About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 14 Απριλίου

O Ritchie Blackmore γίνεται σήμερα 71 χρόνων. Έξι χρόνια απο τον θάνατο του Peter Steele! Επέτειος θανάτου και για τον Pete Farndon (Pretenders). Πριν απο 36 χρόνια οι Iron Maiden κυκλοφορούν το παρθενικό τους ομώνυμο album και οι Judas Priest το "British Steel". 34 χρόνια απο την κυκλοφορία του "Turbo" των Judas Priest. Κυκλοφορίες επίσης απο Van Halen, Depeche Mode και David Bowie.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 14 Απριλίου
Ritchie Blackmore γίνεται σήμερα 71 χρόνων. Έξι χρόνια απο τον θάνατο του Peter Steele! Επέτειος θανάτου και για τον Pete Farndon (Pretenders). Πριν απο 36 χρόνια οι Iron Maiden κυκλοφορούν το παρθενικό τους ομώνυμο album και οι Judas Priest το "British Steel". 34 χρόνια απο την κυκλοφορία του "Turbo" των Judas Priest.  Κυκλοφορίες επίσης απο Van Halen, Depeche Mode και David Bowie.


14/04/1945



Ritchie Blackmore

Γεννιέται στο Weston-super-Mare της Αγγλίας ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple και Rainbow, Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore).

Το 1968 μαζί με τον Jon Lord, σχημάτισαν τους Roundabout, που σύντομα θα μετονομαστούν σε  Deep Purple. Παρέμεινε στην μπάντα μέχρι και το 1975 συμβάλλοντας τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά σε εννέα album τους. Ο ίδιος συνέθεσε ένα απο τα κλασσικότερα και πιο αναγνωρίσιμα riff στην ιστορία της ροκ μουσικής, το "Smoke On The Water".

Μετά την αποχώρησή του απο τους Deep Purlpe, και όντας δυσαρεστημένος απο την μουσική κατεύθυνση που έπαιρνε η μπάντα, αρχικά είχε κατά νου να ακολουθήσει σόλο καριέρα, ωστόσο προτίμησε να σχηματίσει τους Ritchie Blackmore's Rainbow που αργότερα μετονόμασε σε Rainbow.

Το 1984 αποφάσισε να διαλύσει τους Rainbow και να ενταχθεί στην νέα σύνθεση των  Deep Purple, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1994 που αποφάσισε να επαναδραστηριοποιήσει τους Rainbow. Οι Rainbow θα διαλυθούν εκ νέου το 1997 και ο Blackmore θα σχηματίσει μαζί με την Candice Night τους Blackmore’s Night, οπου και παραμένει εως και σήμερα.




14/04/1967


David Bowie - The Laughing Gnome

O  David Bowie κυκλοφορεί το single "The Laughing Gnome", το οποίο και γνώρισε αργότερα επιτυχία, με την επανακυκλοφορία του album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" το 1973.



14/04/1980



Iron Maiden - Iron Maiden

Οι Iron Maiden κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το ντεμπούτο album τους "Iron Maiden".

 Το album θα κυκλοφορήσει στην Αμερική  στις 17 Αυγούστου του 1980 και θα εμπεριέχει και το κομμάτι "Sanctuary", το οποίο στην Αγγλία είχε κυκλοφορήσει μόνο ως single.



14/04/1980



Judas Priest - British Steel

Οι Judas Priest κυκλοφορούν το "British Steel"



14/04/1982


Van Halen - Diver Down

Οι Van Halen κυκλοφορούν το πέμπτο τους album "Diver Down"




14/04/1983




Pete Farndon

Βρίσκεται νεκρός στην μπανιέρα του σε ηλικία 30 ετών ο μπασίστας και συνιδρυτής των PretendersPete Farndon.

Πριν ενταχθεί στους Pretenders, ο Farndon έπαιζε στους Cold River Lady μέχρι το 1976 και στη συνέχεια περιόδευε με τους Αυστραλούς folk rockers Bushwackers. Την άνοιξη του 1978 ήταν το πρώτο μέλος της αρχικής σύνθεσης των Pretenders, που θα προσληφθεί απο την Chrissie Hynde. 

Το 1982 οι σχέση του Farndon με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας γίνονται όλο και πιο τεταμένες λόγω της εξάρτησής του απο την χρήση ναρκωτικών ουσιών και τελικά απολύθηκε στις 14 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Θα βρεθεί απο την σύζυγό του,  πνιγμένος στην μπανιέρα του σπιτιού του,  μετά απο υπερβολική χρήση κοκαΐνης.



14/04/1986


Judas Priest - Turbo

Οι Judas Priest κυκλοφορούν το δέκατο a;bum τους με τίτλο "Turbo"


14/04/1997



Depeche Mode - Ultra

Οι Depeche Mode κυκλοφορούν το 9ο στούντιο album τους "Ultra"



14/04/2010




Peter Steele

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών, απο καρδιακή ανεπάρκεια,  ο συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Type O Negative, Peter Steele (Peter Thomas Ratajczyk).

Το 1979 ο Steele, σχημάτισε την heavy metal μπάντα , Fallout, που τρία χρόνια αργότερα θα διαλυθούν για  να σχηματίσει τους thrash metallers, Carnivore.  Στους Carnivore ο Steele χρησιμοποιούσε καυστικούς στίχους μέσω των οποίων σχολίαζε πολιτικά, θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα.

Το 1987 οι Carnivore θα διαλυθούν και το 1990, ο Steele μαζί με  τους Josh Silver και Kenny Hickey, θα σχηματίσουν τους  Type O Negative οπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, συνθέτοντας και γράφοντας τους στίχους σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της μπάντας, απο προσωπικά του βιώματα.

Το 2005 θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς και θα κυκλοφορήσουν διάφορες φήμες που είχαν να κάνουν με τον ενδεχόμενο θάνατό του, για ανίατη ασθένεια, και διάφορα άλλα μέχρι που το 2006 ο Steele σε συνέντευξή του στο  DVD "Symphony for the Devil", θα αναφέρει οτι είχε "φυλακιστεί" σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Αργότερα θα επιβεβαιώσει οτι έπασχε απο παράνοια λόγω της χρήσης ουσιών, και θα εμφανίζεται με ρούχα φυλακισμένου στα live της μπάντας.

Ο Peter Steele, έμεινε στην ιστορία της μουσικής, για το ικανότατο παίξιμο του στο μπάσο, τα όμορφα, βαρύτονα φωνητικά του και την παράξενη αίσθηση χιούμορ που τον διέκρινε.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: