About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 16 Απριλίου

Γενέθλια σήμερα για τον Ted Lundström των Amon Amarth και τον David Pirner (Soul Asylum). Κυκλοφορεί το "Hammerheart" απο τους Bathory, που θεωρείται ως ο ακρογωνιαίος λίθος του Viking Metal. Οι Saxon κυκλοφορούν το "Crusader" και οι Rolling Stones το ντεμπούτο τους album. Κυκλοφορίες επίσης απο Mayhem, Annihilator, W.A.S.P. και Scorpions.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 16 Απριλίου
Γενέθλια σήμερα για τον Ted Lundström των Amon Amarth και τον David Pirner (Soul Asylum). Κυκλοφορεί το "Hammerheart" απο τους Bathory, που θεωρείται ως ο ακρογωνιαίος λίθος του Viking Metal.  Οι Saxon κυκλοφορούν το "Crusader" και οι Rolling Stones το ντεμπούτο τους album. Κυκλοφορίες επίσης απο Mayhem, Annihilator, W.A.S.P. και Scorpions.


16/04/1964



David Pirner

Γεννιέται στην περιοχή Green Bay του Wisconsin της Αμερικής ο τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός, David Pirner (David Anthony Pirner).

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 20 του χρόνια,  ως drummer σε ένα τοπικό punk συγκρότημα της Μινεάπολης, τους Loud Fast Rules. Μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Karl Mueller (μπάσο) και  Dan Murphy (κιθάρα). Όταν στην συνέχεια ο Pirner ανέλαβε καθήκοντα τραγουδιστή και κιθαρίστα, την θέση του στα drums πήρε ο Pat Morley και αργότερα ο Grant Young και η μπάντα μετονομάστηκε σε Soul Asylum.

Ο Rules γράφει όλους τους στίχους για το συγκρότημα ενώ το 2002 κυκλοφόρησε και το προσωπικό του album με τίτλο "Faces & Names".

Έχει ένα στούντιο ηχογραφήσεων στην Νέα Ορλεάνη και η πρώτη του παραγωγή ήταν το 1990 που ανέλαβε το album της metal μπάντας Coup de Grace με τίτλο "Coup De Grace" .



16/04/1964

The Rolling Stones - The Rolling Stones

Οι Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αγγλία μέσω της Decca Records,  το ντεμπούτο album τους,  "The Rolling Stones". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαΐου 1964 με ελαφρώς διαφορετικό track list , μέσω της London Records με τον τίτλο "England's Newest Hit Makers".



16/04/1974


Ted Lundström

Γεννιέται στη Σουηδία ο μπασίστας Ted Lundström.  Σε ηλικία 17 ετών θα ενταχθεί στους Scum, ένα τοπικό death metal συγκρότημα, ενώ παράλληλα το 1991 συμμετείχε και στους επίσης death metallers Eternal Oath. Την ίδια χρονιά οι  Scum θα μετονομαστούν σε Amon Amarth. Ο Lundström παραμένει μέχρι και σήμερα στους κόλπους του συγκροτήματος.



16/04/1984


Venom - At War With Satan

Κυκλοφορεί το τρίτο album των Venom , με τίτλο "At War With Satan"



16/04/1984


Saxon - Crusader

Οι Saxon κυκλοφορούν το έκτο τους album, με τίτλο "Crusader" πουλώντας πάνω απο 2.000.000 αντίτυπα.



16/04/1988


Scorpions - Savage Amusement

Οι Scorpions κυκλοφορούν το δέκατο album τους "Savage Amusement"



16/04/1990


Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο album των Bathory με τίτλο "Hammerheart". 

Το "Hammerheart" κυμαίνεται στο ίδιο ύφος με το προηγούμενο album, "Blood Fire Death", και θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος του Viking Metal.




15/04/2007



Annihilator - Metal

Οι Annihilator κυκλοφορούν το ενδέκατο album τους, με τίτλο "Metal"



16/04/2007


Mayhem - Ordo Ad Chao

Κυκλοφορεί το τέταρτο album των Mayhem  "Ordo Ad Chao"

Είναι το πρώτο album της Νορβηγικής μπάντας με τον τραγουδιστή Attila Csihar απο το 1994 και το album "De Mysteriis Dom Sathanas" και το τελευταίο με τον Blasphemer ο οποίος αποχώρησε απο το συγκρότημα το 2008.


16/04/2007


W.A.S.P.- Dominator

Οι W.A.S.P. κυκλοφορούν το δέκατο τρίτο album τους "Dominator"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: