About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Meden Agan στο bbr

Οι Meden Agan στο bbr: "Περάσαμε πάρα πολύ ωραία συνθέτοντας αλλά και ηχογραφώντας στο στούντιο το συγκεκριμένο άλμπουμ. Ανυπομονούμε να ζήσουμε σύντομα ανάλογες στιγμές."
Οι Meden Agan στο bbr
"Περάσαμε πάρα πολύ ωραία συνθέτοντας αλλά και ηχογραφώντας στο στούντιο το συγκεκριμένο άλμπουμ. Ανυπομονούμε να ζήσουμε σύντομα ανάλογες στιγμές."

Με αφορμή την κυκλοφορία της τέταρτης δισκογραφικής δουλειάς των Meden Agan, "Catharsis", το bbr μίλησε με την ελληνική female fronted symphonic metal μπάντα και σας παρουσιάζει την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.



Καλησπέρα. Ξεκινώντας θα θέλαμε μια μικρή αναδρομή στην πορεία των Meden Agan που φέτος συμπληρώνει αισίως τα 13 της χρόνια.
Οι Meden Agan δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2005 στο Παρίσι όταν και ήμουν φοιτητής εκεί. Tο 2007 και διαμένοντας πλέον στην Ελλάδα έγινε ο 1ος δίσκος (μοναδικός με αντρικά φωνητικά) με τίτλο «Illusions». Ακολούθησαν αισίως 3 ακόμη άλμπουμ,  το 2011 (Erevos Aenaon),  το 2014 (Lacrima Dei) και η νέα μας δουλειά το 2018 (Catharsis). Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μοναδικές εμφανίσεις , όπως με Pain of Salvation, Skyclad, Tarja, Epica. Ακόμη, συμμετείχαμε στο Female Voices Festival (στο Βέλγιο) το 2012. Επίσης αξίζει να αναφερθώ και  στο Voices of the Mist που έγινε στην χώρα μας το 2015 με μπάντες του είδους μας.

«Μηδὲν  Ἄγαν»  που σημαίνει «Καμία Υπερβολή». Πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα; 
Είμαι μεγάλος λάτρης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Η συγκεκριμένη φράση είναι δελφικό παράγγελμα.  Όταν έμπαινε κάποιος στο μαντείο των Δελφών για να πάρει τον χρησμό από την Πυθία στην είσοδο υπήρχε το «Μηδὲν  Ἄγαν». Για μένα προσωπικά είναι το αληθινό νόημα της ζωής, δηλαδή να κάνουμε τα πάντα με μέτρο δίχως να υπερβαίνουμε τα όριά μας. Δυστυχώς ζούμε σε εποχές χωρίς μέτρο, χωρίς να υπολογίζουμε τίποτα με τη λογική, κι αυτό έχει συνέπειες παντού, από την καταστροφή του πλανήτη μας μέχρι τη διεφθαρμένη πολιτική.

Μόλις κυκλοφόρησε μέσω της No Remorse Records η τέταρτη ολοκληρωμένη δισκογραφική σας δουλειά με τίτλο «Catharsis», η οποία είναι και η πρώτη με την Δήμητρα Παναρίτη πίσω απο το μικρόφωνο. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.
Για εμάς θεωρώ ότι είναι μακράν το πιο «ολοκληρωμένο» μας άλμπουμ ή αλλιώς, θα έλεγα, το πιο «ώριμο».  Τα κομμάτια του δίσκου είναι εξαιρετικά δουλεμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Επίσης η παραγωγή είναι ανωτέρου επιπέδου αφού mixing και mastering έγιναν στο εξωτερικό (Max Morton-Jens Bogren αντίστοιχα). Να αναφέρω επίσης ότι το άλμπουμ είναι βασισμένο στο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο « Το όνομα του ρόδου». Το περιεχόμενό του είναι καταπληκτικό, μας κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, οπότε αποφασίσαμε η θεματολογία του άλμπουμ να είναι βασισμένη εκεί. Προσπαθήσαμε και  δώσαμε την ανάλογη ατμόσφαιρα  στα κομμάτια μας -μουσική και φωνητικά είναι προσαρμοσμένα και δομημένα σύμφωνα με την εξέλιξη της ιστορίας. Η Δήμητρα έχει κάνει εξαιρετική δουλεία στα φωνητικά, όπως και ο Άρης Νικολέρης  στις χορωδίες. Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία συνθέτοντας αλλά και ηχογραφώντας στο στούντιο το συγκεκριμένο άλμπουμ. Ανυπομονούμε να ζήσουμε σύντομα ανάλογες στιγμές.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον Jens Bogren; 
Κοίταξε, είναι ο κορυφαίος παραγωγός αυτήν την στιγμή και όπως προανέφερα θέλαμε το κορυφαίο αποτέλεσμα οπότε το mastering το κάναμε σε εκείνον. Ήταν τέλεια που συνεργαστήκαμε με έναν τέτοιο κορυφαίο  επαγγελματία.

Meden Agan - Catharsis
Πόσο διήρκεσε η δημιουργία του άλμπουμ και πόσο ικανοποιημένοι είστε με το αποτέλεσμα; 
Η προεργασία του άλμπουμ,  δηλαδή συνθέσεις,  προ-παραγωγή περίπου ένα χρόνο. Έπειτα η ηχογράφηση στο studio 133 κοντά στις 15 μέρες.  Η μίξη με τις αλλαγές κάνα 20ημερο και το mastering  2 ημέρες περίπου. Με το αποτέλεσμα είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένoι, είναι η καλύτερή μας δισκογραφική δουλεία.

Μέσα απο το «Catharsis» είδαμε το video clip του «The Purge», τη σκηνοθεσία του οποίου ανέλαβε ο Bob Katsionis, καθώς και τα lyric videos των «Cleanse Their Sins» και «No Escape». Θα ακολουθήσουν άλλα videos στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ;
Όχι, δεν θα ακολουθήσουν, αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό δείγμα για να καταλάβει κάποιος αν το υλικό του δίσκου είναι ποιοτικό. Τώρα περιμένουμε και άλλες κριτικές για το άλμπουμ. Η εταιρία μας η No Remorse αναλαμβάνει το promo του δίσκου, εμείς ετοιμαζόμαστε για επερχόμενες εμφανίσεις  σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Κοίταξε, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά κομμάτια και ο καθένας μας από την μπάντα έχει τα δικά του γούστα. Εγώ προσωπικά θα ήθελα κάτι από Queen που τους λατρεύω. Συγκεκριμένα, θα επέλεγα το «Bohemian Rhapsody»  διότι για μένα άλλαξε όλη την φιλοσοφία της ροκ μουσικής. Τεράστιο κομμάτι από μια κορυφαία μπάντα!

Τον Οκτώβριο θα συμμετέχετε σε ένα από τα μεγαλύτερα female fronted φεστιβάλ, το Female Metal Fest στο Eindhoven της Ολλανδίας, όπου θα μοιραστείτε τη σκηνή με ονόματα όπως Arch Enemy, Lacuna Coil, Delain, Anneke van Giersbergen, Tristania, Sirenia κ.α. Μιλήστε μας λίγο γι’αυτο.
Είναι το κορυφαίο φεστιβάλ για το είδος μας.  Αισθανόμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που θα μοιραστούμε την σκηνή με τους καλύτερους. Δουλεύουμε πυρετωδώς για να είμαστε 100% έτοιμοι γι’ αυτό το γεγονός  και ανυπομονούμε να εμφανιστούμε εκεί.

Συμπεριλαμβάνονται άλλες εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Φυσικά. Ήδη έχουμε κλείσει κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα (άλλες έχουν ανακοινωθεί, άλλες όχι ακόμη) και έχουμε ακόμη κλείσει ένα επιπλέον φεστιβάλ στο εξωτερικό. Δεν έχει ανακοινωθεί όμως, οπότε δυστυχώς δεν μπορώ ακόμη να το αναφέρω. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα καλύτερα έρχονται!

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή; 
Η ελληνική σκηνή έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου.  Έχουμε εξαιρετικές μπάντες, μάλιστα κάποιες  διαπρέπουν και στο εξωτερικό, δυστυχώς όμως η άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει εύκολα «ανοίγματα» στους περισσότερους. 

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Υπάρχουν αρκετοί. Σίγουρα με κάποιους από το είδους μας, όπως η Floor Jansen, Aneke, Amy Lee των Evanescence.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας κι ευχόμαστε τα καλύτερα για τη νέα σας δισκογραφική δουλειά. Ο επίλογος δικός σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνέντευξη. Ελπίζω να σας δούμε σε κάποιες από τις συναυλίες μας.  Keep rocking and stay metal!! 



Meden Agan are:

Dimitra Panariti - Vocals
Diman Koutsogiannopoulos - Guitars
Tolis Mikroulis - Keys
Aris Nikoleris - Bass/Vocals
Panos Paplomatas - Drums

Find Meden Agan below:


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: