About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Γενέθλια σήμερα για τους Ian Hill (Judas Priest), Paul Stanley (Kiss), Oscar Dronjak (Hammerfall), Derrick Green (Sepultura) και Matt Tuck (Bullet for My Valentine). Οι Def Leppard κυκλοφορούν το "Pyromania" και οι Edguy το "Rocket Ride".
Σαν Σήμερα: 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γενέθλια σήμερα για τους Ian Hill (Judas Priest), Paul Stanley (Kiss), Oscar Dronjak (Hammerfall), Derrick Green (Sepultura) και Matt Tuck (Bullet for My Valentine). Οι Def Leppard κυκλοφορούν το "Pyromania" και οι Edguy το "Rocket Ride".




20/01/1951




Ian Hill

Γεννιέται στο West Bromwich της Αγγλίας ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Judas Priest, Ian Hill (Ian Frank Hill)

Ο Hill απο το 1970 που σχηματίστηκαν οι Judas Priest, παραμένει μέχρι και σήμερα στους κόλπους της μπάντας αποτελώντας έτσι το μοναδικό σταθερό της μέλος.



20/01/1952


Paul Stanley

Γεννιέται στο Manhattan της Νέας Υόρκης, ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνιδρυτής των KISS, Paul Stanley (Stanley Harvey Eisen).

Ο Stanley καθιερώθηκε στην μπάντα ως ο χαρακτήρας "Starchild" και έχει γράψει πολλά απο τα γνωστότερα κομμάτια των Kiss.

Έχει επίσης κυκλοφορήσει δύο σόλο άλμπουμ τα "Paul Stanley" (1978) και "Live to Win" (2006) καθώς και ένα DVD το 2008 "One Live Kiss".






20/01/1971



Derrick Green

Γεννιέται στο Cleveland του Οχάιο ο frontman των SepulturaDerrick Green (Derrick Leon Green).

O Green εντάχθηκε στους Sepultura το 1997 μετά την αποχώρηση του Max Cavalera.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1986 όταν σε ηλικία 15 ετών θα ενταχθεί στην thrash metal / hardcore μπάντα Outface. Μετά την ηχογράφηση δυο demo με τους Outface, ο Green  θα εγκατασταθεί στην Νέα Υόρκη και θα ιδρύσει τους Overfiend λίγο αργότερα τους Alpha Jerk, με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα ομώνυμο album, και απο το 1997 μέχρι και σήμερα είναι ο frontman των Sepultura.




20/01/1972



Oscar Dronjak

Γεννιέται στο Gothenburg της Σουηδίας, ο κιθαρίστας και ιδρυτής των HammerfallOscar Dronjak  (Oscar Fredrick Dronjak).

Το πρώτο μουσικό όργανο που έμαθε ως παιδί ήταν η φλογέρα και στην συνέχεια το τρομπόνι. Στα 14 του χρόνια ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να παίζει στην πρώτη του μπάντα, τους The Hippie Killers. Το 1989 σχημάτισε τους death metallers Desecrator που αργότερα μετονομάστηκαν σε Ceremonial Oath απο τους οποίους θα αποχωρήσει πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους για να σχηματίσει τους επίσης death metallers Crystal Age. και παράλληλα το τότε side project του, τους Hammerfall.

Μετά ωστόσο την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των Hammerfall , "Glory to the Brave", επικεντρώθηκε σε αυτούς με τους οποίους συνεχίζει να παίζει ως σήμερα.




20/01/1980


Matt Tuck


Γεννιέται στο Bridgend της Νότιας Ουαλίας ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, μουσικός, συνθέτης και ιδρυτής των Bullet for My Valentine, Matt Tuck (Matthew Tuck).

Μαζί με τους Michael "Padge" Paget, Nick Crandle, και Michael "Moose" Thomas, σχημάτισε τους Jeff Killed John οι οποίοι μετά την αποχώρηση του μπασίστα Nick Crandle το 2003, μετονομάστηκαν σε  Bullet for My Valentine.

Ο Matt συμμετέχει επίσης στο supergroup AxeWound που σχηματίστηκε το 2012, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Max Cavalera και τους Apocalyptica. Εκτός απο φωνητικά και κιθάρα παίζει επίσης πιάνο, drums, keyboards και φυσαρμόνικα.



20/01/1983



Def Leppard - Pyromania

Οι Def Leppard κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο album με τίτλο "Pyromania". 

Το Pyromania θα ανέβει στο Νο2 του Billboard 200 και στο Νο18 του  UK Albums Chart, ενώ πουλώντας πάνω απο 10.000.000 αντίτυπα στην Αμερική θα γίνει διαμαντένιο (10 φορές πλατινένιο)





20/01/2006




Οι Edguy κυκλοφορούν το έβδομο album τους με τίτλο "Rocket Ride"



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: