About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε συναυλία της Ariana Grande στο Manchester

22 νεκροί και περισσότεροι από 59 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στην χθεσινοβραδινή (22 Μαΐου) συναυλία της Ariana Grande στο Manchester Arena.
Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε συναυλία της Ariana Grande στο Manchester


Update
Ο ISIS ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη διευκρινίζοντας σε ανακοίνωσή του πως ένας "από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος". Επιπλέον, η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

________________________________________________________


22 νεκροί και περισσότεροι από 59 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στην χθεσινοβραδινή (22 Μαΐου) συναυλία της Ariana Grande στο Manchester Arena.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια οι οποίες κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας.

Το NBC επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους κάνει λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος μετέβη στο Μάντσεστερ με τρένο. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υπάρχουν εικόνες του από κάμερες ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 00:35 ώρα Ελλάδας (22:35 τοπικής ώρας) στο τέλος της συναυλίας , στα εκδοτήρια εισιτηρίων του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι, παρακολουθούσαν τη συναυλία.




Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εικάζει πως ο βομβιστής πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα με καρφιά προκειμένου να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Δεκάδες γονείς, οι οποίοι αμέσως έμαθαν τα νέα, άρχισαν να τ' αναζητούν σε κατάσταση αλλοφροσύνης, άλλοι επιτόπου, άλλοι ανεβάζοντας φωτογραφίες τους στα social media εκλιπαρώντας για πληροφορίες. Υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι με αποτέλεσμα να εγείρονται οι ανησυχίες ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδεχομένως να αυξηθεί.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν το βράδυ στο στάδιο. Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι 0161 856 9400.

Οδηγοί ταξί έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες, ενώ και παραπλήσια ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν χωρίς κόστος όσους έχουν αποκλειστεί στην περιοχή.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αρχές και ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας.

Κάτοικοι του Μάντσεστερ μέσω twitter και του hashtag #RoomForManchester προσφέρουν κατάλυμα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Η Ariana Grande είναι καλά στην υγεία της και σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: “Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια.”





Oλα τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα ανάληψη της ευθύνης.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: