About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 30 ΜΑΪΟΥ

Σαν Σήμερα: 30 ΜΑΪΟΥ: Γεννιέται σαν σήμερα ένας απο τους σημαντικότερους μουσικούς στην ιστορία της jazz και swing μουσικής, ο Benny Goodman. Γενέθλια επίσης για τους Michel Langevin (Voivod), Tim Morello (Rage Against the Machine, Audioslave), Steve West (Danger Danger) και Nicky Headon (The Clash). Σαν σήμερα κυκλοφορεί το "G-Force", το μοναδικό άλμπουμ του Gary Moore με τους G-Force. Οι Opeth κυκλοφορούν το "Watershed" και οι Sabaton το "The Art of War"
Σαν Σήμερα: 30 ΜΑΪΟΥ

Γεννιέται σαν σήμερα ένας απο τους σημαντικότερους μουσικούς στην ιστορία της jazz και swing μουσικής, ο Benny Goodman. Γενέθλια επίσης για τους Michel Langevin (Voivod), Tim Morello (Rage Against the Machine, Audioslave), Steve West (Danger Danger) και Nicky  Headon (The Clash). Σαν σήμερα κυκλοφορεί το "G-Force", το μοναδικό άλμπουμ του Gary Moore με τους G-Force. Οι Opeth κυκλοφορούν το "Watershed" και οι Sabaton το "The Art of War"







30/05/1909



Benny Goodman


Γεννιέται στο Chicago του  Illinois ένας απο τους σημαντικότερους μουσικούς στην ιστορία της jazz και swing μουσικής, Benny Goodman  (Benjamin David Goodman), ή αλλιώς "King of Swing" και "The Professor".

Ο Goodman  λάνσαρε πολλά μεγάλα ονόματα της jazz , όπως Louis Armstrong, Duke Ellington, Glenn Miller, Tommy Dorsey κ.α. και είναι ο πρώτος ο οποίος τόλμησε στην Αμερική της  δεκαετίας του '30 να ενσωματώσει στις ορχήστρες του έγχρωμους μουσικούς όπως ο Teddy Wilson.

Συνέχισε τις εμφανίσεις του μέχρι και λίγο πριν τον θάνατό του, το 1986, και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική.

Αξίζει να δείτε τον Goodman  με την ορχήστρα του στο παρακάτω video απο την ταινία του 1937 "Hollywood Hotel"



30/05/1955



Nicky  Headon


Γεννιέται στην περιοχή Bromley του Kent της Αγγλίας ο drummer, γνωστός απο την θητεία του στους The Clash , Nicky  Headon (Nicholas Bowen Headon) γνωστός και ως "Topper".

Θεωρείται σημαντική επιρροή και ένας απο τους πιο εφευρετικούς τεχνίτες punk rock drummers.

Μάλιστα ο μουσικός κριτικός Greg Prato δήλωσε πως ο παραγωγός δίσκων Sandy Pearlman, είχε βαπτίσει τον Headon "The Human Drum Machine", λόγω του άψογου συγχρονισμού του και την δεξιότητά του στα τύμπανα.

Εντάχθηκε στους The Clash το 1977 και παρέμεινε μέχρι το 1982, συμμετέχοντας σε όλες τις δισκογραφικές δουλειές της μπάντας. Μετά την αποχώρησή του απο το συγκρότημα συνεργάστηκε με διάφορα ονόματα και το 1986 κυκλοφόρησε το σόλο album του "Waking Up"



30/05/1963



Michel Langevin

Γεννιέται ο drummer και συνιδρυτής των Voivod, Michel "Away" Langevin (Michel Langevin).

Το 1982 στα 17 του χρόνια μαζί με τους Jean-Yves Thériault , Denis D'Amour και  Denis Bélanger θα σχηματίσουν τους Voivod . Ο Langevin καθότι γραφίστας, είναι πίσω σε κάθε artwork του συγκροτήματος.

Απο το 2005 συμμετέχει επίσης στους Kosmos  και το 2007 μαζί με τους Pat Gordon (Ghoulunatics), Marc Vaillancourt (B.A.R.F.) και Philippe Mius D'Entremont (Maruka) σχημάτισαν τους Les Ékorchés, ένα acoustic hardcore/thrash metal συγκρότημα που τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το album "Les Ékorchés", στο οποίο οι στίχοι είναι όλοι στα Γαλλικά.




30/05/1964



Tim Morello

Γεννιέται στο Harlem της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Rage Against the Machine και Audioslave, Tim Morello (Thomas Baptiste Morello).

Η πρώτη του μπάντα ήταν στα 13 του χρόνια με διασκευές στους Led Zeppelin, με χρέη τραγουδιστή, ενώ το ξεκίνημα της καριέρας του ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '80 στους  Lock up,  ενώ το 1981 θα σχηματίσει μαζί με τους Zack de la Rocha, Tim Commerford και  Brad Wilk τους Rage Against the Machine.

Το 2000, ο Zack de la Rocha θα αποχωρήσει και το συγκρότημα θα διαλυθεί. Λίγο αργότερα  ο Morello με τους Commerford , Wilk και Chris Cornell θα σχηματίσουν τους Audioslave.

Επτά χρόνια αργότερα ο Cornell θα αποχωρήσει και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας  θα επανενωθούν με τον Zack de la Rocha και θα επαναδραστηριοποιήσουν τους Rage Against the Machine, οι οποίοι ωστόσο είναι σε παύση απο το 2011.

Πρόσφατα (2016) έγινε μέλος στο supergroup Prophets of Rage.

Διατηρεί επίσης το προσωπικό project The Nightwatchman απο το 2003 στο οποίο παίζει folk και το 2007 ύστερα απο την διάλυση των Audioslave, μαζί με τον Boots Riley των The Coup, σχημάτισαν το ντουέτο Street Sweeper Social Club.




30/05/1964



Steve West

Γεννιέται ο ντράμερ και βασικός στιχουργός των Danger Danger, Steve West.

Έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ της μπάντας που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Πριν τους Danger Danger υπήρξε μέλος των Hotshot μαζί με τον αρχικό τραγουδιστή των Danger DangerMike Pont, και τον μπασίστα των Danger DangerBruno Ravel.

Συμμετείχε επίσης στα δεύτερα φωνητικά στο άλμπουμ των Warrant, "Cherry Pie".





30/05/1980


G-Force - G-Force

Κυκλοφορεί το μοναδικό άλμπουμ των G-Force, ηγέτης των οποίων ήταν ο Gary Moore. Πρόκειται για το ομώνυμο "G-Force".

Ο θρυλικός Ιρλανδός κιθαρίστας κατα τη διάρκεια της περιοδείας του με τους Thin Lizzy για την προώθηση του άλμπουμ "Black Rose: A Rock Legend" αποχώρησε ξαφνικά απο το συγκρότημα και μετακόμισε στο Λος Άντζελες ελπίζοντας σε μια σόλο καριέρα.

Εκεί μαζί με τον ντράμερ Mark Nauseef (Elf, the Ian Gillan Band) ο οποίος είχε παίξει μια φορά με τους Thin Lizzy και τον τραγουδιστή/μπασίστα Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple) σχημάτισε τους G-Force.

Κάποιους μήνες αργότερα και ενώ η μπάντα έκανε πρόβες, ο Hughes θα αποχωρήσει και αντικαταστάθηκε απο τον τραγουδιστή Willie Dee και τον μπασίστα Tony Newton. Η περιοδεία που ακολούθησε ήταν επιτυχής και το συγκρότημα περιόδευσε ως support στους Whitesnake στην περιοδεία τους Ready an' Willing (1980).

 Μετά ωστόσο την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ τους την ίδια χρονιά, οι G-Force διαλύθηκαν και ο Gary Moore συνεργάστηκε με τον Greg Lake των Emerson, Lake & Palmer για την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου προσωπικού του άλμπουμ.





30/05/2008


Opeth - Watershed

Οι Opeth κυκλοφορούν το ένατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Watershed". Είναι το πρώτο άλμπουμ των Σουηδών με τον κιθαρίστα Fredrik Åkesson και τον ντράμερ Martin Axenrot, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Peter Lindgren και Martin Lopez αντίστοιχα.




30/05/2008


Sabaton - The Art of War

Οι Sabaton κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο "The Art of War"
Το άλμπουμ βασίζεται στην αρχαία κινεζική στρατιωτική πραγματεία "The Art of War", γραμμένη απο τον στρατηγό Sun Tzu, για τον  6ο αιώνα π Χ.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: