About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Γενέθλια σήμερα για τους D.D. Verni (Overkill), John Kay (Steppenwolf) και Guy Berryman (Coldplay). Οι Cannibal Corpse κυκλοφορούν το "The Bleeding", οι Rush το "Grace Under Pressure", οι Great White το "...Twice Shy" και ο Big Joe Turner το single "Shake, Rattle and Roll".
Σαν Σήμερα: 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γενέθλια σήμερα για τους D.D. Verni (Overkill), John Kay (Steppenwolf) και Guy Berryman (Coldplay). Οι Cannibal Corpse κυκλοφορούν το "The Bleeding", οι Rush το "Grace Under Pressure", οι Great White το "...Twice Shy" και ο Big Joe Turner το single "Shake, Rattle and Roll".





12/04/1944



John Kay

Γεννιέται στην Ανατολική Πρωσία, ο  κιθαρίστας, στιχουργός και τραγουδιστής John Kay (Joachim Fritz Krauledat).

Ο Γερμανοκαναδοαμερικανός  Kay, εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Καναδά το 1958, όπου και συμμετείχε ως τραγουδιστής σε διάφορες folk και blues μπάντες της Βόρειας Αμερικής.  Το 1965 εντάχθηκε στους The Sparrow οι οποίοι μετά απο δύο χρόνια με διαφορετική σύνθεση θα εγκατασταθούν στο Los Angeles και θα μετονομαστούν σε Steppenwolf.

Ο Kay εκ γενετής πάσχει απο πλήρη αχρωματοψία με αποτέλεσμα να βλέπει ασπρόμαυρα, ενώ η ευαισθησία του στο φως έχει ως αποτέλεσμα να φοράει σχεδόν πάντα γυαλιά ηλίου.

Βρίσκεται στην βασική σύνθεση των Steppenwolf απο το ξεκίνημά τους μέχρι και σήμερα και είναι ο βασικός συνθέτης της μπάντας.




12/04/1954



Big Joe Turne - Shake, Rattle and Roll


 Κυκλοφορεί το single του Big Joe Turner, "Shake, Rattle and Roll".

Το τραγούδι έγραψε ο Jesse Stone με το ψευδώνυμο Charles E. Calhoun και ο πρώτος που το ηχογράφησε είναι ο  Big Joe.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς θα φτάσει στο Νο1 του Billboard R&B chart και παράλληλα θα ηχογραφηθεί κι από τους Bill Haley & His Comets, οι οποίοι θα το κάνουν επίσης επιτυχία.



12/04/1961


D.D. Verni

Γεννιέται στο New Jersey των ΗΠΑ ο μπασίστας, συνθέτης και συνιδρυτής των OverkillD.D. Verni (Carlo Verni).

Στο γυμνάσιο θα γνωριστεί με τον drummer Rat "Skates" Kundrat και μαζί με τον Fred Hensley, γνωστός αργότερα ως Billy Vector, θα σχηματίσου το punk σχήμα, The Lubicunts στους οποίους σύντομα θα ενταχθεί και ο κιθαρίστας Ken Sibley, γνωστός στην πορεία ως Nick Fuse.

Ένα χρόνο αργότερα οι The Lubicunts θα διαλυθούν και ο Verni μαζί με τον Skates, θα αναζητήσουν τραγουδιστή και κιθαρίστα για να σχηματίσουν νέο συγκρότημα. Ο Bobby "Bliz" Ellsworth, ανταποκρίθηκε άμεσα στην αγγελία τους και έφερε μαζί του και τον κιθαρίστα Rob Pisarek. Έπειτα από αρκετό ψάξιμο, η μπάντα κατέληξε στο όνομα Overkill, από το ομώνυμο άλμπουμ των Motörhead.

Το 1998, σχημάτισε επίσης, ένα δικό του gothic metal  project, τους The Bronx Casket Co.  στους οποίους  εκτός από χρέη μπασίστα, εκτελεί  μέχρι και σήμερα καθήκοντα κιθαρίστα και βασικού συνθέτη.




12/04/1978


Guy Berryman

Γεννιέται στο Kirkcaldy της Σκοτίας ο μπασίστας των ColdplayGuy Berryman (Guy Rupert Berryman)

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Time Out αλλά στη συνέχεια έγινε μέλος της πρώιμης μορφής των Coldplay,  που σχηματίστηκαν στο University College London το 1996.  Έχει συνεργαστεί με διάφορα ονόματα και απο το 2008 είναι μέλος τους supergroup, Apparatjik.




12/04/1984


Rush - Grace Under Pressure

Οι Rush κυκλοφορούν το δέκατο άλμπουμ τους με τίτλο "Grace Under Pressure".



12/04/1989


Great White  - ...Twice Shy

Οι Great White κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους, "...Twice Shy".



12/04/1994



Cannibal Corpse - The Bleeding

Οι Cannibal Corpse κυκλοφορούν μέσω της Metal Blade, το τέταρτο στούντιο album τους με τίτλο  "The Bleeding".



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: