About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν Σήμερα: 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Γενέθλια σήμερα για τους Rob Zombie, ο οποίος κλείνει τα 52 του χρόνια, και Zack de la Rocha (Rage Against the Machine) που γίνεται 46. Οι Led Zeppelin σαν σήμερα κυκλοφορούν το Led Zeppelin Ι, οι Iced Earth το The Glorious Burden, οι Therion το Gothic Kabbalah, οι Grave Digger το Liberty Or Death, οι Deep Purple το The House of Blue Light και οι Stratovarius το Elysium.
Σαν Σήμερα: 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γενέθλια σήμερα για τους Rob Zombie, ο οποίος κλείνει τα 52 του χρόνια, και Zack de la Rocha (Rage Against the Machine) που γίνεται 46.
Οι Led Zeppelin σαν σήμερα κυκλοφορούν το Led Zeppelin Ι, οι Iced Earth το The Glorious Burden, οι Therion το Gothic Kabbalah, οι Grave Digger το Liberty Or Death, οι Deep Purple το The House of Blue Light και οι Stratovarius το Elysium.


12/01/1965



 Rob Zombie

Γεννιέται στο Haverhill της Μασαχουσέτης ο μουσικός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών Rob Zombie (Robert Bartleh Cummings).

Το 1985 θα σχηματίσει τους White Zombie μαζί  με την τότε κοπέλα του Sean Yseult και θα πάρει το σκηνικό όνομα Rob Straker. Ωστόσο επειδή ήταν πιο γνωστός με το ψευδώνυμο 'Rob Zombie', το 1996 θα αλλάξει νόμιμα το όνομά του σε Rob Zombie.  Οι White Zombie θα κυκλοφορήσουν 4 άλμπουμ και το 1998 θα διαλυθούν.

 Την ίδια χρονιά ο Rob Zombie θα κυκλοφορήσει την  πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο  "Hellbilly Deluxe"  η οποία είχε  άμεση επιτυχία, κι έγινε τρεις φορές πλατινένιος στην Αμερική. Ακολούθησαν άλλα έξι άλμπουμ με πιο πρόσφατο το "The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser" που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016.

Έχει σκηνοθετήσει τα περισσότερα video clip των White Zombie καθώς και της σόλο δουλειάς του, ενώ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως ηθοποιός το έκανε στην ταινία "Airheads" (παίζοντας με τα υπόλοιπα μέλη των White Zombie) και ως σκηνοθέτης με το "Sequel to House of 1000 Corpses" (2003).

Κάποιες άλλες ταινίες που ο ίδιος έχει αναλάβει χρέη σκηνοθέτη, παραγωγού και σεναριογράφου είναι το remake του "Halloween" (2007), το "Halloween II" (2009), το "The Lords of Salem"  (2013), το "The Zombie Horror Picture Show" κ.α.

Έχει γυρίσει επίσης διάφορα τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτάκια και παράλληλα ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων κόμικ.



12/01/1969


Led Zeppelin - Led Zeppelin Ι

Οι  Led Zeppelin  κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους  "Led Zeppelin Ι".




12/01/1970


Zack de la Rocha

Γεννιέται στο Long Beach της Καλιφόρνιας ο μουσικός, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Rage Against the Machine,  Zack de la Rocha. 

Στο Γυμνάσιο εντάχθηκε στους Hardstance, κυκλοφορώντας δύο EP,  μπάντα η οποία το 1988 μετονομάστηκε σε Inside Out και κυκλοφόρησε το 1990 το single "No Spiritual Surrender" για να διαλυθεί λίγο αργότερα.

Ένα χρόνο μετά θα σχηματίσει μαζί με τον Tom Morello τους Rage Against the Machine, όνομα εμπνευσμένο απο ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι των Inside Out.

Κατά τη διάρκεια  που οι Rage Against the Machine βρίσκονταν σε παύση μετά την αποχώρησή του (2000-2007), δούλεψε ως σόλο καλλιτέχνης και έκανε κάποιες συνεργασίες. Το 2007 θα ακολουθήσει η επανένωση του συγκροτήματος και ο De la Rocha θα ενταχθεί ξανά στην μπάντα μέχρι και το τελευταίο τους show το 2011.

Το 2008 σχημάτισε μαζί με τον ντράμερ των Mars Volta, Jon Theodore τους One Day as a Lion  που την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο EP.




12/01/1987



Deep Purple - The House of Blue Light

Οι Deep Purple κυκλοφορούν το δωδέκατο album τους, με τίτλο "The House of Blue Light".



12/01/2004


Iced Earth - The Glorious Burden

Κυκλοφορεί το έβδομο άλμπουμ των Iced Earth, με τίτλο "The Glorious Burden". Πρόκειται για ένα concept album που διερευνά διάφορες στιγμές της πολεμικής ιστορίας, όπως η Αμερικανική Επανάσταση, η  Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η μάχη του Βατερλώ, ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος,  και η φθορά του Αττίλα.

Τα φωνητικά του άλμπουμ ανέλαβε ο Tim 'Ripper' Owens ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν στους Judas Priest αντικαθιστώντας τον Rob Halford.



12/01/2007

Grave digger - Liberty Or Death

Οι Grave Digger κυκλοφορούν το δέκατο τρίτο τους album με τίτλο "Liberty Or Death"



12/01/2007


Therion - Gothic Kabbalah

Κυκλοφορεί το δέκατο τρίτο άλμπουμ των Therion με τίτλο "Gothic Kabbalah"




12/01/2011


Stratovarius - Elysium

Οι Stratovarius κυκλοφορούν το δέκατο τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Elysium". Το άλμπουμ ανέβηκε στο Νο1 των Φινλανδικών chart και είναι το τελευταίο με τον ντράμερ Jörg Michael.




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: