About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

NEW ZERO GOD: Επιστρέφουν με το EP "Under the Influence of Captain Pan Ikatac"

Μετά το τρίτο τους άλμπουμ “Short Tales & Tall Shadows” και το 7” single “Redemption” τα οποία κυκλοφόρησαν πέρσι, οι New Zero God επιστρέφουν με ενα διαδικτυακό EP με τέσσερα τραγούδια, μέσω της σελίδας τους στο Bandcamp, που έχει γενικό τίτλο "Under the Influence of Captain Pan Ikatac".
NEW ZERO GOD:  Επιστρέφουν με το EP "Under the Influence of Captain Pan Ikatac"


Μετά το τρίτο τους άλμπουμ “Short Tales & Tall Shadows” και το 7” single “Redemption” τα οποία κυκλοφόρησαν πέρσι, οι New Zero God επιστρέφουν με ενα διαδικτυακό EP με τέσσερα τραγούδια, μέσω της σελίδας τους στο Bandcamp, που έχει γενικό τίτλο "Under the Influence of Captain Pan Ikatac".

Το συγκρότημα του πρώην τραγουδιστή των Flowers of Romance και των Nexus, Mike Πούγουνα σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2006 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δουλειές τους απο Ελληνικές και Αγγλικές δισκογραφικές εταιρίες.

Στο παρελθόν οι New Zero God έχουν συνεργαστεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς με διεθνείς μουσικούς όπως ο κιθαρίστας Will Crewdson (Αdam Ant, Johnette Napolitano, The Selecter, Rachel Stamp) ο τραγουδιστής και μπασίστας Chris Tuke (Berlin Black, Screaming Banshee Aircrew) ο κημπορντίστας Martin Birke (Genre Peak) και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με το Αγγλικό περιοδικό Terrorizer “Η βιογραφία των Νew Zero God είναι σαν ευρετήριο μεγάλων ονομάτων της goth σκηνής. Το παρελθόν τους συνδέεται με θρυλικά συγκροτήματα όπως οι Mission και Sisters Of Mercy, ενώ με την σημερινή πλέον μορφή τους έχουν ήδη παίξει με τους Christian Death και The Legendary Pink Dots…”

Στο "Under the Influence of Captain Pan Ikatac" οι διαθέσεις του συγκροτήματος είναι ξεκάθαρες. Εδω οι New Zero God κλείνουν το μάτι στο punk rock, όπως έκαναν και σε κάποια τραγούδια του πρώτου τους άλμπουμ “Fun Is A Four Letter Word”, αλλά φλερτάρουν και με το industrial (ένα είδος που τους είναι ήδη γνωστό απο τους Nexus).

To αποτέλεσμα είναι αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν, “σκοτεινό rock’n’roll”.

Σε συνέντευξή του στο Αγγλικό περιοδικό Louder Than War, τον Οκτώβριο του 2016 ο Πούγουνας ανέφερε: “Το Ρunk Rock ηταν η βασική επιρροή στην ζωή μου. Οχι μόνο μουσικά αλλά (γενικότερα) με έκανε να σκέφτομαι «έξω απ το κουτί». Ξεκίνησε με την μουσική όταν ήμουν μικρός. Μετά όμως άρχισα να σκέφτομαι με τον δικό μου τρόπο. Γι αυτό πιστεύω πως γίνονται όλα.”

Στιχουργικά το "Under the Influence of Captain Pan Ikatac" ξεκινά με ένα  λογοπαίγνιο στον τίτλο του. Στα Ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί «Υπο την επήρεια του Κυβερνήτη Κρις Ηπανικού». Αρχικά βρίσκουμε τους στίχους να κάνουν χιούμορ με τις επιλογές που δεν θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε να κάνουμε στη ζωή μας (“Hell Bet on Μe to Lose”) και στην συνέχεια γίνονται απόλυτα σοβαροί, αναφερόμενοι σε όσους αποφάσισαν να μείνουν στο περιθώριο (“Under the Radar”) ή μονολογώντας μελαγχολικά πως απ την αρχή «όλα είναι χαμένα σε έναν πόλεμο που δεν εγινε ποτέ για την νίκη» (“Shadow of Wealth”).

Για ακόμα μια φορά την παραγωγή έχει αναλάβει ο Μπάμπης Ευθυμίου, το mastering ο Γιάννης Ψιμόπουλος ενω το remix του “Shadow of Wealth” ανήκει στο Ελληνικό ηλεκτρονικό σχήμα Dark En Ciel.

Στίχοι και μουσική: Μike Πούγουνας

Mike Πούγουνας– Φωνητικά, Πλήκτρα, Ντέφι
Μπάμπης Ευθυμίου – Τύμπανα, Programming (studio lineup)
Ακης Νικολαϊδης – Κιθάρες
Μιχάλης Σεμερτζόγλου – Μπάσσο, Κιθάρες
Γιάννης Ψιμόπουλος – Τύμπανα (Live Lineup)


To "Under the Influence of Captain Pan Ikatac" κυκλοφορεί αύριο, 22 Μαΐου


Για να ενημερώνεστε για τους New Zero God
Website | Facebook | YouTube | Bandcamp






Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: