About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι DEAD SOUTH DEALERS στο bbr InQuiry

Οι DEAD SOUTH DEALERS στο bbr InQuiry: "Έχουν ανοίξει πόρτες και στο εξωτερικό, οπού υπάρχει πλέον η έννοια της «ελληνικής σκηνής» και υπάρχουν πλέον άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ακούσουν τι κυκλοφορεί από Ελλάδα."
Οι DEAD SOUTH DEALERS στο bbr InQuiry
"Έχουν ανοίξει πόρτες και στο εξωτερικό, οπού υπάρχει πλέον η έννοια της «ελληνικής σκηνής» και υπάρχουν πλέον άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ακούσουν τι κυκλοφορεί  από Ελλάδα."

Εν όψει του ντεμπούτου full length album τους με τίτλο "Walk Through The Line" οι Dead South Dealers απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αθηναίοι rockers στην καθιερωμένη μας ανάκριση! 


Dead South Dealers
Πώς δημιουργήθηκαν οι Dead South Dealers;
Η ιδέα των Dead South Dealers προέκυψε το 2013. Ο Βαγγέλης, ο Νίκος και ο Παύλος τότε συνεργάζονταν σε μια διασκευο-μπάντα ροκ και κάπου εκεί θέλοντας να εκφραστούν μέσα από την μουσική τους γεννήθηκαν και οι πρώτες ιδέες. Το σημερινό σχήμα προέκυψε, αφού εντελώς τυχαία βρεθήκαμε όλοι μαζί να τζαμάρουμε ένα βράδυ του Αυγούστου σε μια παραλία στην Β. Εύβοια.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Κάθε μπάντα έχει να πει μια ιστορία ή ένα μήνυμα για το όνομα της. Στη δική μας περίπτωση μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Οι πρώτοι μήνες της μπάντας ήταν αρκετά δημιουργικοί στο συνθετικό κομμάτι. Είχαμε τραγούδια αλλά δεν είχαμε όνομα. Σε μια φάση έπρεπε αναγκαστικά να βρούμε όνομα γιατί είχαμε κλείσει live εμφανίσεις. Θέλαμε να συνδυάσουμε το metal και τον νότιο πεντατονικό τρόπο παιξίματος, που μας χαρακτηρίζει. Το μόνο που έγινε ήταν ένα brainstorming στο στούντιο «σπαμάροντας» λέξεις και ιδού.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Σαν μονάδες ο καθένας ακούει πολλά και πολύ διαφορετικά πράγματα. Από κλασσικό ροκ μέχρι extreme metal. Η μουσική μας βέβαια είναι δομημένη με πιο κλασσικό τρόπο και είναι εμφανείς οι επιρροές μας από κλασσικές μπάντες όπως οι Led Zeppelin και οι Black Sabbath μέχρι και τις πιο μοντέρνες μπάντες του αμερικάνικου ήχου όπως οι Alter Bridge, οι Black Stone Cherry και οι Clutch.

Dead South Dealers
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Οι στίχοι ως επί το πλείστων είναι ολίγον τι ψυχαναλυτικοί, προσωποκεντρικοί, εσωστρεφείς και σχιζοφρενικοί. Θα διαπιστώσετε ότι σε αρκετά κομμάτια υπάρχει η έννοια της μετάνοιας ή η έννοια της εξιλέωσης. Ως ανώριμα όντα που είμαστε, τα λάθη είναι μέρος της καθημερινότητας και της φύσης μας. Η άπιαστη κατάσταση του άσφαλτου είναι βασικό θέμα των στίχων.

Εκτός από αυτό το είδος όμως, μας αρέσει να λέμε και μικρές ατμοσφαιρικές ιστοριούλες, που σκοπό έχουν την ένταση της στιγμής και το ξέσπασμα της διήγησης. Σκοπός είναι τα τραγούδια να μετατραπούν σε κόμικ, τηλεοπτικές σειρές, χολυγουντιανές ταινίες και να βγάλουμε πολλά λεφτά από τα δικαιώματα. Έτσι θα ζήσουμε και θα φτιάχνουμε αδιάφορα sequels.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Πολλά! Σίγουρα κάποιο διαχρονικό αριστούργημα της ιστορίας της ροκ. Μήπως το Led Zeppelin IV;

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται από τα ακουστικά σας; 
Όπως προείπαμε, ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Τον τελευταίο καιρό βέβαια δεν λείπουν από κανενός τα cd player δίσκοι όπως ο τελευταίος των Alter Bridge και οι τελευταίοι 2 δίσκοι των Mastodon.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δεν τίθεται θέμα απογοήτευσης. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι το να κάνεις μουσική, σε όλες της τις εκδοχές, είναι κάτι δημιουργικό και δεν μπορούν να υπάρχουν παρωπίδες. Η μουσική συνεχώς εξελίσσεται, μεταλλάσσεται και ανακυκλώνεται. Συνεπώς, είναι αποδεκτή η επιλογή μερικών να αλλάξουν τον ήχο τους. Φυσικά αυτό δεν είναι αποδεκτό απ’ όλους.

Dead South Dealers
Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με το νούμερο ένα μυαλό και ριφομηχανή που μεγαλώσαμε όλοι μας. Τον James Hetfield… ή την Lady Gaga

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο τον δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατι;
Κάτι που θα συνδυάζει groove και τέχνη. Jamiroquai ίσως; Για να χορεύει και ο Νίκος με το μπάσο του

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή συνεχώς εξελίσσεται και συνεχώς μεγαλώνει. Μπορείς να ξετρυπώσεις διαμαντάκια εκεί που δεν το περιμένεις και ο αριθμός των ποιοτικών δουλειών πια είναι πολύ μεγάλος. Το κακό είναι ότι πολλές από αυτές μένουν στην αφάνεια ενώ μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν ισάξια με δουλειές του εξωτερικού. Αυτές που έχουν ξεχωρίσει όμως έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε μεγάλο πλήθος κόσμου. Έχουν ανοίξει πόρτες και στο εξωτερικό, οπού υπάρχει πλέον η έννοια της «ελληνικής σκηνής» και υπάρχουν πλέον άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ακούσουν τι κυκλοφορεί  από Ελλάδα.  Μακάρι να μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε και εμείς αυτό το εγχείρημα και να βάλουμε έστω και ένα μικρό λιθαράκι ώστε να βοηθήσουμε με τη σειρά μας την περαιτέρω βελτίωση αυτής της κατάστασης.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Μεγάλο θέμα. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει μια μπάντα να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» του κόσμου. Από την άλλη δεν την βοηθάει οικονομικά για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να δημιουργεί μουσική.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο full-length album σας με τίτλο «Walk Through The Line». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Για εμάς το πρώτο αυτό άλμπουμ ήταν ένα όνειρο ζωής. Ακόμα πολλές φορές δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Αποτελείται από 9 τραγούδια σε ύφος heavy rock και προσπαθήσαμε να αναμίξουμε διάφορα στυλ και επιρροές από τον καθένα μας ξεχωριστά. Είμαστε επίσης περήφανοι με την συνεργασία μας με την Sliptrick Records, όπου και στις 8 Μαρτίου έκανε το όνειρο μας πραγματικότητα.

Dead South Dealers - Walk Through The Line
Πόσο καιρό διήρκεσε η δημιουργία του album και πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Οι πρώτες ιδέες ξεκίνησαν κάπου στο 2013. Τα 9 κομμάτια ολοκληρώθηκαν συνθετικά το 2015. Μπήκαμε στο στούντιο τον Μάρτιο του 2016 και το άλμπουμ ήταν έτοιμο τον Ιούνιο του 2016. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Soundflakes Studios υπό την αιγίδα του πολύ καλού μας φίλου και απίστευτου παραγωγού και μουσικού John Mcris (Anorimoi, Dimlight, 4Bitten, Saddolls). To mastering έγινε στην Νέα Υόρκη από τον Alan Douches της West West Side Music (Mastodon, Clutch, Motorhead). Είμαστε πανευτυχείς για αυτές τις συνεργασίες και παραπάνω από χαρούμενοι και περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;
Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά και το feedback που λαμβάνουμε είναι πάρα πολύ καλό. Παρόλα αυτά είναι αρκετά νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, θα θέλαμε ένα πληρέστερο δείγμα και ελπίζουμε καιρό με τον καιρό όλο αυτό να μεγαλώνει.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Παρασκευή 21 Απριλίου στο BUMS, στο Step on the gas Live Sessions σε μια βραδιά γεμάτη σκληρό ρόκ. Είναι πολύ σημαντική εμφάνιση για εμάς, καθώς είναι η πρώτη μετά την κυκλοφορία του δίσκου. Ωστόσο είμαστε σε συζητήσεις για ορισμένες εμφανίσεις το καλοκαίρι και ίσως κάποιο tour στην επαρχία από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ευχαριστούμε πολύ. Ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία και για την συνέντευξη. Σας περιμένουμε όλους στις 21 Απριλίου να γνωριστούμε από κοντά. Just walk through the line.



Dead South Dealers are: 

Vocals: Pavlos Kroustis
Guitar: Vaggelis Tsimpinos
Guitar: George Tsoufantaris
Bass: Nikos Tsimpinos
Drums: Basilis Kyp


Links:


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: