About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι New Past στο bbr InQuiry

Οι New Past στο bbr InQuiry: "Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και συναντάς πολύ συχνά ελληνικές μπάντες με δική τους ταυτότητα"
Οι New Past στο bbr InQuiry
"Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και συναντάς πολύ συχνά ελληνικές μπάντες με δική τους ταυτότητα"
Με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, οι New Past απαντούν στις ερωτήσεις του bbr. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπε το ελληνικό progressive rosck/metal συγκρότημα. 



Πως δημιουργήθηκαν οι New Past;
Η μπάντα υπήρχε κατά κάποιο τρόπο στο μυαλό του Κώστα. Η ακολουθία των Ανδρέα στο μπάσο και Μάνου στα τύμπανα έφερε την κεντρική σύνθεση των New Past η οποία έμελλε να συμπληρωθεί από τον Ανδρέα Denwar στα φωνητικά. Εδώ να πούμε ότι πριν την έλευση του Μάνου, είχαμε πειραματιστεί στα τύμπανα  με  φίλους οι οποίοι αποχώρησαν για διάφορους λόγους, όπως επίσης ότι πριν ακολουθήσει ο Denwar, η μπάντα έπαιζε σχεδόν τρία χρόνια το υλικό της instrumental.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Ως προς το όνομα, από τη μία η “λαθρανάγνωση” της φράσης που ήταν γραμμένη σε έναν τοίχο στο μπαρ του πατέρα του Κώστα, από την άλλη η ένωση του παλιού ροκ ήχου με τον οποίο μεγάλωσε σαν άκουσμα ο Κώστας, με τον πιο μοντέρνο / εναλλακτικό ήχο που είχαν σαν ακούσματα οι νεότεροι της μπάντας, ήταν οι λόγοι που επισφραγίστηκε το όνομα “New Past”.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Έχουμε πολλά διαφορετικά ακούσματα ο καθένας μας. Από κλασσικές ροκ και μέταλ μπάντες, blues, funk μέχρι folk και ambient ήχους. Όλα αυτά τα διαφορετικά ακούσματα επηρεάζουν και τη μουσική μας κατ’ επέκταση. Και κατά κάποιο τρόπο έχουν σαν αποτέλεσμα τον ήχο των New Past.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Η κύρια θεματολογία μας είναι οι εσωτερικοί διάλογοι, δηλαδή η έκφραση βιωματικών καταστάσεων, προσωπικών συναισθημάτων και η γενικότερη αναφορά στις εσωτερικές διαμάχες που μας απασχολούν.

New Past - "State of Falling"
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;  
Είναι τόσα πολλά που θα ήταν μάταιο να επιλέξεις. Το όμορφο σε αυτό είναι πως  άνθρωποι με  ταλέντο και  φαντασία μας χαρίζουν σπουδαία έργα. Η κληρονομία της μουσικής είναι ότι σπρώχνει κάποιους να μπουν στο τρυπάκι της,  με αποτέλεσμα το παρελθόν να γίνεται η βάση όπου πάνω “κάθονται” νέα σχήματα, νέες απόψεις. The show must go on!!!

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Διάφορα, από Herbie Hancock, Universe 217, Opeth, Soundgarden.. Παράλληλα προσπαθούμε να ακούμε και φρέσκα πράγματα μήπως πετύχουμε κάνα διαμάντι. 

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Τώρα τι να πούμε εμείς για αυτούς που έχουν πουλήσει τόσα albums, έχουν γεμίσει σταδία, μόνο τυχαίοι δεν είναι. Και στην τελική δεν μπορείς να είσαι πάντα σε συνθετικό οίστρο. Ίσως πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρείς, αν μπορείς βέβαια μετά από μια ζωή μέσα στη μουσική.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με αρκετούς αλλά είναι συγχωρεμένοι οι πιο πολλοί. Οπότε see you on the other side.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο από το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Ενδιαφέρουσα ερώτηση και δύσκολη η απάντηση. Θα μπορούσε π.χ. να ήταν κάτι από Prodigy, όχι ότι θα τα καταφέρναμε απαραίτητα. Είναι κάτι πολύ έξω από εμάς, αλλά είναι αποδεκτοί από όλα τα ιδιώματα της μουσικής και πολύ πρωτοπόροι και μοναδικοί στον ήχο τους. Θα είχε ενδιαφέρον επίσης, μετά από κάποιο καιρό να διασκευάζαμε το δικό μας υλικό, με  διαφορετική μάτια και άποψη, σαν να “επανα-ψυχολογείς” τον εαυτό σου ένα πράμα.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή βελτιώνεται με τα χρόνια. Παλιότερα, οι μπάντες προσπαθούσαν πιο πολύ να μιμηθούν γνωστές μπάντες του εξωτερικού παρά να δημιουργήσουν προσωπικό χνάρι. Όταν τελικά έφταναν σε εκείνο το επίπεδο, η μουσική είχε φύγει πάλι μπροστά και ξανά άρχιζε το “κυνηγητό”. Κάτι σαν τον μύθο του Σίσυφου. Προφανώς υπήρχαν εξαιρέσεις, αλλά μια δύο μπάντες δεν δημιουργούν σκηνή. Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και συναντάς πολύ συχνά ελληνικές μπάντες με δική τους ταυτότητα. Τα παιξίματα και οι παραγωγές είναι πολύ πιο προσεγμένες και δεν έχουν να ζηλέψουν με αυτές του εξωτερικού, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τη διαφορά του budget που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο full-length album σας «State of Falling». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Το “State of Falling” αποτελείται από 7 κομμάτια που επικράτησαν ανάμεσα σε αρκετά και ζυμώθηκαν όσα χρόνια υπάρχουν και οι New Past. Είναι το πρώτο μας παιδί και το αγαπάμε ιδιαίτερα! Αφηγείται τον κύκλο της ανθρώπινης “πτώσης” και “ανόδου” κυρίως μέσα από αλληγορικούς στίχους και έντονες διακυμάνσεις συναισθημάτων. Οι ηχογραφήσεις και η μίξη έγιναν στο Twin Picks Studio από τον Νίκο Χάκα, το mastering έγινε στα Grindhouse Studios Athens από τον Γιώργο Μπόκο. Κυκλοφορεί σε digipack μορφή με 12σέλιδο booklet σχεδιασμένο στο χέρι από τον Ανδρέα Καπελέρη και υπάρχει διαθέσιμο σε φυσική μορφή στο bandcamp αλλά και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Πόσο καιρό διήρκεσε η δημιουργία του και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
Από τη στιγμή που αποφασίστηκαν τα κομμάτια, ολοκληρώθηκαν και οι στίχοι με βάση το concept και τις διακυμάνσεις των κομματιών. Την περσινή σεζόν μπήκαμε στούντιο, ηχογραφήσαμε τα κομμάτια δουλεύοντας παράλληλα την παραγωγή για την οποία δεν είχαμε αποφασίσει. Τελικά μας βγήκε λιτή και πιο κοντά στο live παίξιμό μας το οποίο είναι και δυνατό σημείο μας. 

New Past live @ Bums
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;
Απρόσμενα θετική. Όταν ασχολείσαι με το υλικό ενός δίσκου για καιρό και περνάς όλη τη διαδικασία μέχρι να βγει ο δίσκος, έχεις ξεχάσει κατά κάποιο τρόπο ας πούμε τον ενθουσιασμό που έχεις κατά τη σύνθεση. Αλλά η επιβράβευση είναι μεγάλη όταν βλέπεις αυτόν τον ενθουσιασμό στον κόσμο που ακούει τελικά τον δίσκο.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ετοιμάζουμε την παρουσίαση του δίσκου στις 17 Μαρτίου στο Β.U.M.S (Blackbird Underground Music Stage) στα Εξάρχεια. Έπειτα ανοίγουμε στις 20 Απριλίου τους Royal Hunt και τους Soul Cages στο Κύτταρο, κάτι που είναι μεγάλη μας τιμή.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος των New Past;
Να παρουσιάσουμε και σε άλλες πόλεις τον δίσκο μας και παράλληλα να ετοιμάσουμε σιγά σιγά το επόμενο “έργο”.

Ευχαριστούμε πολύ.  Ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ για το βήμα. Μη ξεχνάμε ότι η μουσική είναι το καλύτερο αγχολυτικό και ο καλύτερος σύντροφος. Εις το επανιδείν.

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: