About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Γενέθλια σήμερα για τους Eddie Van Halen (Van Halen), Tom Keifer (Cinderella) και Matt Heafy (Trivium). Οι Nevermore κυκλοφορούν το Dreaming Neon Black και οι Napalm Death το Words from the Exit Wound.
Σαν Σήμερα: 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γενέθλια σήμερα για τους Eddie Van Halen (Van Halen)
Tom Keifer (Cinderella) και Matt Heafy (Trivium).
Οι Nevermore κυκλοφορούν το Dreaming Neon Black και οι Napalm Death το Words from the Exit Wound.




26/01/1955


Eddie Van Halen

Γεννιέται στο Nijmegen της Ολλανδίας  ο μουσικός, κιθαρίστας, παραγωγός και συνιδρυτής των  Van Halen, Eddie Van Halen (Edward Lodewijk van Halen).

Ο  Eddie Van Halen  μαζί με τον αδελφό του Alex Van Halen, σχημάτισαν στις αρχές του 1970 την πρώτη τους μπάντα, τους The Broken Combs. Το συγκρότημα σύντομα θα παίζει σε διάφορα πάρτι και θα αλλάξει το όνομά του σε The Trojan Rubber Co.

Το 1972 οι αδελφοί Van Halen σχημάτισαν τους Genesis, που αργότερα μετονομάστηκαν σε Mammoth μιας και διαπίστωσαν την ύπαρξη των Βρετανών Genesis. Το 1974 η μπάντα άλλαξε το όνομά της σε Van Halen. όνομα που έχει παραμείνει εως σήμερα κυκλοφορώντας 12 στούντιο άλμπουμ, πουλώντας πάνω απο 86.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο  Eddie Van Halen, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο. Ο Allan Holdsworth τον περιγράφει σαν δεύτερη, μετά απο τον Jimi Hendrix, αναμφίβολα  μεγαλύτερη επιρροή,  πρωτότυπο, και ταλαντούχο ροκ κιθαρίστα του 20ου αιώνα.

Το 2012 το  Guitar World, τον ονόμασε ως το μεγαλύτερο κιθαρίστα όλων των εποχών.



26/01/1961



Tom Keifer

Γεννιέται στο Springfield της Πενσιλβανίας ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Cinderella, Tom Keifer (Carl Thomas Keifer)

Ο Tom Keifer σχημάτισε μαζί με τον φίλο του Eric Brittingham το 1983 τους Cinderella. Παρόλο που ο Keifer ήταν αρκετά ντροπαλός ανέλαβε τα καθήκοντα του τραγουδιστή του συγκροτήματος επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιον ο οποίος να τραγουδά όπως ακριβώς ήθελαν.

Ο ίδιος είχε αναφέρει: "Δεν νιώθω άνετα όταν είμαι πάνω στη σκηνή τραγουδώντας και όχι παίζοντας κιθάρα, Αισθάνομαι γυμνός όταν είμαι μόνο εγώ και το μικρόφωνο"

Το 2013 ο  Keifer, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο "The Way Life Goes".



26/01/1986



Matt Heafy

Γεννιέται στο Iwakuni της Ιαπωνίας  ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Trivium,  Matt Heafy (Matthew Kiichi Heafy).

Ο πατέρας του ήταν Ιρλανδο-Γερμανός και ήταν στον Αμερικανικό Στρατό ως πεζοναύτης και η μητέρα του Γιαπωνέζα. Αν και γεννήθηκε στην Ιαπωνία έζησε εκεί μόλις έναν χρόνο και μιλά ελάχιστα Ιαπωνικά τα οποία χρησιμοποιεί σε εμφανίσεις του εκεί.

Το 2000 εντάχθηκε στους Trivium και παραμένει στην σύνθεσή τους έως και σήμερα. Είναι επίσης τραγουδιστής της μπάντας Capharnaum, μαζί με τον πρώην παραγωγό των Trivium, Jason Suecof.



26/01/1998



Napalm Death - Words from the Exit Wound

Οι Napalm Death κυκλοφορούν το όγδοο album τους , με τίτλο "Words from the Exit Wound"
Θεωρείται ως το τελευταίο άλμπουμ της "πειραματικής" περιόδου της μπάντας και ταυτόχρονα προαναγγέλλει την  επιστροφής των Napalm Death στον παραδοσιακό death metal και grindcore ήχο.



26/01/1999



Nevermore - Dreaming Neon Black

Οι Nevermore κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο album, με τίτλο "Dreaming Neon Black". 
Σύμφωνα με τον Warrel Dane το άλμπουμ μιλά για έναν άνδρα ο οποίος αρχίζει να τρελαίνεται μετά τον χαμό μιας γυναίκας κατηγορώντας τον εαυτό του αλλά και τον θεό τον οποίο αργότερα απαρνιέται. 

Ενδεχομένως το concept του άλμπουμ να είναι βιωματικό μιας και, όπως και ο ίδιος είχε αναφέρει σε συνέντευξή του, μια παλιά του φίλη τον είχε εγκαταλείψει για να αφοσιωθεί σε μια θρησκευτική λατρεία. Ο Dane για μεγάλο διάστημα έβλεπε στον ύπνο του εφιάλτες και πιο συγκεκριμένα έβλεπε την κοπέλα του να πνίγεται και να ζητά απεγνωσμένα αποτον Dane να την σώσει.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: