About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Σαν σήμερα πριν απο 65 χρόνια γεννήθηκε ο Gary Moore! 6 χρόνια συμπληρώνονται απο τον θάνατο του Scott Columbus (Manowar). Έρχεται στον κόσμο ένας απο τους κορυφαίους μπλουζίστες, ο Muddy Waters. Γενέθλια επίσης για τους Peter Baltes (Accept), Black Fransis (Pixies) και Mike Starr (Alice in Chains). Οι Queensrÿche κυκλοφορούν το "Operation: Mindcrime II" και οι In Flames το "A Sense Of Purpose"
Σαν Σήμερα: 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν σήμερα πριν απο 65 χρόνια γεννήθηκε ο Gary Moore! 6 χρόνια συμπληρώνονται απο τον θάνατο του Scott Columbus (Manowar).  Έρχεται στον κόσμο ένας απο τους κορυφαίους μπλουζίστες, ο Muddy Waters. Γενέθλια επίσης για τους Peter Baltes (Accept)Black Fransis (Pixies) και Mike Starr (Alice in Chains). Οι Queensrÿche κυκλοφορούν το "Operation: Mindcrime II" και οι In Flames το "A Sense Of Purpose"




04/04/1913


Muddy Waters

Γεννιέται στο Mississippi των ΗΠΑ ο McKinley Morganfield, γνωστός σε όλους μας ως Muddy Waters.

Ο κορυφαίος μπλουζίστας του 20ου αιώνα φέρει τον τίτλο του "Father Of  Modern Chicago Blues" και άφησε πλούσια δισκοθήκη και κληρονομιά στις επόμενες γενιές, έχοντας επηρεάσει πολλά είδη μουσικής, όπως blues, rythm n’ blues, rock n’ roll, jazz, rock, country κ.α..

Τις χρονιές 1971, 1972, 1975, 1977-79 κέρδισε Grammy για Best Ethnic or Traditional Folk Recording , ενώ το περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει στην 17η θέση , στη λίστα του με τους 100 σπουδαιότερους μουσικούς όλων των εποχών.

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών,στις 30 Απριλίου 1983 στον ύπνο του, από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο οργανισμός του είχε εξασθενήσει λόγω της πολύμηνης μάχης του με τον καρκίνο του πνεύμονα.




04/04/1952



Gary Moore

Γεννιέται στο Belfast, της Βόρειας Ιρλανδίας, ο σπουδαίος μουσικός, τραγουδιστής και κιθαρίστας, Gary Moore (Robert William Gary Moore).

Σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στους Skid Row, το 1973 θα ξεκινήσει παράλληλα την σόλο καριέρα του και το 1974 ενσωματώθηκε στους Thin Lizzy. Λίγους μήνες μετά την ένταξή του στους Thin Lizzy θα αποχωρήσει για να επιστρέψει το 1977 για δύο χρόνια.

Ο σπουδαίος μουσικός απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2011, στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία.




19/04/1958



Peter Baltes

Γεννιέται στο Solingen της Γερμανίας ο μπασίστας των AcceptPeter Baltes.

Εντάχθηκε στους Accept το 1978 αντικαθιστώντας τον Dieter Rubach και έκτοτε παραμένει στους κόλπους της Γερμανικής μπάντας ηχογραφώντας 14 albums και συνεισφέροντας στα φωνητικά των πρώτων δίσκων του συγκροτήματος αλλά και στο "Predator" (1996)



04/04/1965



Black Fransis

 Γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Pixies, Black Fransis (Charles Michael Kittridge Thompson IV).

Το 1986 μαζί με τον Joey Santiago σχημάτισε την alternative rock μπάντα Pixies. Το 1993 η μπάντα θα διαλυθεί λόγω ασυμφωνιών και ο Fransis ακολούθησε solo καριέρα.

Στα τέλη του 2003 η μπάντα επανενώθηκε για περιοδεία και τελικά παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα.




04/04/1966



 Michael Christopher "Mike" Starr

Γεννιέται στην Honolulu της Hawaii ο μπασίστας Mike Starr (Michael Christopher Starr).

Είναι γνωστός απο την συμμετοχή του στους Alice in Chains απο την ίδρυσή τους το 1987 μέχρι και το 1993. Πριν ενταχθεί στους Alice in Chains σχημάτισε τους Sato (1983) και υπήρξε μέλος των Gypsy Rose.

Αποχώρησε το 1993 απο τους Alice in Chains και έπαιξε για λίγο στους Sun Red Sun. Ο Mike Starr σταμάτησε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική ατο 1993 μέχρι και το 2010 που ξεκίνησε να δουλεύει με τους Days of the New.

Δυστυχώς ένα χρόνο αργότερα, στις 8 Μαρτίου 2011, άφησε την τελευταία του πνοή και ο θάνατός του 44χρονου μουσικού αποδόθηκε σε υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.



04/04/2006


Queensrÿche- Operation Mindcrime II

Οι Queensrÿche κυκλοφορούν το ένατο album τους, με τίτλο "Operation: Mindcrime II"



04/04/2006


In Flames - A Sense Of Purpose

Οι In Flames κυκλοφορούν το ένατο album τους με τίτλο "A Sense Of Purpose".

Είναι το τελευταίο album των Σουηδών με τον κιθαρίστα και συνιδρυτή τους Jesper Stromblad



04/04/2011



Scott Columbus

Απεβίωσε ο Scott Columbus (Walter Scott Columbus), γνωστός απο την μακρά θητεία του στα drums των Manowar. Τα αίτια του θανάτου του μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ ο θάνατός του γνωστοποιήθηκε απο την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας μια ημέρα μετά και ανέφερε τα εξής:

"Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνουμε το θάνατο του αδελφού μας Scott Columbus. Eνός σπάνιου ταλέντου, εξίσου σπάνιου ατόμου, ενός πατέρα, φίλου και αδελφού του metal. Όλες οι μεγάλες στιγμές που περάσαμε μαζί, θα βρίσκονται στις καρδιές και τη μνήμη μας για πάντα. Ξέρουμε ότι βρίσκεται κάπου καλά, γαλήνιος. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ"

Ο  Columbus γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1956, στην Νέα Υόρκη. Συμμετείχε σε διάφορες μπάντες μετά την αποφοίτησή του απο το σχολείο, ενώ το 1983 αντικατέστησε τον Donnie Hamzik στους Manowar.

Ο Columbus ξεχώριζε απο την τεχνική παιξίματός του, η οποία ήταν τόσο δυνατή που τα συνηθισμένα kit δεν μπορούσαν να την αντέξουν και έπρεπε να αντικαθίστανται πολύ συχνά. Για αυτό το λόγο έφτιαξε ένα kit, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, το επονομαζόμενο "drums of doom".

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ανακοίνωσε την αποχώρησή του απο το συγκρότημα, και παρέμεινε για λίγα χρόνια εκτός μουσικής, με εξαίρεση μια σύντομη συμμετοχή του, στην τοπική μπάντα, Gunshy. Το 1994 επέστρεψε στους Manowar, μέχρι το 2008 που αντικαταστάθηκε ανεπίσημα απο τον Rhino.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: