About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Social Scream στο bbr InQuiry

Οι Social Scream στο bbr InQuiry: "Η μουσική μας είναι μια αντανάκλαση του κόσμου, φτιαγμένη χωρίς ταμπέλες απο μουσικά καθεστώτα, απλά μουσική που πάει απευθείας στην ψυχή κι έχει να πει κάτι στον καθένα ξεχωριστά εκεί έξω.."
Οι Social Scream στο bbr InQuiry
"Η μουσική μας είναι μια αντανάκλαση του κόσμου, φτιαγμένη χωρίς ταμπέλες απο μουσικά καθεστώτα, απλά μουσική που πάει απευθείας στην ψυχή κι έχει να πει κάτι στον καθένα ξεχωριστά εκεί έξω.."

Οι Social Scream κυκλοφορούν στις 3 Ιουνίου μέσω της New Dream Records την δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Initiation to the Myths" . Το bbr μίλησε με τους Σπαρτιάτες metallers και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.



Πως δημιουργήθηκαν οι Social Scream;
Τον Ιούνιο του 2008 ο κιθαρίστας Διαμαντάκος Βλάσης συναντήθηκε στη Πυροσβεστική Ακαδημία με τον τραγουδιστή Χρήστο Βόρβη οπου κ φοιτούσαν. Ταίριαξαν πρώτα ως φίλοι κ συνάδερφοι – συνεργάτες κ ύστερα συνειδητοποίησαν πως ήταν ίδια τα μουσικά τους γούστα κ το πάθος για μέταλ μουσική επίσης.. (Παράλληλα με λοιπά ενδιαφέροντα τους όπως ορειβασία κ αναρριχήσεις σε βουνοκορφές , extreme sports κτλ..) Δεν άργησε να παρθεί η απόφαση να δημιουργηθεί λοιπόν η ιδέα της μπάντας. Πήρε γρήγορα σάρκα κ οστά με αποτέλεσμα κι άλας τον Δεκέμβριο του 2008 να πραγματοποιηθεί κ η πρώτη ζωντανή εμφάνιση της μπάντας με το ομώνυμο κομμάτι SOCIAL SCREAM να είναι ήδη δημιουργημένο ανάμεσα στις λοιπές διασκευές άλλων αγαπημένων συγκροτημάτων. Η ιδέα να έρθουν στην επιφάνεια οι στίχοι κ μουσική του Βλάση ήταν κάτι αποδεκτό απο την μπάντα, οπότε..το ταξίδι είχε ήδη ξεκινήσει για νέα μονοπάτια...

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα της μπάντας  ήταν ένα απο τα τρία υποψηφία κ υπερψηφίστηκε απο τα μέλη της αρχικής σύνθεσής τους, τον Νοέμβριο του 2008.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρροές μας εντοπίζονται ανάμεσα απο αρκετές μπάντες της ροκ , μέταλ ,  ακόμη και ποπ μουσικής μπαντών που χάρισαν αρκετούς δίσκους τις δεκαετίες 1970-2000, επίσης κ μέσα απο τον κινηματογράφο που πάντα ήταν μια ιδιαίτερη απόλαυση κ επένδυση στην έμπνευση..

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
(Η απάντηση προέρχεται εκ μέρους της μπάντας απο τον Διαμαντάκο Βλάση που είναι υπεύθυνος για όλη την μουσική κ τους στίχους.)
Οι στίχοι κάνουν αναφορά σε κοινωνικοπολιτικά , φιλοσοφικά , μεταφυσικά , επιστημονικά ακόμη κ φανταστικά θέματα. Η έμπνευση επίσης δεν έχει κοινή πηγή . Η ιστορία του κόσμου, η διαρκής εσωτερική αναζήτηση , η κάθε ήμερα , είναι υπεύθυνες γι αυτήν..  Η μουσική μας είναι μια αντανάκλαση του κόσμου, φτιαγμένη χωρίς ταμπέλες απο μουσικά καθεστώτα, απλά μουσική που πάει απευθείας στην ψυχή κ έχει να πει κάτι στον καθένα ξεχωριστά εκεί έξω..

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Υπάρχουν οι τιτάνες της μουσικής που μας έχουν στιγματίσει κ μας έχουν δώσει έξτρα έμπνευση για να ασχοληθούμε με την μουσική. Ο σεβασμός μας απέναντι τους είναι ισάξιος της ίδιας μας της ζωής καθώς η μουσική τους ήταν πάντα πλάι μας σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας ανάμεσα σε ήττες κ νίκες...Ομως το / τα άλμπουμ που θα θέλαμε να είχαμε γράψει δεν είναι άλλα απο τα δικά μας άλμπουμ, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια διαχρονική κ αντάξια μουσική όπως κ των πατέρων της μουσικής που αγαπήσαμε κ μαζί τους να περάσουμε το μήνυμα  μας μουσικής στις επόμενες γενιές.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ηχεία σας;
Όλα τα είδη ροκ , μέταλ , blues , κλασική μουσική , chill out collections 432hz , ΤΟΟL (ένα είδος μόνο του ) !!!!

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Η μόνη απογοήτευση των αγαπημένων  μας μπαντών, έχει να κάνει με τις προσωπικές διαφορές κ τις συνέπειες αυτών , καθώς κ της έλλειψης σεβασμού προς τους οπαδούς σε ζωντανές εμφανίσεις, κυρίως λόγω υπεροψίας τους... Η απογοήτευσή μας λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν έχει επέλθει απο την αλλαγή της μουσικής τους κατεύθυνσης καθώς απο τη μια αυτό είναι πρώτα η επιθυμία τους κ απο την άλλη θα μπορούσε να ανοίξει νέα μουσικά μονοπάτια . Δεν ονοματίζουμε λοιπόν κανένα συγκρότημα επειδή τους αγαπούμε κ μας πρόσφεραν πολλά..

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τον άνθρωπο - σταθμό James Hetfield σε κιθάρα η τραγούδι η κ τα δυο μαζί. (Μετά μπορούμε να αποσυρθούμε!!!) (not).

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Αυτή η απάντηση είναι υπο διεργασία , το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν επιλεγεί πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια περασμένων πιο ξέγνοιαστων δεκαετιών για να τιμηθούν κ να φιλτραριστούν απο εμάς με απόλυτο πάντα σεβασμό..

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Ανερχόμενη ελπίδα θα ήταν ο τίτλος της απάντησής μας.. Ποιότητα επίσης πιο Λακωνικά. Δεδομένης της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης, οι Έλληνες μουσικοί κατάφεραν να σπουδάσουν κ να εξελιχθούν ο καθένας στο είδος του , με πολύ λιγότερα εφόδια σε σχέση με τους μουσικούς άλλων χωρών , τολμώντας τώρα να κοιτάξουν κατάματα τα είδωλά τους. Τώρα υπολείπεται η σωστή προώθηση κ πίστη απο τους ανάλογους φορείς , ανάμεσά τους κ οι εταιρίες που μπορούν να δώσουν σάρκα κ οστά στα σχέδια των εκλεκτών.. Μέσα σε όλα να αναφέρουμε τους απίστευτους Έλληνες οπαδούς που δεν έχουν όρια κ είναι οι μπαταρίες όλων των ανθρώπων – μουσικών.

Στις 3 Ιουνίου θα  κυκλοφορήσει μέσω της New Dream Records η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική σας δουλειά με τίτλο «Initiation to the Myths». Μιλήστε μας λίγο γι’αυτό.
Ο δεύτερος δίσκος μας είναι η μουσική συνέχεια των SOCIAL SCREAM.. Φρέσκος κ κλασικός ο τρόπος που θέλει να περάσει το μήνυμα το δεύτερο άλμπουμ μας , περιμένει να μπει στο πετσί του κάθε ακροατή κ να ταυτιστεί με τον καθένα ξεχωριστά... Περιμένουμε το release με όρεξη κ υπομονή, ενώ ήδη δημιουργούμε τον τρίτο δίσκο με περίσσια έμπνευση..Και για να αναφερθούμε στο επίσης καυτό μας ζήτημα , περιμένουμε να πάρουμε κ να δώσουμε ενέργεια αποδίδοντας τα τραγούδια ζωντανά μπροστά στον κόσμο.

Πόσο καιρό δουλεύετε πάνω το άλμπουμ και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
Τρία χρόνια. Όσο αφορά τις συνθέσεις είναι ακριβώς αυτό που υπήρχε κατά νου να αποδοθεί. Όσο αφορά τις παραγωγικές διαδικασίες ασφαλώς υπάρχουν νέα δεδομένα που θα βοηθήσουν σε ωριμότερους δρόμους κ πιο δίκαιους για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Γι'αυτό, είναι ήδη σε ετοιμότητα οι κατάλληλοι άνθρωποι (μας).

Μέσα απο το «Initiation to the Myths» έχουμε ήδη δει το lyric video για το κομμάτι «Prison of Freedom». Ποιοι βρίσκονται πίσω απο την δημιουργία του;
Υπεύθυνος για το lyric video μας επάνω στο Art Cover του Dtop Art ,είναι ο Σωκράτης Βαλερας ( YP TOWN design ) , ο οποίος είναι δημιουργός κ άλλων βίντεο διαφόρων συγκροτημάτων.

Θα ακολουθήσουν άλλα videos μέσα απο το άλμπουμ;
Ασφαλώς. Αισίως μέσα στους επόμενους μήνες.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του «Initiation to the Myths»;
Είναι ο τελικός σκοπός μας κ η δικαίωσή μας για να μπορέσουμε άμεσα να περάσουμε το μήνυμά μας κ να ζήσουμε όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούμε..

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας.
''Χρόνου Φείδου''. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη κ ελπίζουμε σε δημιουργική συνέχεια .


Find Social Scream below:


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: