About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Έφυγε απο τη ζωή ο Mark E Smith των The Fall

Έφυγε χθες, 24 Ιανουαρίου, σε ηλικία 60 ετών ο frontman και ιδρυτής των post-punkers The Fall, Mark E Smith. Η δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε απο την μάνατζερ του βρετανικού συγκροτήματος, Pam Van-Damned:
Έφυγε απο τη ζωή ο Mark E Smith των The Fall

Έφυγε χθες, 24 Ιανουαρίου, σε ηλικία 60 ετών ο frontman και ιδρυτής των post-punkers The Fall, Mark E Smith. Η δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε απο την μάνατζερ του βρετανικού συγκροτήματος, Pam Van-Damned:
"Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Mark E Smith. Πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη δήλωση."
Ο Smith σχημάτισε τους Fall το 1976 στο Prestwich μετά απο μια συναυλία των Sex Pistols που παρακολούθησε στο Manchester. Το μοναδικό σταθερό μέλος του post-punk συγκροτήματος ήταν γνωστό για τον οξύθυμο χαρακτήρα του και τις θυελλώδεις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, τα οποία απέλυε συχνά, ανάλογα τις διαθέσεις του. Απο τους Fall  πέρασαν 66 διαφορετικοί μουσικοί με το ένα τρίτο από αυτούς να παραμένει για λιγότερο από ένα χρόνο.

Το 2017, οι Fall  κυκλοφόρησαν το 32ο άλμπουμ τους, με τίτλο "New Facts Emerge" για το οποίο ακολούθησε περιοδεία με το συγκρότημα να δίνει συναυλίες τους τελευταίους μήνες όποτε η υγεία του Smith το επέτρεπε. Τον Αύγουστο το συγκρότημα ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναυλίες του στην Νέα Υόρκη και στο Λούισβιλ του Κεντάκυ, αφού ο Smith νοσηλεύτηκε για προβλήματα υγείας που σχετίζονταν με το λαιμό, το στόμα και το αναπνευστικό του σύστημα. Στα τέλη Δεκεμβρίου, ακυρώθηκαν περαιτέρω ημερομηνίες εμφανίσεων των Fall στις ΗΠΑ, με την μάνατζερ Pamela Vander (aka  Pam Van-Damned) να κάνει λόγο για "Ένα ολόκληρο έτος με προβλήματα υγείας".

Στις τελευταίες τους εμφανίσεις ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε μάλιστα στη σκηνή σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Smith είχε κάνει τρεις γάμους.  Το 1983 παντρεύτηκε την Brix Smith Start, η οποία ήταν μέλος του συγκροτήματος και με την οποία χώρισαν το 1989. Στη συνέχεια παντρεύτηκε την Saffron Prior, υπεύθυνη για το fan club της μπάντας, ενώ η τρίτη του σύζυγος ήταν η Ελληνίδα Ελένη Πούλου η οποία επίσης έπαιζε στους Fall  από το 2002 έως και το 2016.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: