About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

THE ROCKIN’ DEAD: "Here Comes The Darkness" review

Οι The Rockin’ Dead σχηματίστηκαν στα τέλη του 2012 απο τους Κώστα Στριφτό και Πάνο Μαλαχιά ως project με πληθώρα guest μουσικών.
THE ROCKIN’ DEAD: "Here Comes The Darkness" review


Οι The Rockin’ Dead σχηματίστηκαν στα τέλη του 2012 απο τους Κώστα Στριφτό και Πάνο Μαλαχιά ως project με πληθώρα guest μουσικών. Το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο "City Of Sin" με τον συνθέτη και μουσικό Κώστα Τουλαντά στα φωνητικά.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2015, με την προσθήκη της Άννας Οικονομοπούλου στα φωνητικά και του Theo Παπαχρηστόπουλου στο μπάσο, ολοκληρώθηκε η σύνθεσή τους και το συγκρότημα άρχισε να γράφει νέο υλικό.

Η κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ δεν άργησε να έρθει. Το όνομα αυτού "Here Comes The Darkness". Αποτελείται απο 10 κομμάτια γεμάτα ενέργεια, εκπληκτικές μελωδίες, μαγικά riffs, και όμορφες συνθέσεις που σφηνώνονται στο μυαλό.

Αγγλόφωνο μοντέρνο rock, με στίχους εμπνευσμένους απο την καθημερινότητα, απο έρωτες, πάθη, ανεκπλήρωτα όνειρα, τον χαμό, την θλίψη, την αφύπνιση, ακόμα και απο κοινωνικά θέματα όπως στο τραγούδι "She Kicks & Rocks" το οποίο είναι βασισμένο στην νουβέλα LC DLVI του ανερχόμενου συγγραφέα Γιώργου Μπελαούρη.

Στο "Here Comes The Darkness" η Ελληνική μπάντα με την διεθνή διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης American Songwriting Awards 2015 με το single "City Of Sin", αναδεικνύει το ταλέντο της τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά, με όλα τα μέλη του συγκροτήματος να μας εντυπωσιάζουν με την εξαιρετική τους απόδοση και συνεισφορά στο τελικό αποτέλεσμα του ήχου, γεγονός που αποτελεί δείγμα της σκληρής ομαδικής δουλειάς που έγινε.

Προσεγμένο, δυναμικό, μοντέρνο, το δισκογραφικό ντεμπούτο των Αθηναίων rockers αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προσθήκη μάλιστα πλήκτρων, βιολιού, τσέλο, σαξοφώνου και φυσαρμόνικας που εμπλουτίζουν το άλμπουμ, φανερώνει πως το συγκρότημα δεν μένει σε στερεότυπα αλλά αντιθέτως αναζητά τρόπους και φρέσκες ιδέες  για να τεκμηριώσει την μοναδικότητα στον εναλλακτικό του ήχου.

Το "Here Comes The Darkness" σίγουρα αποτελεί εφόδιο για την επιτυχημένη μελλοντική πορεία των Rockin’ Dead

Την ηχογράφηση, και το μιξάρισμα επιμελήθηκε ο Ανδριανός Παπαμάρκος στο Studio 133. To mastering ανέλαβε ο Brian Lucey (Marilyn Manson, Black Keys, Arctic Monkeys κ.α.) στο Magic Garden Mastering στο Λος Άντζελες και το εξώφυλλο δημιουργήθηκε απο την Anna Lena Spies.


Μάθετε περισσότερα για τους Rockin’ Dead διαβάζοντας τι μας απάντησε το συγκρότημα στην καθιερωμένη μας ανάκριση στο bbr InQuiry.

"Here Comes The Darkness" tracklist:

01. Victory Or Death
02. Angel In Distress
03. Reckless Soul
04. No Man's Girl
05. City Of Sin
06. She Kicks & Rocks
07. Here Comes The Darkness
08. Your Truth Is Just A Lie
09. The Voice Of Malice
10. Burn & Fade

 The Rockin’ Dead lineup:

Άννα Οικονομοπούλου  (Vocals)
Κώστας Στριφτός (Vocals, Guitar)
Πάνος Μαλαχιάς (Guitar)
Theo Παπαχριστόπουλος (Bass)

Additional Musicians στο album:
John Dimoulas – Drums
Lefteris Pouliou – Keyboards, Saxophone
Triantafyllos Vavatsikos – Violin
Aliki Sifnaiou – Cello
Kostas Tenezos – Harmonica

web:




'Νίκη Μάνθου' for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: