About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Wormhog στο bbr InQuiry

Οι Wormhog στο bbr InQuiry: "Βρισκόμαστε στο στούντιο τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις για το πρώτο μας Full Length και με πρόχειρους υπολογισμούς υποθέτουμε οτι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018"
Οι Wormhog στο bbr InQuiry
"Βρισκόμαστε στο στούντιο τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις για το πρώτο μας Full Length και με πρόχειρους υπολογισμούς υποθέτουμε οτι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018"

Οι Wormhog απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε το συγκρότημα απο την Τρίπολη στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί 



Πως δημιουργήθηκαν οι Wormhog;
Το concept της μπάντας έπαιζε απο τα χρόνια του γυμνασίου στην Τρίπολη, οπου εγώ (ο Πάνος) και ο Κωνσταντίνος τζαμάραμε και γράφαμε τα πρώτα μας κομμάτια.Ο Χρήστος, ο μπασίστας μας ήταν επίσης απο τότε στην παρέα κι ενώ ξεκίνησε μαθαίνοντας κιθάρα απ’τον Κώστα κατέληξε στο μπάσο για τις ανάγκες του συγκροτήματος αλλά και απο προσωπικό ενδιαφέρον (για να μην λέμε οτι τον αναγκάσαμε). Τελευταία προσθήκη ήταν ο Μήτσος, με τον οποίο είχαμε παίξει μια φορά μαζί στο λύκειο και τον προσεγγίσαμε ξανά το ’14 καθώς ο ντράμερ που είχαμε εκείνη την περίοδο δεν ταίριαζε στο ύφος μας. Στην πρώτη κιόλας πρόβα με τον Μήτσο φάνηκε οτι η χημεία μεταξύ μας ξεχείλιζε οπότε το ψάξιμο σταμάτησε και το σχήμα πήρε την τρέχουσα μορφή του. 

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα δεν κρύβει καμιά φανταστική ιστορία πίσω του. Κατά βάση είχαμε ψάξει αρκετά να βρούμε ένα όνομα που να μας εμπνέει και να μην είναι κατειλημμένο, μα καταλήξαμε να συνδυάζουμε λέξεις που μας άρεσαν οπτικά. Ένα βράδυ μας ήρθε στο μυαλό ο τίτλος για το EP “Mother Worm, Father Hog” και επειδή μας φάνηκε αστείο “κλείσαμε” στο Wormhog. Από κει και πέρα μας άρεσε η προοπτική μιας μασκότ για την μπάντα, το underground υπόβαθρο που παρέχει ένα πλάσμα που ζει στη λάσπη και το ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ιστορίες και ιδέες που να το συνοδεύουν. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Mε ένα πρώτο επιφανειακό άκουσμα, ένας φάν του Heavy Metal είδους θα διέκρινε την επιρροή των Black Sabbath στη μουσική μας, όπως και σχεδόν σε κάθε μπάντα που κινείται στα μονοπάτια του Χέβυ ρόκ. Βέβαια είμαστε τέσσερα άτομα στην μπάντα κι ο καθένας με τις δικές του επικρατούσες επιρροές, οι οποίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα βρουν τον δρόμο τους μέσα στην σύνθεση. Τελικά πέρα από τους Black Sabbath και τις πιο διακριτικές επιρροές από Iron Maiden, Judas Priest, Megadeth, Led Zeppelin, Tool, Kyuss, Pink Floyd και Primordial, το αμέσως πιο φανερό δείγμα που αναγνωρίζεται στα κομμάτια μας θα έλεγα ότι είναι οι Mastodon.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Για το πως περιγράφουμε την μουσική μας θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ολόκληρη συζήτηση αλλά θα κούραζε και θα μαρτυρούσε τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου που κρύβουμε καλά μέσα μας. Για να μην γίνουμε ρεζίλι λοιπόν θα πούμε οτι παίζουμε progressive heavy groovy psychedelic epic space Metal. Γενικά στους στίχους μας προσπαθούμε να μην επικεντρωνόμαστε σε ένα θεματικό ή σε ένα ύφος γραψίματος και θα μιλήσουμε για ότι μας απασχολεί και μας εξιτάρει. Θα αντλήσουμε έμπνευση απο προσωπικές εμπειρίες, απο τα υπαρξιακά μας απο τις  ιδεολογίες μας, απο την φαντασία μας και απο την φαντασία άλλων μέσω βιβλίων και ταινιών. Αυτό που συναντάται πιο συχνά στους στίχους μας είναι μια αίσθηση επικείμενης καταστροφής ή αισιοδοξίας. 

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
(Πάνος) Δύσκολη ερώτηση, είναι τόσα πολλά αλλά θα πω το άλμπουμ απο Black Sabbath-Sabbath Bloody Sabbath  
(Κωνσταντίνος) Εύκολη ερώτηση, Black Sabbath – Black Sabbath
(Χρήστος) Burzum - Filosefem
(Δημήτρης) Για μένα είναι το Meddle από Pink Floyd

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Αυτό τον καιρό κάνουμε «προπόνηση» για το επερχόμενο Rockwave Festival και συνεπώς ακούμε Iron Maiden, Saxon, Accept και πολύ Priest. Α, και Volbeat (just kiddin).

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Οι Mastodon σίγουρα έχουν αρχίσει να μας απογοητεύουν σταδιακά μετά από το Crack The Skye,  από την στιγμή που έγιναν πιο ποπ και έδωσαν το μικρόφωνο σχεδόν αποκλειστικά στον ντράμερ τους. 

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Ο καθένας μας έχει τις δικές του κλίσεις επομένως και πάλι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο θέμα. Οι κυριότεροι όμως είναι Glenn Tipton, Lemmy Kilmister, David Gilmoure και David Eugene Edwarts.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Το ρεμπέτικο είναι ένα είδος που μας έψηνε από παλιότερα. Πλέον βέβαια υπάρχουν μπάντες που κάνουν ακριβώς αυτό και μάλιστα το κάνουν πολύ καλά. Παρόλα αυτά το Μινόρε του Τεκέ του Ιωάννη Χαλικιά θα θέλαμε να το διασκευάσουμε γιατί στα αυτιά μας ακούγεται doom metal. Επίσης μας αρέσει η συνθετική πρόκληση που θα μας έφερνε μια τέτοια διασκευή.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η μουσική σκηνή της χώρας διαγράφει μόνιμα ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και όσο γίνονται σοβαρές παραγωγές το επίπεδο ανεβαίνει διαρκώς.Υπάρχει ένα hype γύρω της το οποίο μπορεί και να μην κρατήσει αλλά σίγουρα δίνει κίνητρο στις μπάντες να παρουσιάζονται όλο και καλύτερες. Αυτό πού μας απογοητεύει είναι το γεγονός ότι τα ”λαιβάδικα” και οι σκηνές δεν φαίνονται έτοιμες να διαχειριστούν την ανοδική τάση της σκηνής και ίσως να την υπονομεύουν με τη συμπεριφορά τους προς τις μπάντες και το κοινό. Ωστόσο ευχάριστη έκπληξη αποτελούν τα φεστιβάλ που πληθαίνουν συνεχώς, βλέπουμε ωραίες διοργανώσεις και ευκαιρίες να δίνονται σε μικρές μπάντες της εγχώριας σκηνής.

Ποια είναι η δισκογραφία των Wormhog μέχρι στιγμής;
Μέχρι στιγμής η μόνη απόδειξη ότι υπάρχουμε είναι το EP μας “Mother Worm, Father Hog” που περιέχει τρία ολόκληρα κομμάτια και έχει ηχογραφηθεί live στο D studio στην Αθήνα.

Αυτό τον καιρό σε τι φάση βρίσκεστε;
Βρισκόμαστε στο στούντιο τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις για το πρώτο μας Full Length και με πρόχειρους υπολογισμούς υποθέτουμε οτι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018. Το άλμπουμ θα περιέχει οχτώ καινούργια κομμάτια και θα έχει διάρκεια γύρω στα 50 λεπτά. Η διαδικασία της ηχογράφησης σίγουρα μας έχει ωριμάσει μουσικά και αυτό θα φανεί ειδικά σε σύγκριση με το EP μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Μιχάλη από το D Studio που μας βοηθάει να εξελιχθούμε και που μας υπομένει ακόμη.

Ο επόμενος στόχος του συγκροτήματος;
Με το άλμπουμ να τελειώνει θέλουμε να δουλέψουμε νέα κομμάτια καθώς έχουμε αρκετό υλικό να περιμένει και παράλληλα να γίνουμε πιο ενεργοί στο χώρο, να κάνουμε περισσότερα live και να γνωρίσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. 

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Το επόμενο μας live είναι κανονισμένο για τις 28 Απριλίου στην Υπόγα στην Καλλιδρομίου και ανυπομονούμε. Επίσης είμαστε σε συνεννόηση για να κλείσουμε και μια εμφάνιση στην Πάτρα για Μάρτιο ή Απρίλιο.

Ευχαριστούμε πολύ.  Ο επίλογος δικός σας.
Breath in the delight, before you dive, in the Hellmouth



Wormhog are:

Jim- Drums,
Kamaris -Bass & Artwork,
Gus-Guitar,
Peter Bard-Guitar & Vocals


Find Wormhog below:


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: