About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 31 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 31 Ιανουαρίου, γεννιέται ο Jeff Hanneman. Γενέθλια επίσης για την φωνή των Sex Pistols John Lydon και κυκλοφορίες απο Black Sabbath, Tori Amos και Avenged Sevenfold.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 31 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 31 Ιανουαρίου, γεννιέται ο Jeff Hanneman. Γενέθλια επίσης για την φωνή των Sex Pistols John Lydon και κυκλοφορίες απο Black Sabbath, Tori Amos και Avenged Sevenfold.

31/01/1956


John Lydon

Γεννιέται στο Λονδίνο, ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός John Lydon (John Joseph Lydon), γνωστός επι σκηνής και ως Johnny Rotten. 

Ο Lydon θεωρείται πρωτοπόρος του punk κινήματος. Υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής και στιχουργός των Sex Pistols από το 1975 έως τη διάλυσή τους το 1978. Τότε είναι που θα πάρει το ψευδώνυμο "Johnny Rotten" από τον Steve Jones λόγω της κακής υγιεινής των δοντιών του!

Το 1977 οι Sex Pistols κυκλοφόρησαν ένα από τα σημαντικότερα album στην ιστορία της rock μουσικής, το "Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols,  το οποίο έγινε πλατινένιο σε Μεγάλη Βρετανία και Αμερική.

Το 1978, όταν η μπάντα διαλύθηκε, μετά την καταστροφική συναυλία που έδωσε στο San Francisco, ο Lydon, επέστρεψε στην Αγγλία, και σχημάτισε τους Public Image Ltd (PiL), χρησιμοποιώντας το κανονικό του όνομα, κυκλοφορώντας μαζί τους 10 albums, με πιο πρόσφατο το "What the World Needs Now..." (2015)

Το 1995 κυκλοφόρησε την βιογραφία του, με τίτλο "Rotten – No Irish, No Blacks, No Dogs" και το 1996 θα κυκλοφορήσει το μοναδικό προσωπικό του album "Psycho’s Path".

Τα επόμενα χρόνια θα βρουν τον καλλιτέχνη να παρουσιάζεται σε διάφορα τηλεοπτικά σόου και να ασχολείται με τα εικαστικά σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας έργα τέχνης





31/01/1964


Jeff Hanneman

Γεννιέται στο Oakland της Καλιφόρνιας ο κιθαρίστας, συνθέτης, στιχουργός  και ιδρυτικό μέλος των Slayer, Jeff Hanneman (Jeffrey John Hanneman).

Διαβάστε περισσότερα για τον θρυλικό κιθαρίστα στο σχετικό άρθρο μας εδώ



31/01/1994


Black Sabbath - Cross Purposes

Οι Black Sabbath κυκλοφορούν το 17ο album τους  "Cross Purposes".
Μετά την αποχώρηση των Ronnie James Dio και Vinny Appice (drums), ο διάδοχος του "Dehumanizer" (1992) ηχογραφείται με τον Tony Martin στα φωνητικά και τον πρώην drummer των Rainbow,  Bobby Rondinelli.





31/01/1994


Tori Amos - Under the Pink

H Tori Amos κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο album της με τίτλο "Under the Pink" 

Το album ηχογραφήθηκε σε ένα σπίτι στην πόλη Τάος στο Νέο Μεξικό και ανέβηκε κατευθείαν στην πρώτη θέση στο UK album chart.



31/01/2001


Avenged Sevenfold - Sounding The Seventh Trumpet

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album των Avenged Sevenfold με τίτλο "Sounding The Seventh Trumpet"




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: