About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι HARDLAND στο bbr InQuiry

Οι HARDLAND στο bbr InQuiry: Εν όψει της επερχόμενης πρώτης τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, οι Hardland, απαντούν στις ερωτήσεις του bbr. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε ο κιθαρίστας της μπάντας Μιχάλης Πρωτοψάλτης και μάθετε τα πάντα για το ελληνικό hard rock συγκρότημα.
Οι HARDLAND στο bbr InQuiry

Εν όψει της επερχόμενης πρώτης τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, οι Hardland, απαντούν στις ερωτήσεις του bbr. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε ο κιθαρίστας της μπάντας Μιχάλης Πρωτοψάλτης και μάθετε τα πάντα για το ελληνικό  hard rock συγκρότημα. 




Hardland
Πως δημιουργήθηκαν οι Hardland;
Οι Hard land δημιουργήθηκαν, από τους Μιχάλη Πρωτοψάλτη (κιθάρα - Hardways, Real Thing, Δειπνοσοφιστές), Κώστα Τάνη (τύμπανα - Hardways, Real Thing, Δειπνοσοφιστές) και Σταύρο Παπαδόπουλο (κιθάρα / φωνή / παραγωγή - Super Vintage) τον Απρίλιο του 2016. Τις κιθάρες αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Μ. Πρωτοψάλτης, ενώ στο συγκρότημα μπαίνουν ο Κώστας Ταλταμπάνης (μπάσο - Πράσσειν Άλογα) και Άγγελος Γουζέτος (φωνή - Πράσσειν Άλογα).

Πώς προέκυψε το όνομα;
 Tο όνομα στην ουσία σημαίνει Ελλάδα, γιατί είναι πολύ σκληρό να μένουμε στην χώρα που μας γέννησε και την αγαπάμε, τα τελευταία χρόνια, για τους γνωστούς λόγους που όλοι μας βιώνουμε λίγο πολύ. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Η  δεκαετία  του 70 λίγο πριν και λίγο μετά πιστεύω έχει βγάλει την ουσιαστικότερη μουσική που πάνω της βασίστηκε όλη η μουσική βιομηχανία. Ειδικότερα το rock και hard rock άνθισε μέσα από κλασικές μπάντες όπως  Led Zeppelin , Deep Purple,  Black Sabbath κτλ. Όπως είναι φυσικό έχουμε επηρεαστεί  από όλους αυτούς.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας είναι πιστεύω κλασικό hard rock με προσωπικό ύφος και οι στίχοι μας είναι θα έλεγα περισσότερο βιωματικοί που αναφέρονται σε συναισθήματα και καταστάσεις που έχουμε ζήσει η θα θέλαμε να ζήσουμε.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι θα ήθελα να έχω γράψει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι και ο λόγος είναι  απλός.  Γράφω μουσική από 17 χρονών και είμαι γεμάτος από πρωτότυπες νότες  πράγμα που σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένος από το θέμα της σύνθεσης. Τώρα αν η ερώτηση περιλαμβάνει και το θέμα της αναγνωρισιμότητας  του τραγουδιού η του άλμπουμ , ε αυτό δεν αφορά την σύνθεση. Άλλοι είναι οι παράγοντες που κάνουν γνωστό ένα τραγούδι που δεν έχουν τόσο σχέση με την ποιότητα του τραγουδιού, παρά όσο με την προώθησή του.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Glenn Hughes, Joe Bonamassa , Beth Hart, Ritchie Kotzen.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Κανένα , Όλοι μας υφιστάμεθα τις αλλαγές του χρόνου καθώς κυλάει  και φεύγει. Πόσο μάλιστα τα συγκροτήματα που τόσα έχουν δώσει στον κόσμο μέσα από την μουσική τους. Αν βγάλει  ο τάδε η ο δείνα ένα κατώτερο δίσκο στην διάρκεια της πορείας του αυτό δεν μειώνει την αξία του καλλιτέχνη.   Άλλωστε αυτό ξέρει να κάνει τόσα χρόνια και αυτό συνεχίζει να κάνει. Να παίζει μουσική. Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς να κάναμε κάτι ανάλογο.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τον Robert Plant  η τον Glenn Hughes γιατί πιστεύω συνθετικά θα ταιριάζουμε.  

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Θα ήθελα να κάνω διασκευή κάποιο δημοτικό τραγούδι. Το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν και πιστεύω  έχει ενδιαφέρον.

Hardland
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Πιστεύω πως η ελληνική σκηνή  έχει να δείξει πολύ καλές μπάντες  σε όλα τα είδη της. Αναλογικά με τα μέσα που διαθέτουμε και το μυαλό που έχουμε προχωράμε αρκετά καλά θα έλεγα. Όλα εξαρτώνται νομίζω από την πίστη, την συνέπεια, την αγάπη και την υπομονή που έχει ο καθένας στον σκοπό του. Άλλωστε ο κόσμος έχει μικρύνει  αρκετά λόγω διαδικτύου και η πληροφορία πλέον είναι σχετικά εύκολη.


Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Είμαι φυσικά αρνητικός γιατί ό,τι προσφέρεται δωρεάν χάνει την όποια αξία έχει. Κανείς δεν κερδίζει , ούτε καν αυτός που κατεβάζει δωρεάν γιατί δεν θα του δώσει και πολύ σημασία αφού δεν πλήρωσε για να το αποκτήσει. 

Στις 30 Ιουνίου κυκλοφορεί μέσω της New Dream Records το πρώτο σας ομώνυμο full length album. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Είναι  το πρώτο μας άλμπουμ και το περιμένουμε πως και πως . Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο.

Πόσο καιρό διήρκεσε η διαδικασία δημιουργίας του album και πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Στην ουσία η ηχογράφηση διήρκεσε 2 Σαββατοκύριακα . Προηγήθηκαν βέβαια οι ανάλογες  πρόβες  μέχρι να αισθανθούμε έτοιμοι για να μπούμε στο στούντιο. Η ηχογράφηση και η παραγωγή έγινε στην  Καβάλα στα Freerock studios από τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Το αποτέλεσμα για μένα ήταν αναμενόμενο γιατί έχω ξανασυνεργαστεί με τον Σταύρο ο οποίος είναι πολύ καλός μου φίλος. Η παραγωγή είναι άψογη αναδεικνύοντας  το παίξιμό μας ως μονάδες και ως σύνολο δημιουργώντας έναν κλασικό hardrock δίσκο .

Hardland - Hardland
Θα ακολουθήσει κάποιο video clip ή lyric video;
Σίγουρα θα ετοιμάσουμε κάτι μόλις κυκλοφορήσει το cd.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του album;
Σαφώς και μέσα στο καλοκαίρι σκοπεύουμε να εμφανιστούμε σε κάποιες διοργανώσεις  αλλά και από το χειμώνα πιο εντατικά σε διάφορες πόλεις.

Ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Ο επίλογος δικός σας.
Κι εμείς ευχαριστούμε κι ευχόμαστε σε όλους τους φίλους μας καλό καλοκαίρι. Ελπίζουμε η μουσική μας να αγαπηθεί απ όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να είμαστε όλοι γεροί, εμείς να βγάζουμε μουσική και όλοι μας να την χαιρόμαστε. ROCK ON!









Hardland are : 

Agelos Gouzetos  (Vocals)
Michalis Protopsaltis ( Guitar)
Kostas Taltabanis  (Bass/backing vocals)
Kostas Tanis (Drums/backing vocals )



Hardland online :

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: