About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Psyanide στο bbr

Οι Psyanide στο bbr: "Κάθε συγκρότημα πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλεύει όσο πιο πολύ μπορεί ώστε να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όποιος το θέλει πολύ θα αντέξει και στον χρόνο."
Οι Psyanide στο bbr
"Κάθε συγκρότημα πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλεύει όσο πιο πολύ μπορεί ώστε να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όποιος το θέλει πολύ θα αντέξει και στον χρόνο."


Οι Psyanide κυκλοφορούν στις 27 Απριλίου μέσω της Straight from the Heart Records την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ι Declare War" και το bbr άδραξε της ευκαιρίας να μιλήσει μαζί τους. Απολαύστε παρακάτω την συνέντευξη της ελληνικής Groove Melodic Death Metal μπάντας.




Πως δημιουργήθηκαν οι Psyanide;
Όλα ξεκίνησαν περίπου το 2011-2012, όταν και μαζευτήκαμε άτομα από διαφορετικά συγκροτήματα που είχαμε τότε στην Κατερίνη με σκοπό να κάνουμε μια μπάντα που θα εκφράζει την πιο βαριά πλευρά μουσικής που ακούγαμε τότε, πιο πολύ προς το Death metal δηλαδή. Κάπου τέλη του 2012  μπήκανε στην μπάντα και δυο ακόμα σταθερά μέλη, έγινε το τελικό line-up και αποφασίστηκε το τελικό όνομα μας Psyanide.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Όταν και ψάχναμε όνομα για την μπάντα φέραμε πολλές ιδέες στο τραπέζι αλλά αυτή που επικράτησε ήταν το cyanide που σημαίνει κυάνιο το δηλητήριο. Θέλαμε όμως κάτι παραπάνω προκειμένου να εκφράζει την μπάντα και το περιεχόμενο των στίχων της, έτσι ο τραγουδιστής μας (Διονύσης) σκέφτηκε την ένωση δυο λέξεων της λέξης psycho και του cyanide, που μαζί μας δίνει το όνομα Psyanide , κάτι που σημαίνει αυτό που σε εμποδίζει και δηλητηριάζει την πραγματικότητα  όπως την βλέπεις είτε αυτό ευθύνεται σε εξωτερικούς παράγοντες είτε σε εσωτερικούς προσωπικούς «δαίμονες» που αντιμετωπίζεις.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρροές μας είναι πολλές αλλά αν μπορώ να τονίσω κάποιες είναι οι Pantera, Lamb of God, Μachine Head,  Decapitated, At the Gates, Death, Gojira , Heaven Shall burn.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Την μουσική μας θα την ορίζαμε ως Groove Melodic Death Metal καθώς νομίζουμε είναι τα πιο εμφανή στοιχεία αν και υπάρχουν και άλλα. Στο μέλλον σίγουρα θα εξελίσσεται,  αλλά αυτή είναι μια ονομασία που μας περιγράφει σήμερα. Η έμπνευση μπορεί να προέρχεται από παντού από κάθε μικρή σκέψη που μπορείς να κάνεις. Οι στίχοι μας αναφέρονται σε κοινωνικά- πολιτικά- ανθρωπιστικά θέματα και κυρίως στο πώς να αντιμετωπίσει το σήμερα ο άνθρωπος είτε αφορά τον κόσμο είτε τον εαυτό του.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Πολύ ωραία ερώτηση μας πιάνεις απροετοίμαστους..Θα λέγαμε τον δίσκο Sacrament και το κομμάτι Walk with me in hell καθώς πιστεύουμε είναι ένα κομμάτι που τα έχει όλα.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ηχεία σας;
Ο καθένας στην μπάντα έχει διαφορετικά γούστα αλλά θα λέγαμε ότι ακούμε καινούργιες κυκλοφορίες κυρίως όπως ο δίσκος των Machine head των Trivium, Cannibal Corpse, Thy art is murder και πολλές άλλες αλλά δεν ακούμε μόνο metal 24 ώρες την μέρα.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Θα λέγαμε ίσως τους In flames καθώς αλλοίωσαν  αρκετά τον ήχο τους σε σημείο να μην αρέσει καθόλου στους fans τους αν και πιστεύουμε στην εξέλιξη μιας μπάντας όσον αφορά τον ήχο της αλλά το θέμα είναι να υποστηρίζει τα στοιχεία που την ανέδειξαν.

Psyanide - "Ι Declare War"
Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους Gojira καθώς θεωρούμε ότι οδηγούν την εξέλιξη στον ήχο και αποτελούν από τις μεγαλύτερες μπάντες με επιρροή στην εποχής μας.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατι;
Θα επιλέγαμε το The Battle Rages on από Deep Purple, το είχαμε σκεφτεί ήδη και κάποια μέρα θα το κάνουμε και θα το ηχογραφήσουμε. Πιστεύουμε μπορεί να βγει πολύ ωραίο στο ύφος μας.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Τα τελευταία δυο χρόνια βλέπουμε πολλές μπάντες στο είδος μας και όχι μόνο που κάνουνε πολύ σωστές επαγγελματικές κινήσεις και λειτουργούνε πολύ σωστά. Μπάντες υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρχει και κόσμος για να τις στηρίξει. Αυτά τα δυο πάνε μαζί. Όπως και να έχει κάθε συγκρότημα πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλεύει όσο πιο πολύ μπορεί ώστε να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όποιος το θέλει πολύ θα αντέξει και στον χρόνο. Ας ελπίσουμε ο κόσμος να αυξάνεται συνεχώς και να στηρίζει την προσπάθεια. Εμείς πιστεύουμε πως αν κάποια μπάντα το αξίζει αργά η γρήγορα θα έρθει και η στήριξη και αυτό θέλουμε να πετύχουμε.

Στις 27 Απριλίου κυκλοφορεί μέσω της Straight from the Heart Records το πρώτο σας ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Ι Declare War». Μιλήστε μας λίγο γι’αυτό.
Πραγματικά είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την μουσική μας και να δούμε την αντίδραση του κόσμου! Θα περιέχει 10 κομμάτια και θα κυκλοφορήσει μέσω της Straight from the heart records την οποία πραγματικά ευχαριστούμε για όλη την βοήθεια και εμπιστοσύνη που μας έχει προσφέρει τα τελευταία 3 χρόνια.

Πόσο καιρό δουλεύατε πάνω σε αυτό και πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Δουλεύαμε πραγματικά πολύ καιρό όλα τα κομμάτια υπήρχαν σχεδόν μέχρι τις αρχές του 2016 και η σύνθεση είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2014. Λόγω κάποιων θεμάτων αργήσαμε την ηχογράφηση του δίσκου η οποία ξεκίνησε καλοκαίρι του 2016. Στην συνέχει υπήρξαν και άλλες καθυστερήσεις και ο δίσκος ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και φυσικά το οφείλουμε στον Στέλιο Κοσλίδη, έναν από τους καλύτερους παραγωγούς στον χώρο ο οποίος πέρα από παραγωγός για εμάς κατέληξε να γίνει  και ένας πολύ καλός φίλος.

Μέσα από το «Ι Declare War» έχουμε ήδη δει το video για το κομμάτι «Premonition». Ποιοι βρίσκονται πίσω από την δημιουργία του;
Το βιντεοκλίπ ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα για εμάς και θέλαμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα γίνεται. Για αυτή την δουλεία εμπιστευτήκαμε τον Τάσο Αμαραντίδη (cineveil visuals) o oποίος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και με το παραπάνω. Άψογος επαγγελματίας και τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε μπάντες που έχουν στα σχέδιά τους να γυρίσουν video-clip. Επίσης πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στο φίλο μας Χρήστο Αμπεριάδη που πρωταγωνίστησε στην ιστορία του κλιπ και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

Είναι στα σχέδιά σας η κυκλοφορία και άλλων videos;
Ναι φυσικά! Ήδη έχει γυριστεί ακόμα ένα και στα σχεδία μας είναι να γυρίσουμε 2 ακόμα. Υπάρχει το concept, μένει να οριστεί η ημερομηνία δημιουργίας.

Την ημέρα κυκλοφορίας του άλμπουμ θα ακολουθήσει η ζωντανή παρουσίασή του στο Eightball με support τους Destiny Default, Turbocharger  και έναν ακόμη special guest.Τι να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει στο live και ποιο μήνυμα θα του στέλνατε;
Ο κόσμος να περιμένει ένα πολύ δυνατό Live από όλες τις μπάντες και το καλύτερο live των Psyanide  για όσους μας έχουν δει. Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό και δεν κρατιόμαστε. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί. Prepare for war Thessaloniki.

Συμπεριλαμβάνονται άλλες εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του «Ι Declare War»;
Συζητάμε για κάποια Live αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά η γρήγορα θα ανακοινωθούν αρκετά Live για την προώθηση του δίσκου και ίσως και κάποια περιοδεία είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πραγματικά όπου μπορούμε και υπάρχει κόσμος που θέλει να μας ακούσει.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Ο επίλογος δικός σας.
Εμείς σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στο Live μας στο Eightball . WE-ARE-THE-UNDERDOGS.



Psyanide are:

Διονύσης Κλόκας - Vocals
Γιώργος Καραζώης - Guitar / Back Vocals
Kώστας Αλβανός - Guitar / Back Vocals
Κώστας Ζορμπάς - Bass
Βασίλης Κουιμτζίδης - Drums


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: