About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 Ιουλίου | Σαν σήμερα πριν 60 χρόνια γεννήθηκε ο Ian Curtis (Joy Division). Γενέθλια επίσης για τους Joe Satriani, Marky Ramone (Ramones), Johnny Thunders (New York Dolls) και Bobby Gustafson (Overkill). Οι Sentenced κυκλοφορούν το "Frozen" και οι Overkill το "W.F.O."
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 Ιουλίου
Σαν σήμερα πριν 60 χρόνια γεννήθηκε ο Ian Curtis (Joy Division). 
Γενέθλια επίσης για τους Joe Satriani, Marky Ramone (Ramones)Johnny Thunders (New York Dolls) και Bobby Gustafson (Overkill). Οι Sentenced κυκλοφορούν το "Frozen" και οι Overkill το "W.F.O."



15/07/1952




Johnny Thunders

Γεννιέται στην περιοχή Queens της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας των New York Dolls, Johnny Thunders (John Anthony Genzale, Jr).

Το 1970 θα ενταχθεί στους Actress, που μετά απο κάποιες αλλαγές στην σύνθεσή τους θα μετονομαστούν σε New York Dolls. Τότε θα αλλάξει και το όνομά του σε 'Johnny Thunders' που είναι εμπνευσμένο από ένα ήρωα κόμικς.

Οι New York Dolls ήταν απο τους πρωτοπόρους της punk rock σκηνής, επηρεάζοντας πολλά συγκροτήματα όπως Sex Pistols, Ramones, Kiss, Guns N 'Roses, Τhe Damned, Τhe Smiths κ.α.

 Μαζί τους ο Thunders θα κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, τα "New York Dolls" (1973) και "Too Much Too Soon" (1974) . Το 1975 μαζί με τον drummer Jerry Nolan θα αποχωρήσουν απο την μπάντα και θα σχηματίσουν τους Heartbreakers.

Παράλληλα με τους Heartbreakers, ο Thunders κυκλοφόρησε αρκετά προσωπικά album, ενώ η τελευταία του ηχογράφηση ήταν για το κομμάτι "Born To Lose" με τους Γερμανούς punk rockers  Die Toten Hosen, 36 ώρες πριν βρεθεί νεκρός απο υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 23 Απριλίου 1991.





15/07/1956



Ian Curtis


Γεννιέται στο Stretford του Lancashire της Αγγλίας, ο θρυλικός frontman, στιχουργός και συνιδρυτής των Joy Division, Ian Curtis (Ian Kevin Curtis).

Το 1976 σε μια συναυλία των Sex Pistols ο Cusrtis θα γνωρίσει τους Bernard Sumner και Peter Hook με τους οποίους στη συνέχεια θα σχηματίσει τους Joy Division και θα κυκλοφορήσει δύο album, τα "Unknown Pleasures" (1979) και "Closer" (1980).

Με την χαρακτηριστική βαρύτονη φωνή του, τους σκοτεινούς βιωματικούς του στίχους και τον σπασμωδικό χορό του, επηρέασε ολόκληρο το μουσικό ρεύμα της post punk και gothic rock σκηνής την δεκαετία του '80 και μετέπειτα του industrial και alternative rock.

Διαβάστε περισσότερα για για τον Ian Curtis στο σχετικό αφιέρωμα του bbr.




15/07/1956



Joe Satriani

Γεννιέται απο Ιταλούς γονείς, στο Westbury της  Νέας Υόρκης, ο κιθαρίστας Joe Satriani (Joseph Satriani).

Ο ταλαντούχος ροκ κιθαρίστας έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες, παγκοσμίως, κυκλοφορώντας αποκλειστικά instrumental album (χωρίς φωνητικά).

Έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα όπως Blue Oyster Cult, Possessed , Alice Cooper, Steve Vai, Brian May, Ian Gillan, Dream Theater, Deep Purple, Mick Jagger κ.α.




15/07/1956



Marky Ramone

Γεννιέται στο Brooklyn της Νέας Υόρκης ο drummer των Ramones, Marky Ramone (Marc Steven Bell).

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1971 στους Dust, ένα απο τα πρώτα heavy metal Αμερικανικά συγκροτήματα. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 εντάχθηκε στους Richard Hell & the Voidoids και το 1978 θα αλλάξει το όνομά του σε  Marky Ramone για να παίξει στους Ramones με τους οποίους θα παραμείνει για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στα τέλη του 1982 θα του ζητηθεί απο την μπάντα για προσωπικούς λόγους να αποχωρήσει απο τους Ramones και θα επιστρέψει το 1987, παίζοντας σε συνολικά 1700 εμφανίσεις της μπάντας παραμένοντας στο συγκρότημα μέχρι και το 1996 που διαλύθηκε.




15/07/1965



Bobby Gustafson

Γεννιέται στο Staten Island της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας Bobby Gustafson (Robert Wayne Gustafson).

Ο Gustafson εντάχθηκε στους Overkill στα 17 του, μετά απο οντισιόν, όταν η μπάντα έπαιζε ακόμα διασκευές. Παρότρυνε τα υπόλοιπα μέλη των Overkill να δημιουργήσουν δική τους μουσική και υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην θεμελίωση του ήχου της μπάντας συνθέτοντας τα τέσσερα πρώτα της άλμπουμ [Feel the Fire (1985), Taking Over (1987), Under the Influence (1988) και The Years of Decay (1989)].

Το 1987 τον προσέγγισε ο Dave Mustaine και του ζήτησε να ενταχθεί στους Megadeth. Ο Gustafson δεν δέχθηκε την πρόταση του Mustaine βλέποντας το όνομα των Overkill να μεγαλώνει.

Παρά την σημαντική συμβολή του όμως στους Overkill , το 1990 του ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του απο το συγκρότημα, περιόδευσε με τους Cycle Sluts from Hell στην Ευρώπη και στη συνέχεια μαζί με τον ντράμερ των Exodus, Tom Hunting,  δημιούργησαν ένα side-project με όνομα I4NI. Το 1996 ηχογράφησε το άλμπουμ των Skrew "Shadow of Doubt" και ύστερα εγκαταστάθηκε στην Florida μένοντας εκτός μουσικής για μεγάλο διάστημα, επιστρέφοντας το 2003 με τους Response Negative.




15/07/1994



Overkill - W.F.O.

Οι Overkill κυκλοφορούν το 7ο στούντιο album τους με τίτλο "W.F.O." ("Wide Fucking Open.") στο οποίο περιλαμβάνεται το κομμάτι "R.I.P." που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Criss Oliva  των Savatage.

Το CD έχει 99 κομμάτια εκ των οποίων απο το 12 έως 97 όπως και το 99 είναι κενά, ενώ το κομμάτι 98 αποτελείται απο ένα κρυμμένο τραγούδι το οποίο ξεκινάει με μια 10λεπτη σιωπή και μετά ακούγεται το τζαμάρισμα της μπάντας στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε αποσπάσματα των "Heaven and Hell" των Back Sabbath, "The Ripper" των Judas Priest και "Voodoo Child" του Jimi Hendrix.




15/07/1998


Sentenced - Frozen

Οι Sentenced κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Frozen"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: