About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Πριν 34 χρόνια οι Savatage κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους άλμπουμ, "Sirens". Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Seventh Son of a Seventh Son", οι White Zombie το "Astro-Creep: 2000", οι Whitesnake το "Come an' Get It" και οι FireHouse το "3".
Σαν Σήμερα: 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Πριν 34 χρόνια οι Savatage κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους άλμπουμ, "Sirens". Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το "Seventh Son of a Seventh Son", οι White Zombie το "Astro-Creep: 2000", οι Whitesnake το "Come an' Get It" και οι FireHouse το "3".






11/04/1981



Whitesnake - Come an' Get It

Οι Whitesnake κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους, με τίτλο "Come an' Get It". Ο δίσκος του βρετανικού hard rock συγκροτήματος σκαρφάλωσε στο Νο2 των βρετανικών charts.




11/04/1983


Savatage - Sirens

Οι Savatage κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Sirens", ο ήχος του οποίου είναι πιο heavy σε σχέση με τις μεταγενέστερες κυκλοφορίες τους.

Σύμφωνα με τον frontman της μπάντας, Jon Oliva, το "Sirens" όπως και το long EP "The Dungeons Are Calling", ηχογραφήθηκαν και μιξαρίστηκαν σε μία μόλις ημέρα και η προετοιμασία των περισσότερων κομματιών δεν διήρκεσε περισσότερο απο μια εβδομάδα πριν τις ηχογραφήσεις.

Savatage - Sirens
Ο παρθενικός full length δίσκος της μπάντας θα περιείχε και το "The Dungeons Are Calling", ωστόσο λόγω του περιορισμού στον χρόνο διάρκειας των βινυλίων, διαχωρίστηκαν σε δύο ξεχωριστές κυκλοφορίες με το "The Dungeons Are Calling" να κυκλοφορεί ένα χρόνο αργότερα. Το 2011 όμως το "Sirens" επανεκδόθηκε μαζί με το  "The Dungeons Are Calling" remastered.

Το αρχικό όνομα των Savatage ήταν Avatar αλλά μια ημέρα πριν την κυκλοφορία του "Sirens" μετονομάστηκαν σε Savatage επειδή ο ιδιοκτήτης της δισκογραφικής τους εταιρείας έλαβε επίσημη ειδοποίηση ότι τα δικαιώματα του ονόματος Avatar τα είχε ένα ευρωπαϊκό συγκρότημα.

Το νέο όνομα της μπάντας προήλθε απο την σύμπτυξη των λέξεων Savage και Avatar

Η αρχική έκδοση του βινυλίου είχε στο εξώφυλλο μπλε φόντο που απεικόνιζε ένα καράβι εν πλω και το πρόσωπο μιας γυναίκας κρυμμένο στα σύννεφα. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο δεν υιοθετήθηκε στις επανεκδόσεις του άλμπουμ, οι οποίες είχαν για εξώφυλλο την εικόνα παιδιών-δολοφόνων να ψάχνουν σε υπόνομο και είναι επηρεασμένο από το εξώφυλλο του παιδικού βιβλίου "The Borribles Go For Broke".

Για το συγκεκριμένο δίσκο, τα μέλη του σχήματος έλαβαν προσωνυμία όπως "Shrieks Of Terror", "Metalaxe", "Barbaric Cannons" και "The Bottom End", κάτι που δεν ακολουθήθηκε στις επόμενες κυκλοφορίες τους.




11/04/1988


Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son

Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το έβδομο άλμπουμ τους, με τίτλο "Seventh Son of a Seventh Son". Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με την προσθήκη keyboards. Είναι όμως και το πρώτο που εμφανίζει πληθώρα progressive rock στοιχείων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν συχνά σε μεταγενέστερα album της μπάντας.

Όπως και το "The Number of the Beast" και αργότερα τα "Fear of the Dark", "The Final Frontier" και "The Book of Souls",  το άλμπουμ σκαρφάλωσε στο Νο1 των UK Albums Chart.




11/04/1995


White Zombie - Astro-Creep: 2000

Κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ των White Zombie, με τίτλο "Astro-Creep: 2000 – Songs of Love, Destruction and Other Synthetic Delusions of the Electric Head" ή απλά "Astro-Creep: 2000".

 Είναι το μοναδικό άλμπουμ των White Zombie με τον John Tempesta (Exodus, Testament) στα ντραμς ο οποίος αντικατέστησε τον Ivan DePrume που είχε πρόσφατα αποχωρήσει. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του συγκροτήματος και ανέβηκε στο Νο6 του Billboard 200 .



11/04/1995


FireHouse - 3

Οι FireHouse κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ, που φέρει τον τίτλο "3". Το άλμπουμ είναι πιο soft εν συγκρίσει με τις προηγούμενες δύο κυκλοφορίες του συγκροτήματος.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: