About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 10 Απριλίου

Γενέθλια για τους Warren DeMartini (Ratt) και Sami Yli-Sirniö (Kreator). Οι Jethro Tull κυκλοφορούν το Heavy Horses, οι Scorpions το Blackout και οι Hellyeah το παρθενικό τους ομώνυμο album
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 10 Απριλίου
Γενέθλια για τους Warren DeMartini (Ratt) και Sami Yli-Sirniö (Kreator). Οι Jethro Tull κυκλοφορούν το Heavy Horses, οι Scorpions το Blackout και οι Hellyeah το παρθενικό τους ομώνυμο album



10/04/1963



Warren DeMartini

Γεννιέται στο Chicago του Illinois των ΗΠΑ ο κιθαρίστας, γνωστός απο την θητεία τους στους Ratt, Warren DeMartini.

Ο DeMartini εντάχθηκε στους Ratt τον Δεκέμβριο του 1981, αντικαθιστώντας τον Jake E. Lee, που είχε πρόσφατα προσληφθεί απο τον Ozzy Osbourne. Τον Φεβρουάριο του 1992, οι Ratt έχοντας κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα πλατινένια album και μεγάλη φήμη θα διαλυθούν.

Μετά την διάλυσή τους, ο DeMartini, θα κάνει ένα σύντομο πέρασμα στους Dokken πριν γίνει touring κιθαρίστας των Whitesnake to 1994. Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει το σόλο EP "Surf's Up!" το 1995 και το μοναδικό του full-length album "Crazy Enough To Sing To You" το 1996.

Την ίδια χρονιά οι Ratt θα επανενωθούν. Θα κυκλοφορήσουν δυο albums τα οποία ωστόσο δεν είχαν την εμπορική επιτυχία που ανέμεναν και έτσι τέθηκε η μπάντα σε παύση. Το 2003 ο  DeMartini, θα ενταχθεί στους Dio αλλά μετά απο αρκετές πρόβες θα αποφασίσει να αποχωρήσει λόγω μουσικών διαφορών που είχε με τον Ronnie James Dio. Το 2007 οι Ratt θα επανασχηματιστούν και ο  DeMartini παραμένει μέχρι και το 2014 που η μπάντα τέθηκε ξανά σε πάυση.



10/11/1972




Sami Yli-Sirniö

Γεννιέται στην Φινλανδία ο κιθαρίστας των Kreator, Sami Yli-Sirniö.

Πριν ο  Sirniö εγκατασταθεί το 1995  μόνιμα στην Γερμανία, συμμετείχε στις μπάντες Brainwash (1987-1989) και Waltari (1989-1995).

Στην Γερμανία ξεκίνησε ηχογραφώντας album διαφόρων  συγκροτημάτων όπως Tiamat, Nightwish και Grip Inc., παίζοντας το δεύτερο αγαπημένο το μουσικό όργανο που είναι το σιτάρ. Το 2001 επέστρεψε  στους Waltari και παράλληλα αντικατέστησε τον Tommy Vetterli για κάποιες ζωντανές εμφανίσεις των Kreator οπου και παραμένει έως και σήμερα σαν μόνιμο πλέον μέλος της μπάντας.



10/04/1978



Jethro Tull - Heavy Horses

Jethro Tull κυκλοφορούν το 11ο στούντιο album τους με τίτλο "Heavy Horses".  Πρόκειται για το τελευταίο album με τον John Glascock στο μπάσο.



10/04/1982



Scorpions - Blackout

Οι Scorpions κυκλοφορούν το 8ο album τους "Blackout" Την περίοδο των ηχογραφήσεων ο Klaus Meine, θα υποστεί βλάβη των φωνητικών χορδών και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ήταν αβέβαιο αν θα μπορούσε να τραγουδήσει ξανά. Για τον λόγο αυτό τα demos ηχογραφήθηκαν με την φωνή του  Don Dokken των Dokken. O Meine ανάρρωσε πλήρως και οι ηχογραφήσεις του album ολοκληρώθηκαν με τον ίδιο στα φωνητικά.

Τον Ιούνιο του 1982, το album πιστοποιήθηκε από την Recording Industry Association of America (RIAA) χρυσό και το Μάρτιο του 1984 πλατινένιο.


10/04/2007


Hellyeah - Hellyeah

Οι Hellyeah κυκλοφορούν τοο πρώτο τους album που δεν είναι άλλο απο το "Hellyeah"


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: