About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

SYNTELEIA: "Astral Blasphemy" review

"Astral Blasphemy" είναι ο τίτλος του παρθενικού demo των Αθηναίων Synteleia. Μια δουλειά που αποτελείται απο τέσσερα κομμάτια απόλυτα επηρεασμένα απο το ελληνικό black metal της δεκαετίας του '90.
SYNTELEIA: "Astral Blasphemy" review

"Astral Blasphemy" είναι ο τίτλος του παρθενικού demo των Αθηναίων Synteleia. Μια δουλειά που αποτελείται απο τέσσερα κομμάτια απόλυτα επηρεασμένα απο το ελληνικό black metal της δεκαετίας του '90.

Στην μουσική τους διακρίνει κανείς τον πρώιμο ήχο συγκροτημάτων που συνέβαλλαν καθοριστικά στην δημιουργία αυτού του ιδιαίτερου είδους, με κυρίαρχες αναφορές στον ήχο των πρωτοπόρων  Rotting Christ και Varathron. 

Το "Astral Blasphemy" αποτελείται απο τα κομμάτια "Synteleia has Come", "Dark Summoner of Yog-Sothoth", "Las Reglas de Ruina" και "Missioner of Sorrow". Ρυθμός που εναλλάσσεται απο γρήγορος σε "βασανιστικά" αργός,  βαριά σκοτεινή ατμόσφαιρα, κλασικά riffs και απόκοσμα φωνητικά.

Στιχουργικά οι Synteleia αντλούν την θεματολογία τους απο την μυθολογία Cthulhu και τον H.P. Lovecraft γεγονός που αν και ήδη γνώριζα πριν καν ακούσω την εν λόγω δουλειά, διαβάζοντας την συνέντευξή τους στο bbr, με μάγεψε ο τρόπος που αναδεικνύονται οι στίχοι μέσα απο την μουσική και την όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Οι Synteleia βαδίζουν στον δρόμο που χάραξαν στην χρυσή εποχή της ελληνικής black σκηνής μεγαθήρια του χώρου όπως Rotting Christ, Varathron, Horrified, Necromantia, Thou Art Lord κ.α., με  συνθέσεις που εξυμνούν την ακατέργαστη σκοτεινή ατμόσφαιρα της εποχής.

Αφήστε το "Astral Blasphemy" να σας μεταφέρει στον Αστρικό Κόσμο που δημιούργησε η μπάντα που σύμφωνα με το concept του demo, το Κοσμικό Κακό καραδοκεί σε άλλες συμπαντικές διαστάσεις περιμένοντας να κυριαρχήσει ξανά σε ένα μη αντιληπτό απο την ανθρωπότητα σύμπαν την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι ζουν ευτυχισμένοι την ματαιόδοξη σύντομη ζωή τους !

Όλοι εμείς οι αφοσιωμένοι οπαδοί του χώρου, χαιρετίζουμε την δουλειά αυτή η οποία διατηρεί τα πρότυπα του θρυλικού ήχου του παρελθόντος με βαθιά συναισθηματική προσέγγιση χωρίς υπερβολές και νεοτερισμούς και δίχως ταυτόχρονα να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιγραφής.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα καθαρόαιμη ελληνική black metal κυκλοφορία μέσω της οποίας αναβιώνει η ελληνική σκηνή και βάζει τον θεμέλιο λίθο για την δισκογραφική συνέχεια των Synteleia.

"Astral Blasphemy" tracklist:

Synteleia has Come
Dark Summoner of Yog-Sothoth
Las Reglas de Ruina
Missioner of Sorrow

Synteleia   line up:
Nyctelios - Vocals
Drakon Hesperion - Guitars
Septis - Bass
Amdusias - Guitars/Keys
Oort - Drum

Find Synteleia below:


'Alex Sketos'  for bbr
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: