About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 3 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα, σκοτώνονται οι Buddy Holly, Ritchie Valens και The Big Bopper, μέρα που έμεινε στην ιστορία ως 'Η μέρα που πέθανε η μουσική'. Γενέθλια για τους Dave Davies (The Kinks), Lee Ranaldo (Sonic Youth) και Lol Tolhusrt (The Cure). Οι Rainbow κυκλοφορούν το "Difficult to Cure" και οι Cannibal Corpse το "Evisceration Plague"
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 3 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα, σκοτώνονται οι Buddy Holly, Ritchie Valens και The Big Bopper, μέρα που έμεινε στην ιστορία ως 'Η μέρα που πέθανε η μουσική'.  Γενέθλια για τους Dave Davies (The Kinks), Lee Ranaldo (Sonic Youth) και Lol Tolhusrt (The Cure). Οι Rainbow κυκλοφορούν το "Difficult to Cure" και οι Cannibal Corpse το "Evisceration Plague"




03/02/1947


Dave Davies

Γεννιέται στο Fortis Green του Λονδίνου, ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνιδρυτής των The Kinks, Dave Davies (David Russell Gordon Davies).

Το 1963 μαζί με  τον Pete Quaife θα σχηματίσει τους The Kinks. Αμέσως μετά στην μπάντα θα έρθει ο αδελφός του Ray Davies και ο drummer Mick Avory με τον οποίο αν και δυο χρόνια αργότερα θα γίνει συγκάτοικος, οι σχέσεις τους ήταν ταραχώδεις.

Το 1967 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του single "Death of a Clown", το οποίο ανέβηκε στο No3 των Βρετανικών Singles Chart και η πρώτη του ολοκληρωμένη σόλο δουλεία του ήταν το 2002 με το "Bug". Το 2004 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, μετά απο συνέντευξή  του στο BBC στο Λονδίνου, στα πλαίσια προώθησης του  "Bug", όπου και νοσηλεύτηκε για 2 μήνες. Σταδιακά μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να περπατήσει ξανά και να παίξει κιθάρα.



03/02/1956



Lee Ranaldo

Γεννιέται στο Long Island της Νέας Υόρκης ο μουσικός, κιθαρίστας, συνθέτης,  συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και συνιδρυτής των Sonic Youth,  Lee Ranaldo  (Lee M. Ranaldo).

O Renaldo απο το 1987 παράλληλα με τους Sonic Youth, ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας μέχρι σήμερα 11 προσωπικά album, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες.




03/02/1959



The Day the Music Died

Ο 22χρονος Buddy Holly, ο 17χρονος ανερχόμενος Ritchie Valens και ο 29χρονος Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής The Big Bopper (Jiles Perry Richardson, Jr.) σκοτώνονται όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στην Αϊόβα των ΗΠΑ, κατα την διάρκεια της '"Winter Dance Party" περιοδείας τους.

 Η ημέρα του θανάτου τους έχει μείνει στην ιστορία ως 'η μέρα που πέθανε η μουσική'  "The Day the Music Died".




03/02/1959



Lol Tolhusrt

Γεννιέται στο Horley της Αγγλίας το ιδρυτικό μέλος και  πρώην ντράμερ και πληκτράς των Cure, Lol Tolhusrt (Laurence Andrew Tolhurst).

Ο Tolhurst ήταν μέλος των Cure απο την δημιουργία τους, το 1976 εως και το 1988 που αποχώρησε απο το συγκρότημα, λόγω προβλημάτων εξάρτησης ναρκωτικών και αλκοολισμού. Στη συνέχεια σχημάτισε τους Presence μαζί με τον Gary Biddles, που μετά την κυκλοφορία του πρώτου και μοναδικού album "Inside", διαλύθηκαν.

Το 2000 μαζί με την δεύτερη σύζυγό του, Cindy Levinson, σχημάτισαν τους  Levinhurst που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 3 στούντιο album.

Συνέθεσε τη μουσική για το ντοκιμαντέρ "9,000 Needles" το οποίο διακρίθηκε με το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, στο φεστιβάλ κινηματογράφου του  Phoenix, το 2010. Το 2011 εντάχθηκε ξανά για ένα μικρό χρονικό διάστημα στους Cure για συγκεκριμένο αριθμό συναυλιών, αλλά δεν έχει επίσημα επανενωθεί με το θρυλικό συγκρότημα.



03/02/1981


Rainbow – Difficult to Cure

Κυκλοφορεί το πέμπτο album των Rainbow με τίτλο "Difficult to Cure"



03/02/2009




Cannibal Corpse - Evisceration Plague

Cannibal Corpse κυκλοφορούν το ενδέκατο στούντιο album τους με τίτλο "Evisceration Plague"





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: