About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας απ τους επιδραστικότερους metal μουσικούς. Ο ιδρυτής των Bathory, πρωτοπόρος του black metal και εμπνευστής του viking metal, Quorthon θα έκλεινε σήμερα τα 51. Γενέθλια σήμερα επίσης για τους Bob Katsionis, Michael Lepond (Symphony X), Ricky Medlocke (Blackfoot) και Billie Joe Armstrong (Green Day). Σαν σήμερα επίσης κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των AC/DC ("High Voltage") και των King Diamond ("Fatal Portrait"). Κυκλοφορίες επίσης απο Manowar ("Fighting the World"), Darkthrone ("Transilvanian Hunger"), Obscura ("Cosmogenesis"), Deep Purple και John Lennon.
Σαν Σήμερα: 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας απ τους επιδραστικότερους metal μουσικούς. Ο ιδρυτής των Bathory, πρωτοπόρος του black metal και εμπνευστής του viking metal, Quorthon θα έκλεινε σήμερα τα 51.  Γενέθλια σήμερα επίσης για τους Bob Katsionis, Michael Lepond (Symphony X), Ricky Medlocke (Blackfoot) και Billie Joe Armstrong (Green Day).

Σαν σήμερα επίσης κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των AC/DC ("High Voltage") και των King Diamond  ("Fatal Portrait"). Κυκλοφορίες επίσης απο Manowar ("Fighting the World"), Darkthrone ("Transilvanian Hunger"), Obscura ("Cosmogenesis"), Deep Purple και John Lennon.


17/02/1950


Ricky Medlocke

Γεννιέται στο Jacksonville της Florida ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Ricky Medlocke. Είναι γνωστός απο την θητεία του στους Blackfoot ως frontman/κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος, καθώς και απο τους Lynyrd Skynyrd.

Το 1969 μαζί με τον Greg T. Walker θα σχηματίσουν τους Fresh Garbage με τους οποίους έκαναν πολλές live εμφανίσεις σε τοπικά κλαμπάκια. Λίγο αργότερα η μπάντα θα μετονομαστεί σε Hammer, αλλά μαθαίνοντας οτι υπήρχε και ένα άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα, άλλαξαν το όνομα τους σε Blackfoot.

Το 1971 οι Blackfoot θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα έτσι ώστε να ενταχθούν οι Medlocke και Walker  στους Lynyrd Skynyrd με τον πρώτο να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ντράμερ της μπάντας και σε ορισμένα τραγούδια, τραγουδιστή. Το 1972 οι Blackfoot θα επαναδραστηριοποιηθούν, ωστόσο ο Medlocke θα ενταχθεί αργότερα ξανά στους Lynyrd Skynyrd (1996) ως κιθαρίστας αυτή τη φορά, με τους οποίους εξακολουθεί να κάνει περιοδείες και ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα.



17/02/1966


Quorthon

Γεννιέται στη Σουηδία, ο ιδρυτής των BATHORY και  δημιουργός του Viking metal, Quorthon (Thomas Börje Forsberg)

Το 1983, σε ηλικία 17 ετών, θα σχηματίσει τους Bathory. οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο χώρο του black metal. Έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα άλμπουμ της μπάντας και παράλληλα βρισκόταν πίσω απο το μικρόφωνο και τις κιθάρες.

Αρχικά οι δουλειές του ταυτίστηκαν με τον σατανισμό και άρχισε να λαμβάνει αρκετά γράμματα με αίματα και ακρωτηριασμένα ζώα. Ο κόσμος σχημάτισε άσχημη εικόνα για το πρόσωπό του και τον αποκαλούσε ως "αυτός που τρώει μωρά, ο αιμοβόρος Θεός της σπηλιάς με τις νυχτερίδες"  κάτι που προκάλεσε θυμό και αηδία στον μουσικό και τον οδήγησε στο να αλλάξει το μουσικό του ύφος, κάνοντας στροφή από το black metal των 80’s, σε ένα πιο αργό και βαρύ στυλ, που ονομάστηκε Viking metal.

Στις 7 Ιουνίου του 2004, ο άκρως επιδραστικός Quorthon, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του σε ηλικία 38 ετών. Τα αίτια του θανάτου του αποδόθηκαν σε καρδιακή ανεπάρκεια.



17/02/1966


Michael Lepond

Γεννιέται ο μπασίστας των Symphony XMichael Lepond (Michael Anthony LePond III).

Εντάχθηκε στους Symphony X το 1998 αντικαθιστώντας τον Thomas Miller και έκτοτε αποτελεί σταθερό μέλος της progressive metal μπάντας. Είναι ακόμα μέλος των Dead on Arrival ενώ πέρασε για λίγο και απο τους Rattlebone.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Lepond  κυκλοφόρησε την πρώτη του σόλο δουλειά ως Mike LePond's Silent Assassins, με συμμετοχές απο Mike Chlasciak (Halford, Testament)Michael Romeo (Symphony X) και Alan Tecchio (Hades, Watchtower).



17/02/1972



Billie Joe Armstrong

Γεννιέται στο Oakland της Καλιφόρνια ο ιδρυτής, τραγουδιστής, βασικός στιχουργός και κιθαρίστας των Green Day, Billie Joe Armstrong.

Είναι επίσης τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pinhead Gunpowder , τραγουδάει ακόμη για την garage rock μπάντα Foxboro Hot Tubs και υπήρξε τραγουδιστής του new wave συγκροτήματος The Network. Επίσης έχει γράψει στίχους για πολλά γνωστά συγκροτήματα.



17/02/1975

ACDC - High Voltage

Οι AC/DC κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους "High Voltage"




17/02/1975



John Lennon - Rock 'n' Roll

Κυκλοφορεί μετά απο πολλές περιπέτειες το album του John Lennon, "Rock 'n' Roll"

Αρχικός τίτλος του album που άρχισε να ηχογραφείται το 1973, ήταν "Oldies But Moldies" με παραγωγό τον Phil Spector. Ο παραγωγός μια μέρα μπήκε στα στούντιο που γινόταν οι ηχογραφήσεις, ντυμένος χειρουργός και πυροβολώντας στο ταβάνι τραυμάτισε τα αυτιά του Lennon. Αργότερα πήρε τις ταινίες ηχογράφησης και τις εξαφάνισε για πολλούς μήνες.

Τον Μάρτιο του 1974 ο Spector είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και έμεινε σε κώμα με αποτέλεσμα οι ηχογραφήσεις  να παγώσουν. Τελικά ο Lennon συνέχισε το album και τρεις ημέρες πριν την κυκλοφορία του, η εταιρεία του Morris Levy, Adam VIII, άρχισε να πουλάει μέσω τηλεπωλήσεων ένα album με τίτλο "ROOTS: John Lennon Sings The Great Rock   Roll Hits", το οποίο περιείχε τα τραγούδια του "Rock 'n' Roll" σε πρόχειρες εκτελέσεις... Με παρέμβαση της Apple/EMI, ο δίσκος αποσύρθηκε. Μετά από όλα αυτά το album κυκλοφόρησε κανονικά στις 17 Φεβρουαρίου 1975. 



17/02/1977



Bob Katsionis

Γεννιέται στην Αθήνα ένας απο τους σπουδαιότερους Έλληνες  κιμπορντίστες στο rock και metal είδος, ο Bob Katsionis (Robert Babis Katsionis).

Στα δέκα του ξεκίνησε να παίζει πλήκτρα ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε την κιθάρα. Από το 2003 και μετά άρχισε να μπαίνει σταδιακά στους Firewind και έγινε μόνιμο μέλος τους το 2004.

Συμμετείχε σε πολλά συγκροτήματα όπως οι Nightfall, Septic Flesh, Casus Belli, Imaginery, Battleroar κ.α. ενώ έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 4 προσωπικά album.

Εκτός των Firewind είναι μέλος από το 2009 των aor/hard rockers Οutloud, ενώ συμμετέχει και στους Revolution Rennaisance του Timo Tolkki.

Επίσης έχει διατελέσει έργο παραγωγού σε πολλές ελληνικές μπάντες αλλά και πολλά video clip έχουν γυριστεί απο την εταιρία παραγωγής video clips που ίδρυσε, Progressive Vision Group.

Ο ταλαντούχος μουσικός παραδίδει μέχρι και σήμερα μαθήματα μουσικής, ενορχήστρωσης και παραγωγής, αφού όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, του αρέσει ιδιαίτερα τα μεταδίδει τα μυστικά της μουσικής σε νέα παιδιά.




17/02/1986



King Diamond - Fatal Portrait

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album των King Diamond, με τίτλο "Fatal Portrait". Είναι το μοναδικό album της μπάντας το οποίο δεν αναφέρει οτι γράφτηκε απο τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Andy LaRocque και ένα απο τα δυο album των Δανών (μαζί με το The Spider's Lullabye) που δεν είναι concept



17/02/1987



Manowar - Fighting the World

Κυκλοφορεί το πέμπτο album των Manowar, με τίτλο "Fighting the World"



17/02/1994


Darkthrone - Transilvanian Hunger

Οι  Darkthrone κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο "Transilvanian Hunger".

Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ της Νορβηγικής black metal μπάντας που ηχογραφήθηκε με δύο μέλη (Nocturno Culto και Fenriz), μετά την αποχώρηση του Zephyrous. Οι Darkthrone συνεχίζουν ως ντουέτο μέχρι και σήμερα.

Οι στίχοι του άλμπουμ είναι γραμμένοι απο τον Varg Vikernes (Burzum)



17/02/1996


Deep Purple - Purpendicular

Οι Deep Purple κυκλοφορούν το δέκατο πέμπτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Purpendicular". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον κιθαρίστα των Dixie Dregs, Steve Morse.



17/02/2009


Obscura - Cosmogenesis

Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ των Obscura με τίτλο "Cosmogenesis"



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: