About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 28 ΜΑΡΤΙΟΥ: Γενέθλια σήμερα για τον Θέμη Τόλη των Rotting Christ ο οποίος κλείνει τα 43 του χρόνια. Γενέθλια επίσης για τον John Evan (Jethro Tull). Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το "Houses of the Holy" και οι Skid Row το "Subhuman Race".
Σαν Σήμερα: 28 ΜΑΡΤΙΟΥ
Γενέθλια σήμερα για τον Θέμη Τόλη των Rotting Christ ο οποίος κλείνει τα 43 του χρόνια. Γενέθλια επίσης για τον John Evan (Jethro Tull).  Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το "Houses of the Holy" και οι Skid Row το "Subhuman Race".



28/03/1948



John Evan

Γεννιέται στο Lancashire της Αγγλίας ο πιανίστας John Evan (John Spencer Evans).

 Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός με το συγκρότημα The Blades στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Υπήρξε μέλος των Jethro Tull απο την άνοιξη του 1970 έως και το καλοκαίρι του 1980.  Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σε έντεκα συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος και στις συναυλίες φορούσε πάντα λευκό κουστούμι, κίτρινο μπλουζάκι και ροζ-κίτρινη γραβάτα.

Μετά την αποχώρησή του απο το συγκρότημα, σχημάτισε μαζί με τον επίσης αποχωρήσαντα των Jethro Tull, David Palmer, τους Tallis, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ίδρυσε την δική του κατασκευαστική εταιρία.

Μουσικά ασχολείται με την κλασσική μουσική ως πιανίστας και διαμένει στην Αυστραλία




28/03/1973




Led Zeppelin - Houses of the Holy

Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Led Zeppelin με τίτλο "Houses of the Holy". 

Αν και αρχικά τα ΜΜΕ το υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό, σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερά album του Βρετανικού rock συγκροτήματος.

Στην Μεγάλη Βρετανία ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση των charts ενώ στην Αμερική έμεινε στο top40 του Billboard για 39 εβδομάδες.

Το εξώφυλλο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Arthur C. Clarke , "Childhood’s End" 




28/03/1974



Themis Tolis

Γεννιέται στην Αθήνα ο ντράμερ και συνιδρυτής των Rotting Christ,  Θέμης Τόλης.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική το 1985 με τους Black Church, στους οποίους συμμετείχε και ο αδελφός του Σάκης. Το 1987 μαζί με τον Σάκη θα σχηματίσουν τους Rotting Christ, στους οποίους τα αδέλφια παραμένουν εως και σήμερα.

Απο το 1990 μέχρι το 1992, παράλληλα με τους Rotting Christ, συμμετείχε στους Varathron και την ίδια περίοδο συμμετείχε στους Zemial ως guest στο EP "Sleeping Under Tartarus" (1992) και στο album "For the Glory of UR" (1996) ενώ το 2005 συμμετείχε επίσης ως guest στους Thou Art Lord για το "Orgia Daemonicum".





28/03/1995



Skid Row - Subhuman Race

Οι Skid Row κυκλοφορούν το τρίτο τους album, με τίτλο "Subhuman Race"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: