το συγκρότημα μας δημιουργήθηκε το μακρινό 2000 και έως το 2007 λειτούργησε ως cover – band με 7-μελή σύνθεση υπό το ευφάνταστο όνομα Thundercats. Το 2007 κυκλοφορήσαμε ως Προφίλ (η ιδέα για το όνομα ανήκει στον Ηλία – μπάσο) ένα promo cd - το “Καλημέρα τυχερέ άνθρωπε” - με μία συλλογή κομματιών που είχαν προκύψει από την έως τότε πορεία μας. Το 2010 κυκλοφόρησε ένα demo e.p. με 3 τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο του Δεκεμβρίου 2008 και τέλος το 2015 τον 1ο ολοκληρωμένο μας δίσκο τα “Αόρατα Παιδιά”. Όλες μας οι παραγωγές είναι ανεξάρτητες και έχουν διανεμηθεί χέρι –χέρι, σε συναυλίες και με ελεύθερο download από το site μας www.profil.band.


Ποια είναι η τρέχουσα σύνθεση των συγκροτημάτων;
Οι Μπαλάντες για Φόνους είναι ο Ζαφείρης Μαράνος (φωνή- κιθάρα), Γιάννης Κισκίνης (κιθάρα), Παντελής Ροδοστόγλου (μπάσο) και Γιώργος Λιόλιος  (τύμπανα).

Οι Προφίλ αποτελούνται από τους: Γιώργο Συλλιγάρδο (κιθάρα), Πέτρο Κασιμάτη (φωνή), Ηλία Πολυχρονόπουλο (μπάσο), Μανόλη Ρίζο (τύμπανα). Ευχαριστούμε πολύ τη Βάσω Νικολαίδου, την Ελισάβετ Παπαλεξοπούλου και τον Σπύρο Πολυχρονόπουλο για την παρουσία τους τα πρώτα χρόνια του group.


Ποια είναι η δισκογραφία σας μέχρι στιγμής;
Μ.Γ.Φ.: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κυκλοφορήσει κάτι επίσημα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε τον πρώτο μας δίσκο, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος στα μέσα του έτους.

Προφίλ: ¨Όπως προλάβαμε να αναφέρουμε πιο πάνω έχουμε κυκλοφορήσει 1 δίσκο και 2 συλλογές κομματιών (demo και promo) από το 2007. Αυτή την περίοδο κι εμείς ετοιμάζουμε το 2ο δίσκο μας, ο οποίος ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.


Αυτό τον καιρό σε τι φάση βρίσκεστε;
Μ.Γ.Φ.: Αυτό τον καιρό είμαστε σε περίοδο εγγραφής των τραγουδιών μας στο στούντιο Ηχοβρύχιο με ηχολήπτη τον καλό μας φίλο Γιώργο Παυλίδη.

Προφίλ: Και για εμάς είναι περίοδος δημιουργίας και προετοιμασίας του νέου μας δίσκου. Οι ηχογραφήσεις γίνονται σε δικό μας χώρο και ολοκληρώνονται στο στούντιο του καλού μας φίλου Μάνου Γεωργακόπουλου (Universe217). 


Πρόσφατα ακούσαμε από τους Προφίλ το νέο single "Να ξέρεις το γιατί". Θα μας πείτε δυο λόγια για το τραγούδι; 
Το Να ξέρεις το γιατί” είναι σε στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη και είναι μία σειρά από single τα οποία θα ανέβουν στο site και το κανάλι μας στο youtube έως την ολοκλήρωση του δίσκου. Είναι η πρώτη φορά που δανειζόμαστε στίχους από άλλο δημιουργό και γενικά μια καινούρια εμπειρία για εμάς καθώς έπρεπε να παντρέψουμε το γράψιμο κάποιου εκτός μπάντας πάνω στη μουσική μας. Η ποιότητα των κειμένων του Δημήτρη είναι γνώστη και έτσι η όλη διαδικασία έγινε πολύ εύκολα και φυσικά. Η μουσική “έδεσε” με το στίχο και ελπίζουμε να δώσαμε στη δημοσιότητα ένα ωραίο τραγούδι.


Το επερχόμενο άλμπουμ θα κυμαίνεται στο ίδιο ύφος; 
Ο ήχος και η παραγωγή του “ Να ξέρεις το γιατί” είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για το νέο δίσκο. παρ' όλα αυτά καθώς βρισκόμαστε στη φάση της διαμόρφωσης των τραγουδιών, δεν μπορούμε να είμαστε ξεκάθαροι για το συνολικό ύφος του δίσκου. Τα τραγούδια είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί και επηρεάζονται απόλυτα από το τι συμβαίνει στο περιβάλλον τους.


Από τις Μπαλάντες για Φόνους πότε θα ακούσουμε το πρώτο δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο;
Υπάρχουν  στο κανάλι της μπάντας στο youtube ήδη τρία τραγούδια που επρόκειτο να συμπεριληφθούν στον πρώτο μας δίσκο. Πριν την συναυλία μας στο Αn club ευελπιστούμε να έχουμε ανεβάσει ακόμη δυο τραγούδια, σαν δείγμα γραφής της δουλειάς που ετοιμάζουμε


Στις 14 Απριλίου οι δύο μπάντες θα μοιραστείτε τη σκηνή στο An Club. Τι να περιμένει ο κόσμος που θα παραβρεθεί στη συναυλία και ποιο μήνυμα θα του στέλνατε;
Μ.Γ.Φ: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε μαζί με τους Προφίλ στο An Club και θα μοιραστούμε στίχους και νότες με τον κόσμο που θα μας δει μετά από αρκετό καιρό. Επίσης χαιρόμαστε που θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από  την διαδικασία της εγγραφής. Όσοι μας έχουν δει στο παρελθόν ξέρουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούμε στις συναυλίες μας και όσοι θα μας δουν για πρώτη φορά ελπίζουμε να ταξιδέψουν μαζί μας  για λίγο σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη που λέγεται μουσική. Τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε, τα στέλνουμε μέσα από την μουσική μας, μα αν ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, αυτό θα ήταν να κουβαλάνε όλοι όσο μπορούν την αλήθεια του εαυτού τους. Να είστε ο εαυτός σας.

Προφίλ: Δεν υπάρχει πιο ωραίο διάλειμμα από την προετοιμασία ενός δίσκου, όσο ένα live. Πόσο μάλλον, όταν αυτό πραγματοποιείται σε έναν αγαπημένο χώρο και παρέα επί σκηνής καλούς φίλους. Ανυπομονούμε πραγματικά για αυτή την πολύ σημαντική για τη σκηνή μας συνάντηση. Όσοι βρεθούν κοντά μας το Σάββατο 14 Απριλίου θα πρέπει να περιμένουν δυνατά riff, εύστοχα λόγια, έντονο ρυθμό και ζεστή ατμόσφαιρα. Το μήνυμα μας είναι ανθρωπιά και αλληλεγγύη. 


Μεταξύ άλλων θα ακούσουμε και νέο υλικό;
Μ.Γ.Φ.: Ναι, θα παίξουμε τραγούδια που δεν έχουμε ξαναπαίξει μέχρι στιγμής, σε στίχους του Νικανόρ Πάρρα, του Παντελή και του Ζαφείρη.

Προφίλ: Το set μας θα είναι ένα πάντρεμα από καινούρια και παλαιότερα τραγούδια μας καθώς και μία διασκευή έκπληξη που αν όλα πάνε καλά ενδεχομένως να βρίσκεται και στο νέο δίσκο. 


Κλείνοντας θα θέλαμε τη γνώμη σας για την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή. Πως βλέπετε τα πράγματα εκ των έσω;
Μ.Γ.Φ.: Υπάρχουν πολλές καλές μπάντες ,τα υπόγεια πλημμυρίζουν από συγκροτήματα που έχουν να πούνε πολλά για την καθημερινότητα, που αν δεν την αντιμετωπίσουμε με αυτιά και μάτια ανοιχτά κινδυνεύουμε να γίνουμε μηχανές. Είμαστε αισιόδοξοι για τις Υπόγειες Μουσικές που γεννάει αυτή η κατατρεγμένη χώρα.

Προφίλ: Υπόγεια πλημμυρίζουν μουσικές και στίχους, υπέροχοι καλλιτέχνες δημιουργούν, όμορφοι νέοι μαζεύονται και τραγουδούν για την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον αγώνα και τη ρήξη με ότι σάπιο υπάρχει γύρω μας. Στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή (σε όλα τα είδη) σίγουρα γίνονται ελπιδοφόρα πράγματα και χαιρόμαστε πολύ είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας.


Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! Ο επίλογος δικός σας.
Μ.Γ.Φ.: Μόνο με την ομορφιά να συμβιβάζεστε.

Προφίλ: Ευχόμαστε τη νύχτα του Σαββάτου 14 Απριλίου να βρεθούμε όλοι μαζί και η μουσική να μας πάει “σε μέρη κρυμμένα καλά, εκεί που κανείς δεν μας ξέρει και τίποτα δεν μας ρωτά”.



Βρείτε τους Προφίλ παρακάτω:


Βρείτε τις Μπαλάντες για Φόνους παρακάτω:



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: